reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

jak się zmienia nasza waga

hatorska, ja stoje!!! to jakis frikin najtmer, od porodu tylko 3kg mniej, tzn 8kg w sumie. ale jeszcze 12 TO GO!!! koszmar! i od kilku dni nic. siet siet siet!

a gorsety - juz !??? nie, laski ,za szybko!!! wszyscy mi naokolo pitola, ze dopiero po 4-6 tyg wolno, ze mozna sie zapalenia ostrego nabawic, jak sie posciska to w srodku wszystko gnije! ej! uwazajcie!

reklama
Aenye ;) damy radę, w końcu coś ruszy... chyba ;) a jak nie, to jak już się wygoję to zaczynnam biegać, wtedy to chyba się uda. Ja tak naprawdę to mam 4 kg do wagi przed ciążą, ale ambitnie chciałabym zejść do jeszcze wcześniejszej wagi.
Wczoraj nastraszyła mnie sąsiadka widząc jak ganiam z taczką po ogródku, że to co wyprawiam to za wcześnie (powiem Wam, że ja tak już prawie 2 tyg., z tą taczką ;) sadzę i inne takie), że to powinno się wszystko zagoić żeby mi potem macica nie wypadała............hmmmm, chodzę i myślę o tym i się przestraszyłam, zwłaszcza że trochę mnie tam znów ciągnie, a już było gitesowo.

Dopiero doczytałam, że na głównym jest dużo na ten temat.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny jak ten gorset?Są już efekty?
Ja po pierwszej ciąży bez problemu wróciłam do swojej wagi Szybko nosiłam ubrania sprzed ciąży a teraz :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: jeszcze 8kg Najgorzej że w biodrach ok 5 cm więcej.Boje się że to mi zostanie:no:

zamówiłam sobie "zestaw pierwszej pomocy" z musteli ;-) mam nadzieję, ze pomoże, bo waga ładnie idzie w dół, kolejny kg mniej czyli łącznie 13 już ubyło :) więc tylko pozostaje ujędrnić brzuszek, pozbyc sie rozstępów, a przynajmniej je lekko zatuszowac i usunąć celulit i mozna wskakiwać z bikini ;-)

Ostatnia edycja:
mi też M dzisiaj odebrał Mustelę:-D
waga poszła kolejny kg w dół, czyli 7kg do zbicia zostało, ale moje piersi już nie są wypełnione obficie mleczkiem i myślę że stąd się wziął ten kg mniej:-(
walczę o pokram. Niśka pomaga, bo ma mało i częściej pije...

a co do gorsetów, to ja zacznę nosić 4-6 tyg. po porodzie, chyba zacznę, bo znacznie zmniejszył mi się brzuch i wydaje mi się, ze ten co kupilam bedzie za duzy:-( wiec kasa wywalona w błoto...nie kupię jeszcze jednego!!

ja w niedziele (swieta) zalozylam takie gajdy ucisnieniowe (nie gorset bo gorset jest za mocny jak narazie a ja po cc), wskoczylam w sukienke, buty na szpilce baardzo wysokiej no i miod malina :-) no wiecie 2 razy do roku do kosciola ide a potem na sniadnie do mamy to jakos wygladac trzeba :-D akurat w ten dzien mialam wizyte u poloznej i dostalam taka zjebeee za buty i za te gacie ze koniec:baffled::baffled::baffled:
mowi ze jeszzcze sie nanosze super ekstra sexi ciuchow a teraz mam wrzucic na luz i na te 6tyg odstawic szpilki (bo jakos macica wtedy zle lezy i zle sie obkurcza) i gorset ze wzgledu na rane, miesnie i macice... Czulam sie jak dziecko w szkole ktora dostala reprymende od wychowawcy...:sorry: no ale coz ma baba racje no... 9miesiacy dalam rade bez to te 6tyg dam :-p;-)

a mój entuzjazm opadł.
wstaje rano patrze brzuch malusi, 1kg mniej, mysle sobie super.
po poludniu chce wyjsc. I TAK NIE MIESZCZE SIE W ZADNE SPODNIE!! siet!!! ile to jeszcze potrwa...uda mam ogromne!! i tylek tez!! ;-(
bylo jesc tyle??!! :angry:

Hi hi,a ja dziś ubrałam swoje dżinsy sprzed ciąży,jupi!!! Wreszcie,bo tylko te legginsy i legginsy... No i fajnie leżą,choć jeszcze 3 kg do zrzucenia-najwięcej mam w ramionach:-D

reklama
Laski w rossmanie jest promocja na eveline :) to co Aenye promowała ;), średnio 3 czy 4 zł taniej na produkcie, na chusteczki pampersa sensitive też 6ciopak 33zł.

Ja się w spodnie już mieszczę ale jakąś oponę mam na brzuchu ;) i tyłek sflaczały :) matko jak to brzmi i na twarzy "zdrowiej" wyglądam. A po świętach cała szafa słodyczy.............najgorsze, że mi warzywa przestały smakować, po tej ciążowej diecie ;)

Ostatnia edycja:
Do góry