reklama
dlaczego nie można założyć spirali po ciąży pozamacicznej ? w każdym artykule o tym piszą tylko w żadnym nie ma uzasadnienia dlaczego ?! ja przeszłam jedna zdrową ciążę, drugą pozamaciczną i teraz jestem w trzeciej zdrowej i chciałam zastosować po porodzie ten rodzaj antykoncepcji ale teraz nie wiem czy można w ogóle ;/ i co gorsze nie wiem dlaczego ;/
C
Carlaa
Gość
Ja biorę Azalię od prawie dwóch tygodni, i wczoraj wystąpiło krwawienie, później się skończyło, ale w nocy już masakra była... Teraz znowu nic, ale takie plamienia nie wiadomo kiedy nie są fajne... U mnie samopoczucie itp. bez zmian.
tinka107
mama Gabrysi
Ja brałam Azalię ponad rok i byłam bardzo zadowolona.Zdarzyło mi sie nawet parę razy zapomnieć tabletki i wzięłam na drugi dzień, nic się na szczęście nie zdarzyłoPlamiłam przy innych(nazwy nie pamiętam, ale jest tylko dwa rodzaje tych jednoskładnikowych).Także ogólnie są dobre, w ogóle nie przytyłam.Pozdrawiam
Za to ja mam pytanie do dziewczyn, które go brały a później starały się zajść w ciąże. Ja, jak większość z was znosiłam istne katusze na tym zastrzyku, łącznie z leczeniem u kardiologa i innych specjalistów.. Pierwszy okres po niem dostałam na szczęście po miesiącu, od razu lekarze porobili badania hormonalne i niby było już w porządku.. zresztą to " złażenie " działania zastrzyku się czuło..
A więc, naczytałam się, że po nim bardzo cieżko zajść w ciąże, czy to prawda?? Nawet po jednej dawce?? Jakie macie z tym doświadczenie??
A więc, naczytałam się, że po nim bardzo cieżko zajść w ciąże, czy to prawda?? Nawet po jednej dawce?? Jakie macie z tym doświadczenie??
poziomkowa
Fanka BB :)
Ja brałam cilest kilka late temu, nie będę go odradzać, bo każda z nas ma inny poziom hormonów, inaczej znosi różne leki. Mnie zupełnie nie podpasował, najpierw przez cały miesiąc miałam @, na co moja ginekolog powiedziała, że to normalne wtedy miałam jeszcze inne podejście niż teraz i ufałam tej kobiecie bezgranicznie, na dzień dzisiejszy wiem, że nie powinnam była brać tych tabletek, były źle dopasowane od mojego orgaznimu, chodziłam ciągle senna i zmęczona, nie jadłam dużo a w ciągu dwóch lat przytyłam 13 kg,dostałam strasznego cellulituna brzuchu pomimo, że ćwiczyłam i czynnie uprawiałam sport zaraz po odstawieniu o niebo lepiej- do poprzedniej wagi wróciłam w ciągu dwóch miesięcy od odstawienia, z cellu walczyłam dość długo, ale wkońcu się udało, no i generalnie samopoczucie duuuuużo lepiej :-)
Piszę to z własnego doświadczenia, mam koleżanki, które też mają podzielone zdania na temat tych tabletek, niektóre na cileście jadą kilka lat i nie miały takich "akcji" jak ja a inne nawet w ciąże potrafiły zajść z tymi tabletkami
Pozdrawiam,
M.
Piszę to z własnego doświadczenia, mam koleżanki, które też mają podzielone zdania na temat tych tabletek, niektóre na cileście jadą kilka lat i nie miały takich "akcji" jak ja a inne nawet w ciąże potrafiły zajść z tymi tabletkami
Pozdrawiam,
M.
reklama
Ja też przez kilka dobrych lat brałam Cilest i muszę powiedzieć, że moje doświadczenia są zupełnie inne niż poziomkowej. Reagowałam na nie rewelacyjnie, nie przybrałam na wadze, żadnego cellutitu, plamień, ani innych nieprzyjemnych niespodzianek. Później odstawiłam i po 3 miesiącach zaszłam w ciążę. Generalnie byłam bardzo zadowolona. Ale jak pisała poziomkowa to bardzo indywidualna kwestia. Przede wszystkim tabletki muszą być dobrze dobrane, w Twoim przypadku nie będę oryginalna i polecam konsultację z ginkiem.
Podziel się: