reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak się zabezpieczacie? Najlepsze środki antykoncepcyjne.

Zaszłam w ciążę...

• stosując pigułki antykoncepcyjne

Głosów: 6 4,5%
  • stosując prezerwatywy

Głosów: 17 12,9%
  • przy stosunku przerywanym

Głosów: 13 9,8%
  • przy innej antykoncepcji

Głosów: 6 4,5%
  • nie zabezpieczałam się/planowałam ciążę

Głosów: 92 69,7%

• Wszystkich głosujących
    132
Ja miałam dwa zastrzyki i czułam się rewelacyjnie po nim,tylko że przytyłam niesamowicie!!!!A jak ciężko jest to zrzucić:-:)-:)szok::szok:
No i staram się o drugiego dzidziusia i ciężko jest:-(

reklama
ojej
Michalina....

pewności to ci nie dają żadne metody.... nawet te nienaturalne...

słyszałas o czyms takim jak wskaźnik Pearla?

z tego co wiem /niestety nie z własnego doświadczenia/ po porodzie mozna stosowac tzw "regułe szczytu"..

INER - Instytut Naturalnego Planowania Rodziny wg. met. prof. J. Rötzera. Zapraszamy do głębszego przeżywania miłości i pokoju. Pigułka i aborcja precz. Naturlane metody, regulacja i planowanie dziacka, poczęć,schering,antykoncepcja

litości, matki karmiące, nie trujcie swych dzieci hormonami.....

karmienie piersia nie jest metoda anty :) my z mezem bardzo chcielismy kolejna ciaze zeby miedzy dzieciaczkami nie bylo duzej roznicy wieku, ale karmic chcialam i dalej chce dlatego nie zrezugnowalam z karmienia zeby latwiej bylo zajsc, nie liczylam nie wyliczalam, czasami byly dluzsze okresy wstrzemiezliwosci czsami krotsze, 3 dni temu zrobilam test i jestem w ciazy, nie bylam jeszcze u lekarza wiec nie wiem ktory miesiac, podejrzewam ze 3-4 bowiem brzuszek juz mam zaokraglony, choc tylko raz wymiotowalam -co pchnelo mnie do testu, pierwsza ciaze przechodzilam masakrycznie-7 miesiecy wymiotow.. a tu prosze poki co bezobjawowo.. :) i jeszcze dodam do 6 miesiaca armilam tylko i wylacznie ja, dopiero od 6 wprowadzamy jedzonko;)

Nikt nie sugeruje, że karmienie jest metodą "anty". Karmienie nie gwarantuje braku jajeczkowania. Ale przy obserwacji oznak płodności, jeśli nie chce się poczęcia następnego dziecka, można go skutecznie uniknąć. Jestem tego żywym przykładem.
"Reguła szczytu" nie polega na karmieniu piersią.

Od trzech miesiecy jestem mama:)juz nie karmie piersią...dwa tygodnie temu dostalam pierwsza miesiaczke po porodzie(z jej pierwszym dniem rozpoczelam branie tabletki antykoncepcyjne Mercilon.Za dwa dni konczy sie pierwsze opakowanie,jak wiadomo powinna nastapic 7-dniowa przerwa w ktorej normalnie powinna przyjsc miesiaczka.Co bedzie w moim przypadku?dlaczego tak dlugo trwa miesiaczka?co mam robic z tabletkami?(mam na mysli ta 7 dniowa przerwe?)Co powinnam z tym faktem zrobic.Dodam ze zaczelam odczuwac bole w okolicach podbrzusza.Prosze o pomoc...pozdrawiam

Moim zdaniem najlepiej byłoby, gdybyś się skonsultowała z lekarzem, ale myślę, że nie powinnaś się przejmować długością trwania miesiączki, skoro to pierwsza to swoje musi wycieknąć:tak: myślę, ze tą przerwę w braniu tabletek powinnaś zrobić, tak jak to powinno być normalnie. ja osobiście nie miałam czegoś takiego, ale moja znajoma miała podobnie, kiedy zamieniała tabletki na plastry. Też miała miesiączkę 3 tygodnie, podczas tej tygodniowej przerwy krwawienie jej znacznie zmalało, następnie kiedy zapodała sobie kolejny plaster wszystko zaczęło jej się regulować i dziś nie ma żadnych problemów. W Twoim organiźmie nastąpiło wiele zmian hormonalnych i organizm potrzebuje trochę czasu, żeby "dojść do siebie". Nie dość, że zakończył się długachny okres ciąży i nastąpiło krwawienie, to jeszcze odrazu zapodałaś ogłupionemu organizmowi tabletki z... hormonami. Ja nie jestem lekarzem i za bardzo się na tym nie znam ale piszę co mi się wydaje. Może inne forumowiczki się wypowiedzą, to zrobisz co ci się wyda najlepszym wyjściem z tej trudnej sytuacji. Pozdrawiam i życzę powodzenia w ujarzmianiu okresu:-D

Dziekuje bardzo za odpowiedz,ale moze jest jeszcze ktos w podobnej sytuacji?Lub cos wie na ten temat ?prosze o rady...

Ostatnia edycja:
reklama
W lipcu zalozylam sobie implant antykoncepcyjny ale po jego stosowaniu dosc nieregularnie plamie i okres mi zaniknal. Moze ktos stosuje ta metode antykoncepcji i moze mi doradzic czy to juz tak zostanie czy moze miesiaczka sie uregukuje?

Do góry