reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się zabezpieczacie? Najlepsze środki antykoncepcyjne.

Zaszłam w ciążę...

• stosując pigułki antykoncepcyjne

Głosów: 7 5,3%
  • stosując prezerwatywy

Głosów: 17 12,8%
  • przy stosunku przerywanym

Głosów: 13 9,8%
  • przy innej antykoncepcji

Głosów: 6 4,5%
  • nie zabezpieczałam się/planowałam ciążę

Głosów: 92 69,2%

• Wszystkich głosujących
    133
witam
cerazette brała ponad 13 msc uwazam ze samo karmienie piersią w dzisiejszych czasach nie jest 100% metodą zabezopiecznie przed ciążą
osobiście jestem zadowolona zadnych efektów ubocznych zabezpiecza w moim przyp[adku w 100% tylko teraz jeszcze przez 2 msc nie dostałam okresu ( nic nie biore, w ciazy nie jestem - efekt brania cerazette)

reklama
Też biorę te pigułki, ale własnie od paru dni mój szkrab juz nie chce cycusia i zastanawiam się czy nie przestać.Bo tak jak pisałyście wcześniej - nie mam okresu i trochę mnie to niepokoi, a do tego pobolewa mnie jajnik(chyba(, bo wyrostka juz nie mam -wycieli mi go jak byłam w 22 tygodniu ciązy, Mati miał przygodę w mamy brzuszku. Teraz się z tego śmieję ale wtedy.... Nawet nie chce myśleć co by było gdyby...
Wracając do tematu-ktora z Was przestała brać i czy potem od razu przeszła na inne tabletki czy odczekałście do okresu?
Sama nie wiem co mam robić? Proszę pomóżcie

Ja przestałam brać jeszcze "cycoląc" i długo jeszcze nie miałam okresu.
Na Twoim miejscu poczekałabym do okresu, żeby wiedzieć co i jak. Najlepiej poradź się ginka.

czesc Mamuski ;)

Ja biorę cerazette od 5 miesiecy i jak narazie nie narzekam ,fakt nie mam okresu ale nie sprawia mi to żadnego kłopotu wręcz przeciwnie mogę spokojnie zwlaszcza teraz poopalac sie na działce i w każdej chwili pójść z mężem do łóżka ;););) moje maleńswto też rozwija sie prawidlowo i nie zauważyłam aby tabletki miały na nie zły wpływ.
Ważne dla mnie jest tez to że po tych tabletkach nie przytyłam ani kilograma i nie przeszkadzają mi one w powrocie do wagi sprzed ciązy.JA jestem z nich bardzo zadowolona , także moge je polecic innym ,ale to tylko moja subiektywna ocena i najlepiej bedzie jak każda z was osobiście "przetestuje " je na sobie .

Pozdrawiam gorąco ;)

Czy któraś z was stosowała te pigułki??? Proszę podzielcie się doświadczeniami!!!
Lekarz przepisał mi ten środek antykoncepcyjny bo stwierdził że dla mnie będzie taki najlepszy. Gdy karmiłam brałam cerazette a teraz te. Podobno jeden składnik mają taki sam , więc dobrze bo nie trzeba testowac czegoś innego. Tak powiedział lekarz.

Prosze powiedzcie jak sie czułyście i czy bardzo nie przytyłyście po tym leku. Na ulotce pisze że nie powoduje tycia u kobiet. Ale ja chciałabym zapytać kogoś doświadczonego. A jak z cerą czy było bez zmian?

Hej,ja brałam Mercilon przez kilka lat.Ważyłam 45 kg (daaaawno temu :mad:) i ogólnie czułam się ok,nic się nie działo,wyniki też miałam dobre.A po odstawieniu w drugim cyklu pojawił się dzidziuś,czyli komplikacji żadnych tez nie spowodowały.Jest jeszcze tańszy zamiennik o identycznym składzie (chyba czeski),brałam na zmianę-Novynette (mogłam coś w pisowni pomylić).Buziaki.

A powiedzcie moje drogie czy to jest na recepte i czy mozna zazywac karmiac piersia bo ja kapletnie nic nie wiem na ten temat a mam problem z @ bio dluga,bolesna i obfita. Pozdrawiam.

Na receptę i nie można brać przy karmieniu. Karmiąc możesz jedynie cerazette albo wkładka (Mirena np. podobno zawiera ten sam hormon co cerazette).

Moja pani gin tez przepisała mi Harmonett i mam zamiar spróbować.

reklama
ja używałam harmonet-u ale niestety kiepsko mi sie przyjął,miałam mdłosci ,zawroty głowy itp.Nie tylko po nich bo jeszcze np. po novynette też :p .Jak sobie przypomnę jakie tabl w miarę dobrze tolerowałam to napiszę,teraz wyleciało mi z pamięci :p acha,to było microgynon :) .

Do góry