reklama
Czarodziejka
Fanka BB :)
ja także zastanawiam się co będzie po porodzie...wiadomo że nie chcelibysmy od razu zajsc w kolejną ciążę....z drugiej zaś strony nie jestesmy zwolennikami antykoncepcji....znalazłam więc pewne cudo na stronie www.metodynaturalne.pl przy czym jest to dośc kosztowna impreza.....myślę jednak ze w takie sprawy warto inwestowac.
pozdrawiam
pozdrawiam
Cześć dziewczyny, metody naturalne są również dobre nawet przy nieregularnych miesiączkach. Trzeba tylko bardzo dobrze poznać swój organizm: obserwacja śluzu oraz mierzenie temperatury. u mnie te dwie były skuteczne. Tylko z badaniem szyjki miałam problemy bo wydawało mi się, że cały czas jest taka sama. Metody naturalne są również bardzo pomocne w przypadku starania się o dzidziusia. Jestem teraz w 17 tygodniu. Moment owulacji zaobserwowałam, można powiedzieć, co do kilku godzin. A w przypadku kobiet, które mają nieregularne misiączki tak jak ja (nawet 3 -4 miesięczne przerwy) ta metoda jest rewelacyjanprzy stataniu się o bobaska, zwłaszcza jeśli styl życia i pracy nie pozwala na przytulanie się co 2 dni. po porodzie niestety nie mam żadnego doświadczenia, bo to moja pierwsza ciąża, ale będę stosować tą metodę również p ourodzeniu dziecka. oczywiście wolałabym inne metody, ale po hormonach (różne próbowałam) dostaję niesamowitych dreszczy oraz wymiotów i zawrotów głowy, a na lateks mam uczulenie. Chcąc nie chcąc musiałam metod naturalnych się nauczyć. na złe mi to nie wyszło. Gorąco je polecam.
zaczynam ten wątek ponieważ widzę że większość z Was używa Yasmin, ja np zaczęłam brać Harmonett od jakiegoś miesiąca i jestem zadowolona na początku wystąpiły plamienia ale to podobno normalne dostałam już pierwszy okres po tym jak zaczęłam brać i super w ogóle bezbolesny a najlepsze to ze trwał 2 dni i nie był obfity
Julinka
Mamy październikowe 2007
Ja brałam Harmonet prawie 2 lata...i byłam bardzo zadowolona.... @ była krótsza i nie taka bolesna jak zawsze...czułam się bardzo dobrze....tylko teraz kiedy już je odstawiłam wiem, że bardzo niekorzystnie działały na mój popęd seksualny i zawsze w trakcie okresy miałam strasznego doła... : Ale mimo wszystko polecam te pigułki ;D
Tez właśnie zauważyłam, że wszystkie jakies inne tabletki biorą.... :
Tez właśnie zauważyłam, że wszystkie jakies inne tabletki biorą.... :
Witam,
w temacie naturalnego planowania rodziny moge powiedziec tyle. Nie jest wcale to strasznie skomplikowane i uciazliwe. Maz podawal mi o 7.00 termometr potem zapisywalam wynik i spalismy dalej. A w dzien sprawdzalam sluz (do trzeciej fazy). Co do szyjki to tak jak poprzedniczka Bogna tez nie udalo mi sie dostrze roznic Stosowalismy ta metode rok z powodzeniem a po roku zdecydowalismy ze pora na dzidzi. Mierzenie temp. pomoglo nam okreslic dni plodne i jestem juz w 17-tym tc
Chcemy stosowac ta metode rowniez po okresie pologu, musimy tylko poczytac wiecej na ten temat (bo to juz bardziej skomplikowane).
W kazdym razie dla starajacych sie badz odkladajacych poczecie polecam. Nie jest wazne to czy macie regularne okresy, bo to nie metoda polegajaca na mysleniu kalendarzowym (nie patrzycie na to kiedy w tamtym miesiacu byly dni polodne) tylko obserwujecie to co sie dzieje w tym cyklu.
Pozdrawiam
w temacie naturalnego planowania rodziny moge powiedziec tyle. Nie jest wcale to strasznie skomplikowane i uciazliwe. Maz podawal mi o 7.00 termometr potem zapisywalam wynik i spalismy dalej. A w dzien sprawdzalam sluz (do trzeciej fazy). Co do szyjki to tak jak poprzedniczka Bogna tez nie udalo mi sie dostrze roznic Stosowalismy ta metode rok z powodzeniem a po roku zdecydowalismy ze pora na dzidzi. Mierzenie temp. pomoglo nam okreslic dni plodne i jestem juz w 17-tym tc
Chcemy stosowac ta metode rowniez po okresie pologu, musimy tylko poczytac wiecej na ten temat (bo to juz bardziej skomplikowane).
W kazdym razie dla starajacych sie badz odkladajacych poczecie polecam. Nie jest wazne to czy macie regularne okresy, bo to nie metoda polegajaca na mysleniu kalendarzowym (nie patrzycie na to kiedy w tamtym miesiacu byly dni polodne) tylko obserwujecie to co sie dzieje w tym cyklu.
Pozdrawiam
Ja też zaczęłam brać Harmonett i jestem zadowolona! Właśnie czekam na krwawienie z odstawienia. Narazie nie narzekam dobrze się czuję Co prawda miałam po rozpoczęciu opakowania plamienia ale to chyba normalne wiec oki!Mam nadzieje że okres będzie mniej bolesny niż zwykle!
Okres w ogole nie boli a ja np mam go 2 gora 3 dni i to jeszcze skapy taki.Ale mi to odpowiada zawsze miałam obfite krwawienia i dłuuugiedjkicia pisze:Ja też zaczęłam brać Harmonett i jestem zadowolona! Właśnie czekam na krwawienie z odstawienia. Narazie nie narzekam dobrze się czuję Co prawda miałam po rozpoczęciu opakowania plamienia ale to chyba normalne wiec oki!Mam nadzieje że okres będzie mniej bolesny niż zwykle!
reklama
Podziel się: