reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się zabezpieczacie? Najlepsze środki antykoncepcyjne.

Zaszłam w ciążę...

• stosując pigułki antykoncepcyjne

Głosów: 7 5,3%
  • stosując prezerwatywy

Głosów: 17 12,8%
  • przy stosunku przerywanym

Głosów: 13 9,8%
  • przy innej antykoncepcji

Głosów: 6 4,5%
  • nie zabezpieczałam się/planowałam ciążę

Głosów: 92 69,2%

• Wszystkich głosujących
    133
Martuska dzięki :) wczoraj stwierdziłam, że mógł to być jednak śluz poowulacyjny, ale pewności nie mam... i też chyba się zabiorę za temperaturkę, żeby nie było więcej takich sytuacji... :)
pozdrawiam

reklama
ja także zastanawiam się co będzie po porodzie...wiadomo że nie chcelibysmy od razu zajsc w kolejną ciążę....z drugiej zaś strony nie jestesmy zwolennikami antykoncepcji....znalazłam więc pewne cudo na stronie www.metodynaturalne.pl  przy czym jest to dośc kosztowna impreza.....myślę jednak ze w takie sprawy warto inwestowac.

pozdrawiam

Cześć dziewczyny, metody naturalne są również dobre nawet przy nieregularnych miesiączkach. Trzeba tylko bardzo dobrze poznać swój organizm: obserwacja śluzu oraz mierzenie temperatury. u mnie te dwie były skuteczne. Tylko z badaniem szyjki miałam problemy bo wydawało mi się, że cały czas jest taka sama. Metody naturalne są również bardzo pomocne w przypadku starania się o dzidziusia. Jestem teraz w 17 tygodniu. Moment owulacji zaobserwowałam, można powiedzieć, co do kilku godzin. A w przypadku kobiet, które mają nieregularne misiączki tak jak ja (nawet 3 -4 miesięczne przerwy) ta metoda jest rewelacyjanprzy stataniu się o bobaska, zwłaszcza jeśli styl życia i pracy nie pozwala na przytulanie się co 2 dni. po porodzie niestety nie mam żadnego doświadczenia, bo to moja pierwsza ciąża, ale będę stosować tą metodę również p ourodzeniu dziecka. oczywiście wolałabym inne metody, ale po hormonach (różne próbowałam) dostaję niesamowitych dreszczy oraz wymiotów i zawrotów głowy, a na lateks mam uczulenie. Chcąc nie chcąc musiałam metod naturalnych się nauczyć. na złe mi to nie wyszło. Gorąco je polecam.

zaczynam ten wątek ponieważ widzę że większość z Was używa Yasmin, ja np zaczęłam brać Harmonett od jakiegoś miesiąca i jestem zadowolona na początku wystąpiły plamienia ale to podobno normalne dostałam już pierwszy okres po tym jak zaczęłam brać i super w ogóle bezbolesny a najlepsze to ze trwał 2 dni i nie był obfity
90776.jpg

Ja brałam Harmonet prawie 2 lata...i byłam bardzo zadowolona.... @ była krótsza i nie taka bolesna jak zawsze...czułam się bardzo dobrze....tylko teraz kiedy już je odstawiłam wiem, że bardzo niekorzystnie działały na mój popęd seksualny i zawsze w trakcie okresy miałam strasznego doła... ::) :) Ale mimo wszystko polecam te pigułki ;D
Tez właśnie zauważyłam, że wszystkie jakies inne tabletki biorą.... ::)

Witam,

w temacie naturalnego planowania rodziny moge powiedziec tyle. Nie jest wcale to strasznie skomplikowane i uciazliwe. Maz podawal mi o 7.00 termometr potem zapisywalam wynik i spalismy dalej. A w dzien sprawdzalam sluz (do trzeciej fazy). Co do szyjki to tak jak poprzedniczka Bogna tez nie udalo mi sie dostrze roznic ;) Stosowalismy ta metode rok z powodzeniem a po roku zdecydowalismy ze pora na dzidzi. Mierzenie temp. pomoglo nam okreslic dni plodne i jestem juz w 17-tym tc :)
Chcemy stosowac ta metode rowniez po okresie pologu, musimy tylko poczytac wiecej na ten temat (bo to juz bardziej skomplikowane).
W kazdym razie dla starajacych sie badz odkladajacych poczecie polecam. Nie jest wazne to czy macie regularne okresy, bo to nie metoda polegajaca na mysleniu kalendarzowym (nie patrzycie na to kiedy w tamtym miesiacu byly dni polodne) tylko obserwujecie to co sie dzieje w tym cyklu.

Pozdrawiam :)

Ja też zaczęłam brać Harmonett i jestem zadowolona! Właśnie czekam na krwawienie z odstawienia. Narazie nie narzekam dobrze się czuję Co prawda miałam po rozpoczęciu opakowania plamienia ale to chyba normalne wiec oki!Mam nadzieje że okres będzie mniej bolesny niż zwykle!

djkicia pisze:
Ja też zaczęłam brać Harmonett i jestem zadowolona! Właśnie czekam na krwawienie z odstawienia. Narazie nie narzekam dobrze się czuję Co prawda miałam po rozpoczęciu opakowania plamienia ale to chyba normalne wiec oki!Mam nadzieje że okres będzie mniej bolesny niż zwykle!
Okres w ogole nie boli a ja np mam go 2 gora 3 dni i to jeszcze skapy taki.Ale mi to odpowiada zawsze miałam obfite krwawienia i dłuuugie :D :D

reklama
Harmonet brałam rok i muszę przyznać że wszystko było by ok gdyby nie nastroje depresyjne po nim.

Do góry