reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się zabezpieczacie? Najlepsze środki antykoncepcyjne.

Zaszłam w ciążę...

• stosując pigułki antykoncepcyjne

Głosów: 7 5,3%
  • stosując prezerwatywy

Głosów: 17 12,8%
  • przy stosunku przerywanym

Głosów: 13 9,8%
  • przy innej antykoncepcji

Głosów: 6 4,5%
  • nie zabezpieczałam się/planowałam ciążę

Głosów: 92 69,2%

• Wszystkich głosujących
    133
reklama
Kamii, no lekarz kazał mi brać od poniedziałku. Testu nie muszę na szczęście robić, bo nie współżyję. Dzięki za radę, czekam na @ mam nadzieje, że się pojawi, a jak nie to po następnym cyklu się ureguluje. Tabletki dostałam, bo mi się guzek jakiś na piersi zrobił i może to sprawy hormonalne. Puki co mam je brać, a dopiero po mamografi i uzg będzie wiadomo co i jak.
Pozdrawiam

Kamii ja uważam, że możesz zrobić tak jak piszesz, czyli wziąć te dodatkowe 9 i dopiero zrobić przerwę. Właśnie najważniejsze jest, żeby ta przerwa była dokładnie 7 dniowa. Ja biorę Cilest od kilku lat i zdarzyło mi się tak ze 3 razy opóźnić sobie okres, tak o 5-7 dni.

Ja nic nie biorę, ale mam koleżankę, która właśnie dostała te pigułki, miała już 3 dzieci, więc zabezpieczała się z tzw "każdej strony" i po pół roku brania Qlairy, poszła do gina po następną receptę i okazało się, że zamiast antykoncepcji ma brać kwas foliowy, bo jednak sobie "wpadła" z 4 dzieckiem. Załamana była jak cholera, do tego stres, czy nie zaszkodziła dziecku tymi hormonami (po każdym opakowaniu robiła test i nawet ten ostatni, robiony 2 dni przed wizytą u ginekologa wyszedł negatywnie, a wiek ciąży oszacował lekarz na 7-8 tydzień), no ale szczęśliwie urodził się zdrowy chłopczyk. Malutki, ale zdrowy (ważył 2700 a jego rodzeństwo każde ponad 4 kilogramy).
Dodam tylko, iż pominięcie tabletki w jej przypadku nie wchodzi w grę, bo tak systematyczniej i zorganizowanej osoby w sprawie antykoncepcji jeszcze w życiu nie spotkałam.

Czesc ; ) sluchajcie ja odstawilam tabletki w czerwcu i odrazu po odstawieniu dostalam okres to byl 17 czerwiec jakos tak. Staralismy sie z przyszlym mężem o dzidziusia. Teraz bola mnie piersi i sutki(czasem swedzi) czasem podbrzusze, slyszałam ze po odstawieniu mozna bardzo szybko zajsc, dzisiaj jest 26 lipca - a okresu nie mam. Wydaje mi sie ze sluzu jest wiecej jest bialo zolty ... czy moge byc z ciazy . ?

Ja tez biore Ceratezze i czuje sie po nich dobrze :)
Okresu jeszcze nie dostalam po porodzie i dobrze xD
A na karmienie, nie maja one wplywu, jest w porzadku

reklama
Ja brałam przez rok i żałuje praktycznie miałam wieczny @ z przerwami , o libidzie nie będę mówić bo szkoda gadać... No i + 6kg których nie mogę zrzucić a minęło już pół roku jak nie biorę;/ Brałam tylko dlatego że karmiłam piersią

Do góry