reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak się zabezpieczacie? Najlepsze środki antykoncepcyjne.

Zaszłam w ciążę...

• stosując pigułki antykoncepcyjne

Głosów: 6 4,5%
  • stosując prezerwatywy

Głosów: 17 12,9%
  • przy stosunku przerywanym

Głosów: 13 9,8%
  • przy innej antykoncepcji

Głosów: 6 4,5%
  • nie zabezpieczałam się/planowałam ciążę

Głosów: 92 69,7%

• Wszystkich głosujących
    132
reklama
Kamii, no lekarz kazał mi brać od poniedziałku. Testu nie muszę na szczęście robić, bo nie współżyję. Dzięki za radę, czekam na @ mam nadzieje, że się pojawi, a jak nie to po następnym cyklu się ureguluje. Tabletki dostałam, bo mi się guzek jakiś na piersi zrobił i może to sprawy hormonalne. Puki co mam je brać, a dopiero po mamografi i uzg będzie wiadomo co i jak.
Pozdrawiam

Kamii ja uważam, że możesz zrobić tak jak piszesz, czyli wziąć te dodatkowe 9 i dopiero zrobić przerwę. Właśnie najważniejsze jest, żeby ta przerwa była dokładnie 7 dniowa. Ja biorę Cilest od kilku lat i zdarzyło mi się tak ze 3 razy opóźnić sobie okres, tak o 5-7 dni.

Ja nic nie biorę, ale mam koleżankę, która właśnie dostała te pigułki, miała już 3 dzieci, więc zabezpieczała się z tzw "każdej strony" i po pół roku brania Qlairy, poszła do gina po następną receptę i okazało się, że zamiast antykoncepcji ma brać kwas foliowy, bo jednak sobie "wpadła" z 4 dzieckiem. Załamana była jak cholera, do tego stres, czy nie zaszkodziła dziecku tymi hormonami (po każdym opakowaniu robiła test i nawet ten ostatni, robiony 2 dni przed wizytą u ginekologa wyszedł negatywnie, a wiek ciąży oszacował lekarz na 7-8 tydzień), no ale szczęśliwie urodził się zdrowy chłopczyk. Malutki, ale zdrowy (ważył 2700 a jego rodzeństwo każde ponad 4 kilogramy).
Dodam tylko, iż pominięcie tabletki w jej przypadku nie wchodzi w grę, bo tak systematyczniej i zorganizowanej osoby w sprawie antykoncepcji jeszcze w życiu nie spotkałam.

Czesc ; ) sluchajcie ja odstawilam tabletki w czerwcu i odrazu po odstawieniu dostalam okres to byl 17 czerwiec jakos tak. Staralismy sie z przyszlym mężem o dzidziusia. Teraz bola mnie piersi i sutki(czasem swedzi) czasem podbrzusze, slyszałam ze po odstawieniu mozna bardzo szybko zajsc, dzisiaj jest 26 lipca - a okresu nie mam. Wydaje mi sie ze sluzu jest wiecej jest bialo zolty ... czy moge byc z ciazy . ?

Ja tez biore Ceratezze i czuje sie po nich dobrze :)
Okresu jeszcze nie dostalam po porodzie i dobrze xD
A na karmienie, nie maja one wplywu, jest w porzadku

reklama
Ja brałam przez rok i żałuje praktycznie miałam wieczny @ z przerwami , o libidzie nie będę mówić bo szkoda gadać... No i + 6kg których nie mogę zrzucić a minęło już pół roku jak nie biorę;/ Brałam tylko dlatego że karmiłam piersią

Do góry