Ekstasia- nie pisze przepisów , napisałam ,że aby taką metode stosować trzeba poznać swój organizm, to nie jest metoda dla każdego jeżeli są krótkie cykle to wiadomo ,że owulacja występuje wcześniej, może sprostuje ja mam 28 dniowe i bolesne owulacje w 14 dniu cyklu więc wiem kiedy one występują ,jeżeli jest cykl krótki to w jego połowie wystąpi owulacja , natomiast jeśli są nieregularne to nawet nie ma co próbować takich metod.
Gorzata - jeśli już nie planujecie dzieci to jak najbardziej anty , ja jestem w potrzasku bo miałam żółtaczke typu B dla mnie jest antykoncepcja zabroniona czego mi nie powiedział poprzedni ginekolog chociaż wiedział o mojej chorobie , dopiero kolejny ginekolog po wysłuchaniu wszystkiego powiedział stanowcze nie , bo babcia z wieńcówką , ja po wzw więc wyjścia nie mam plastry niewskazane także ,więc szczęście ,że troche mnie mama nauczyła obserwacji odkąd zaczęłam miesiączkować, mąż kręci nosem na prezerwatywy więc obliczam kiedy można kiedy nie i jak narazie sie nie zawiodłam.
Al Szyszkowska- jeżeli nie będzie przeciwskazań do stosowania to myśle ,że jeżeli nie planujesz już maluchów to dobierzesz z ginem jakieś odpowiednie ja moge tylko odradzić microgynon przynajmniej ja sie czułam okropnie po nim, koleżanka chwaliła Yasiminelle ,ale ginekolog chyba będzie wiedział najlepiej , moja siostra ma za sobą trzecią cesarke lekarze odradzają jej kolejną ciąże ona stosowała metode tzw na wyskok i ma już z tej metody troje dzieci teraz też ma dylemat co robić spirala odpada , pozostaje krążek ,albo anty wiecie coś o krążkach czy są skuteczne?