Gorzata2009 albo sprobuj ten krazek.. Ja sie w to nie wglebialam, ale dziewczyny jak widac chwala. Albo spokojnie zacznij od tabletek.. Jak sie je bierze tak jak trzeba raczej dzialaja (wiadomo, ze zawsze jest jakis procent zagrozenia). Co do doboru.. Lekarz okresli Twoj wiek, wage, to czy palisz, choroby itd. i dobierze Ci najodpowiedniejsze. Powinny byc ok. Ale wiadomo, organizmy sa rozne, jak zacznie sie cos dziac, po prostu Ci zmieni na inne albo zaproponuje inna metode.. Pozdrawiam.
reklama
Gorzata2009
Zaciekawiona BB
maks_olo no prosze ale numer,ja właśnie słyszałam że ze spiralą to własnie tak jest możliwe ale numer,no widocznie pisane ci macieżyństwo, może tym razem się uda nie nie nie dam rady tego krążka ooojjj ja nawet tampona nie mogę bo na samą myśl że toś mi tam siedzi to mnie mdli hahahaha ale jestem walnięta,nie nie nie włoże chyba jednak zastosuje tabletki,
no i zobaczę jak się będe czuła po nich mam nadzieje że mnie zabezpieczą takie mam lęki cholera przed tym seksem że pojęcia nie macie,kurde najpierw kilka lat starania o bobasa ,potem 4 poronienia,teraz urodziłam ale 8 miesiecy plackiem przleżane bbbrrrr jak sobie wspomne nie wiem jak to wytrzymałam ale jestem dzielna i teraz maleństwo -tyle opieki wymaga ja juz po 30 wiec starczy przeżyc a pozaty jak by znowu była ciąża i musiałabym leżec!!!!! a kto mała by sie zają oj aż strasz pomyślec i dlatego taka jestem zestresowana.Więcej nie dam rady ,powiem wam uwielbiam moją laleczke ale mam dosyc lekarzy,badań,dłubania w kroczu hahaha ,porodu,ja po CC i wszystkiego co z CC zwiazane oj masakrycznie to znioslam.Na widok fotela ginekologicznego mam odruch wymiotny.
Pozdrawiam,
no i zobaczę jak się będe czuła po nich mam nadzieje że mnie zabezpieczą takie mam lęki cholera przed tym seksem że pojęcia nie macie,kurde najpierw kilka lat starania o bobasa ,potem 4 poronienia,teraz urodziłam ale 8 miesiecy plackiem przleżane bbbrrrr jak sobie wspomne nie wiem jak to wytrzymałam ale jestem dzielna i teraz maleństwo -tyle opieki wymaga ja juz po 30 wiec starczy przeżyc a pozaty jak by znowu była ciąża i musiałabym leżec!!!!! a kto mała by sie zają oj aż strasz pomyślec i dlatego taka jestem zestresowana.Więcej nie dam rady ,powiem wam uwielbiam moją laleczke ale mam dosyc lekarzy,badań,dłubania w kroczu hahaha ,porodu,ja po CC i wszystkiego co z CC zwiazane oj masakrycznie to znioslam.Na widok fotela ginekologicznego mam odruch wymiotny.
Pozdrawiam,
crazy mama
Fanka BB :)
Jak moge to Wam sie troszke wtrace do watka.Tabletki bralam przez 2 lata wszystko bylo ok.Poniewaz duzo jezdzilam zdarzalo sie ze przez przypadek zapomnialam ich zabrac ze soba i niestety musialam sie wracac lub bralam nie punktualnie jak powinnam.Za namowa lekarza przeszlam wlasnie na Nuva Ring.Przez pierwszy rok spoko.Zero jakich kolwiek komplikacji czy wysuwania sie.Po dluzszym czasie uzywania moj maz zaczal marudzic ze za malo sie kochamy ale ja jakos nie potrzebowalam.Po tym jak nasze stsunki utknely na 2 razy w miesiacu zaczelam sie sama nad tym faktem zastanawiac.Dlaczego mimo 25-26 lat nie mam ochoty na sex.Normalnie mnie odrzucalo na sama mysl.Nigdy wczesniej nie mialam takich problemow w tym temacie nawet na pigulkach.Z ciekawoscia zaczelam szukac w forach opinii dziewczyn ktore uzywaja Nuva Ring tak jak ja.Wiele z nich (powiedzialabym ze 80%)skarzy sie na znaczny spadek popedu.Pokazalam swoje odkrycie mezowi ktory z zaciekawieniem jeszcze bardziej zaczal sie wglebiac w temat.Stwirdzil ze jak tak ma byc dalej to lepiej bedzie jak sobie krazki darujemy.Po okolo 2 tyg.od odstawienia zauwazylam zmiane.Po 4 miesiacach postanowilismy ze chyba czas na dziecko numer 3 i tak za pierwszym podejciem zaszlam w ciaze.Teraz doszly do naszej sypialni hormony ciezarnej mamusi i nie moge sobie sexu wybic z glowy z czego akurat cieszy sie moj mezulek.Wiem ze po ciazy napewno nie wroce do zadnych hormonalnych terapii poniewaz moj maz postanowil ze teraz jego kolej i podda sie zabiegowi.Mysle ze 3 dzieci wystarczy.Powodzenia mamuski i mam nadzieje Was nie zanudzialm oraz ze kazda z Was znajdzie swoj "zloty srodek".Powodzenia
maks_olo
Kwietniowi Chłopcy :)
Gorzata2009 - ja też nie używam tamponów, raz spróbowałam, czułam go, bolało i się "poddałam", ale tego krążka naprawdę nie czuć!!! może pierwszy dzień jest tak dziwnie, ale teraz już spoko
choć przyznam, że gdybym miała zdrowe jelita, to stosowałbym tabletki....
crazy mama... nigdy nie miałam problemów z ochotą na seks, aż zaczęłam stosować plastry... na samą myśl o seksie nie dobrze mi się robiło i spać się chciało... odkąd zdjęłam ostatni plaster minęło 2 tygodnie, a wczoraj aż rzuciłam się na mojego Męża!!! także nie jest regułą, że że taki albo inny środek antykoncepcyjny będzie powodował spadek libido - trzeba próbować i wybrać co najlepsze dla naszego organizmu... (mi lekarz mówił, że większości jego pacjentek libido się podniosło przy stosowaniu NuvaRing...)
też chciałabym nie stosować hormonów (a na prezerwatywy mam uczulenie), ale Męża nie damy wykastrować, bo jeszcze chcemy 3 dzidziusia za jakieś 8 lat...
choć przyznam, że gdybym miała zdrowe jelita, to stosowałbym tabletki....
crazy mama... nigdy nie miałam problemów z ochotą na seks, aż zaczęłam stosować plastry... na samą myśl o seksie nie dobrze mi się robiło i spać się chciało... odkąd zdjęłam ostatni plaster minęło 2 tygodnie, a wczoraj aż rzuciłam się na mojego Męża!!! także nie jest regułą, że że taki albo inny środek antykoncepcyjny będzie powodował spadek libido - trzeba próbować i wybrać co najlepsze dla naszego organizmu... (mi lekarz mówił, że większości jego pacjentek libido się podniosło przy stosowaniu NuvaRing...)
też chciałabym nie stosować hormonów (a na prezerwatywy mam uczulenie), ale Męża nie damy wykastrować, bo jeszcze chcemy 3 dzidziusia za jakieś 8 lat...
cukier.wanilinowy
Usmiechnieta_mama
co do libido i ringow.... Moje libido siegalo zera. Po porodzie, po klopotach ze zdrowiem dziecka, wykonczenie przez rehabilitacje malego... stwierdzilam ze seks moze nie istniec. Natomiast po krazku ze tak powiem mnie "nosi" na co nie co wiec moge bez niczego powiedziec ze najwidoczniej naleze do kobiet ktorym libido podskoczylo. Nie pamietam ze go mam bo go nie czuc, raz na jakis czas sprawdze tylko czy jest i puki co siedzi na swoim miejscu.
cześć ja miałam zastrzyk robiony miesiąc temu i to pierwszy raz i lekarz uprzedzał mnie o skutkach "ubocznych" u mnie skutkiem ubocznym jest to że mam krwawienie już ponad 2 tygodnie . mam pytanie czy to tylko tak na początku , bo organizm się przyzwyczaja ? czy tak będę mieć przez dwa miesiące ? czy któraś tak miała z was ?
Gorzata2009
Zaciekawiona BB
No prosze jak to na każdego inaczej wszystko działa
Ja się raczej na ten krążek nie zdecyduje chyba wezmę tabletki chociaż powiem szczerze że hormony to nie chetnie generalnie lubię ale wyjscia nie mam
Pozdrawiam kobietki
Ja się raczej na ten krążek nie zdecyduje chyba wezmę tabletki chociaż powiem szczerze że hormony to nie chetnie generalnie lubię ale wyjscia nie mam
Pozdrawiam kobietki
elisse
Fanka BB :)
Ja się na spiralę zdecyduję jak już dzieci urodzę. Jak na razie nie chcę aż tak ingerować w mój organizm.
Kobietka22 też po poronieniu krwawiłam 3 tygodnie. Ginekolog mnie wysłał nawet do szpitala. Na szczęści w szpitalu stwierdzono, że niepoważny był, by przy endometrium 3 mm wysyłać na coś takiego. Microgynom brałam tylko 2 miesiące. Libido po nich miałam praktycznie zerowe i źle się czułam. Obecnie biorę harmonett już rok czasu i nie czuję się źle. W pierwszym cyklu też miałam plamienia, tylko właśnie przy pierwszym opakowaniu tak może być. Za rok zrobię sobie paromiesięczną przerwę.
Zastanawiam się nad reklamowanymi teraz tabletkami asequrella. Ogólnie przy każdych tabletkach mam zawsze spadek libido. Może one będą dla mnie dobrym rozwiązaniem?
Ogólnie dobrze znać też swój organizm i jaki ma cykl miesięczny. Też mam to szczęście, że podczas owulacji czuję kłucie z prawej lub lewej strony. Tylko bałabym się na tej podstawie zabezpieczać.
Kobietka22 też po poronieniu krwawiłam 3 tygodnie. Ginekolog mnie wysłał nawet do szpitala. Na szczęści w szpitalu stwierdzono, że niepoważny był, by przy endometrium 3 mm wysyłać na coś takiego. Microgynom brałam tylko 2 miesiące. Libido po nich miałam praktycznie zerowe i źle się czułam. Obecnie biorę harmonett już rok czasu i nie czuję się źle. W pierwszym cyklu też miałam plamienia, tylko właśnie przy pierwszym opakowaniu tak może być. Za rok zrobię sobie paromiesięczną przerwę.
Zastanawiam się nad reklamowanymi teraz tabletkami asequrella. Ogólnie przy każdych tabletkach mam zawsze spadek libido. Może one będą dla mnie dobrym rozwiązaniem?
Ogólnie dobrze znać też swój organizm i jaki ma cykl miesięczny. Też mam to szczęście, że podczas owulacji czuję kłucie z prawej lub lewej strony. Tylko bałabym się na tej podstawie zabezpieczać.
reklama
Podziel się: