reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

reklama
My ważymy 7420 i mierzymy 73 cm ;-) Taki mój mały wielkolud. I byłam z niego dumna, bo nie płakał jak ostatnio tylko troszkę pomarudził przy ukłuciu w udo ;-)

No to coś w deseń mojego małego. Z tym, że on taki długi był już po równych 3 miesiącach.. :) ...

Zaskoczył mnie dzisiaj. Śpi za zwyczaj od 21 do 8 rano.. A dziś już od 16.30 "zrobił sobie noc"... :/

rany, w takim razie Eryk to po prostu słoniątko;);) waży 8,5 kilo:-D długość też ma słuszną, dokładnie nie wiem, bo u nas nie mierzą, ale jak się miało 4.400 przy narodzinach to ta tendencja się chyba utrzyma, żeby było śmieszniej miałam rewelacyjny poród, trwał godzinę, parte miałam już w taksówce, ledwo zdążyliśmy. Mąż mi opowiadał, że jak tylko dojechaliśmy i doczołgałam się jakoś na porodówkę:) to kazali mu zejść na dół jakieś papiery zanieść, jak wrócił to już było po wszystkim, myślał, że się z niego nabijają:):) Także waga dziecka chyba nie wpływa na długość porodu;)

OOOOOO a mi sie wydawało, że Hubert to duzy na swój wiek ;-)A jakie miał "wymiary" jak sie urodził??

3300g i 56cm... więc rewelacji nie było... Taki w sam raz.. a teraz mam problemy żeby go unieść.

____

Ja dzisiaj pierwszy raz od chyba 2 miesięcy wstałam o 4, bo mały się obudził.. Za to o 5 znów zasnął i wstał dopiero o 7.40 :)

Mój synek przewrócił się dziś z brzucha na plecy. Parę tygodni temu próbował, ale dziś się mu udało.

Elena - gatki dla synka:)

mojemu wczoraj dalam pierwszy raz jabluszko, dzis też dostanie, a od piatku dodatkowo zupke będzie dostawał, bo ja nie daj e rady z odciąganiem dla niego... chciałam poczekac dłużej, ale nie mam innego wyjścia, bo mleka modyfikowanego nie chcę.

przybiera teraz juz dużo mniej niż na początku - chyba jego energia pobiera dużo, hehe Nie uleży spokojnie, chyba że na spacerze obsewując świat. Inaczej to trzaska zabawkami, kula sie, pełza... chwili nie uleży spokojnie.

reklama
Antylopka - Adaś już pełza?
A u nas dzień nowych umiejętności
1 - mniej przyjemna - Zuzka nauczyła się pluć na odległość
2 - porusza się na styl foki na lądzie - pupa w górę i takim hopsem do przodu w kierunku zabawki

Do góry