reklama
Niektóre dzieci uspokajają się jak je się ciasno otuli - np. mój Miki
Frankowi to pomagało przez pierwszy tydzień - zasypiał tylko w rożku. Teraz przykrywam go tylko kocem, ewentualnie wkładam w śpiworek, bo najwygodniej mu jak śpi z rękami rozkrzyżowanymi albo nad głową Właśnie przekręcił się tak, że śpi w poprzek łóżeczka i najwyraźniej bardzo mu w tej pozycji dobrze
Tylko, że ja cały czas staram się jej nie chwalić bo to dopiero 2 tyg. i wszystko się może zmienić.
Mój mały też zaczął ładnie noce przesypiać. Do tego jest na tyle kulturalny, że po nocnym karmieniu odbija i zasypia w dwie minuty. W dzień sobie to rewanżuje, bo prawie w ogóle nie śpi, tylko czuwa, ale to mi akurat nie przeszkadza.
I też go nie chwalę, żeby nie zapeszyć Ale może akurat tak już zostanie
(: Anka :)
Fanka BB :)
Eh Alicja co karmienie zasypia marudzac 1,5h-3h tak ze nie idzie nic zrobic bo prawie ciagle cos jej nie pasuje i placze.... moze poradzicie co zrobic?
gufi
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
Eh Alicja co karmienie zasypia marudzac 1,5h-3h tak ze nie idzie nic zrobic bo prawie ciagle cos jej nie pasuje i placze.... moze poradzicie co zrobic?
a probowalas ja w chuscie nosic?
W sumie probowalam chyba wszystkiego procz chusty bo nie mam jeszcze chusty ale ona ma tak ze nie odpowiada jej pozycja zadna, a potem juz odpowiada, potem znow nie odpowiada itd., zastanawiam sie czy to moze byc problem z brzuszkiem czy cos takiego. W koncu karmie sztucznie....
Kladziemy ja czasem na brzuszku, ale po chwili jej sie nudzi i znow ryk.... moze nam maruda po prostu rosnie choc to meczace...
Kladziemy ja czasem na brzuszku, ale po chwili jej sie nudzi i znow ryk.... moze nam maruda po prostu rosnie choc to meczace...
Byliśmy na usg bioderek i wszystko w najlepszym porządku!
pani doktor była pod wrażeniem mojej córuni, że taka śliczna, i taka kształtna i że taka kruszynka - miód na me matczyne serce
bedąc w przychodni pooglądałam sobie inne czterotygodniowe maluszki i pogadałam troszkę z mamusiami fajne takie pogaduchy z kimś kto rozumie
stwierdzam, że moja Oliwka jest strasznie drobniutka w porównaniu z innym maluszkami. W zasadzie ona teraz ma 3750, a niektóre dzieciaczki rodzą się cięższe...
pani doktor była pod wrażeniem mojej córuni, że taka śliczna, i taka kształtna i że taka kruszynka - miód na me matczyne serce
bedąc w przychodni pooglądałam sobie inne czterotygodniowe maluszki i pogadałam troszkę z mamusiami fajne takie pogaduchy z kimś kto rozumie
stwierdzam, że moja Oliwka jest strasznie drobniutka w porównaniu z innym maluszkami. W zasadzie ona teraz ma 3750, a niektóre dzieciaczki rodzą się cięższe...
Ostatnia edycja:
Kurcze, ja się trochę boję usg bioder. Franek nie odwodzi nóg jakoś bardzo szeroko, poza tym mam wrażenie, że lewą nogę bardziej ciągnie do środka... No nie wiem. Nie jestem lekarzem i chyba trochę jestem przewrażliwiona na tym punkcie. Zobaczymy w styczniu...
Wiolcia_6
Grudniówka 2010 :)
Po trzech tygodniach Krzyś ważył 3500 a po miesiącu już 4100g i ma 57 cm:-) (a wszystko dzięki temu, że jem normalnie). Teraz to kawal chłopa
ewa spokojnie napewno usg dobrze wyjdzie. My matki jesteśmy przewrażliwione ;-) ja nawet nie patrzę na Krzyśka stópki bo zaraz bym coś zauważyła
ewa spokojnie napewno usg dobrze wyjdzie. My matki jesteśmy przewrażliwione ;-) ja nawet nie patrzę na Krzyśka stópki bo zaraz bym coś zauważyła
cristalrose
Anka - to może spróbuj ją tak ciasno owinąć - jak w tym filmie od Mamolki.
Jeżeli kupki ma dobre, to raczej nie wina pokarmu, ale możesz spróbować mleko dla dzieci wrażliwych - np. NAN AR lub Bebilon comfort. Może to byc też początek kolek, więc sprawdź ciasne owijanie, szum (suszarka), kołysanie, lub simeticon w kroplach (sab simplex, infacol). U nas sprawdziły sie właśnie kropelki sab simplex.
Jeżeli kupki ma dobre, to raczej nie wina pokarmu, ale możesz spróbować mleko dla dzieci wrażliwych - np. NAN AR lub Bebilon comfort. Może to byc też początek kolek, więc sprawdź ciasne owijanie, szum (suszarka), kołysanie, lub simeticon w kroplach (sab simplex, infacol). U nas sprawdziły sie właśnie kropelki sab simplex.
reklama
Dzieki za rady :* Sprobuje jeszcze ciasniej owinac i pomysle nad bebilonem comfort choc wolalabym pogadac przed zmiana mleka z pediatra. Kupki ma okej ale raz na dobe albo nawet raz na 2 doby. Zwariowac mozna -_-
Podziel się: