reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

uff, Adaś przybrał na wadze 220g od zeszłego poniedziałku, kamień z serca, widmo dokarmiania odeszło w sina dal... ;-)

reklama
Niektóre dzieci uspokajają się jak je się ciasno otuli - np. mój Miki

Frankowi to pomagało przez pierwszy tydzień - zasypiał tylko w rożku. Teraz przykrywam go tylko kocem, ewentualnie wkładam w śpiworek, bo najwygodniej mu jak śpi z rękami rozkrzyżowanymi albo nad głową ;) Właśnie przekręcił się tak, że śpi w poprzek łóżeczka i najwyraźniej bardzo mu w tej pozycji dobrze ;)

Tylko, że ja cały czas staram się jej nie chwalić bo to dopiero 2 tyg. i wszystko się może zmienić.

Mój mały też zaczął ładnie noce przesypiać. Do tego jest na tyle kulturalny, że po nocnym karmieniu odbija i zasypia w dwie minuty. W dzień sobie to rewanżuje, bo prawie w ogóle nie śpi, tylko czuwa, ale to mi akurat nie przeszkadza.
I też go nie chwalę, żeby nie zapeszyć ;) Ale może akurat tak już zostanie ;) ;) ;)

Eh Alicja co karmienie zasypia marudzac 1,5h-3h tak ze nie idzie nic zrobic bo prawie ciagle cos jej nie pasuje i placze.... moze poradzicie co zrobic?

W sumie probowalam chyba wszystkiego procz chusty bo nie mam jeszcze chusty :-p ale ona ma tak ze nie odpowiada jej pozycja zadna, a potem juz odpowiada, potem znow nie odpowiada itd., zastanawiam sie czy to moze byc problem z brzuszkiem czy cos takiego. W koncu karmie sztucznie....

Kladziemy ja czasem na brzuszku, ale po chwili jej sie nudzi i znow ryk.... moze nam maruda po prostu rosnie :sorry2: choc to meczace... :dry:

Byliśmy na usg bioderek i wszystko w najlepszym porządku!
pani doktor była pod wrażeniem mojej córuni, że taka śliczna, i taka kształtna i że taka kruszynka - miód na me matczyne serce:)
bedąc w przychodni pooglądałam sobie inne czterotygodniowe maluszki i pogadałam troszkę z mamusiami:) fajne takie pogaduchy z kimś kto rozumie:)
stwierdzam, że moja Oliwka jest strasznie drobniutka w porównaniu z innym maluszkami. W zasadzie ona teraz ma 3750, a niektóre dzieciaczki rodzą się cięższe...

Ostatnia edycja:
Kurcze, ja się trochę boję usg bioder. Franek nie odwodzi nóg jakoś bardzo szeroko, poza tym mam wrażenie, że lewą nogę bardziej ciągnie do środka... No nie wiem. Nie jestem lekarzem i chyba trochę jestem przewrażliwiona na tym punkcie. Zobaczymy w styczniu...

Po trzech tygodniach Krzyś ważył 3500 a po miesiącu już 4100g i ma 57 cm:-) (a wszystko dzięki temu, że jem normalnie:sorry2:). Teraz to kawal chłopa:-D
ewa spokojnie napewno usg dobrze wyjdzie. My matki jesteśmy przewrażliwione ;-) ja nawet nie patrzę na Krzyśka stópki bo zaraz bym coś zauważyła:-D

Anka - to może spróbuj ją tak ciasno owinąć - jak w tym filmie od Mamolki.
Jeżeli kupki ma dobre, to raczej nie wina pokarmu, ale możesz spróbować mleko dla dzieci wrażliwych - np. NAN AR lub Bebilon comfort. Może to byc też początek kolek, więc sprawdź ciasne owijanie, szum (suszarka), kołysanie, lub simeticon w kroplach (sab simplex, infacol). U nas sprawdziły sie właśnie kropelki sab simplex.

reklama
Dzieki za rady :* Sprobuje jeszcze ciasniej owinac i pomysle nad bebilonem comfort choc wolalabym pogadac przed zmiana mleka z pediatra. Kupki ma okej ale raz na dobe albo nawet raz na 2 doby. Zwariowac mozna -_-

Do góry