reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

Wiolcia- pierwsza lekcja- z dziećmi zawsze się "coś" dzieje- czy dobrze czy źle- ale zawsze :))) Szkoda że Krzyś tak szybciutko podłapał pierwsze przeziębienie :( A po nocach szaleje z kolki czy choróbska czy z obu powodów?

Niektóre dzieci uspokajają się jak je się ciasno otuli - np. mój Miki

YouTube - The Happiest Baby - AMNortwest otulanie dziecka od 2:20 min

ewa- mój też ma jeszcze suchą skórę na nóżkach. Wcześniej była cały suchy- raczki brzuszek, nóżki... teraz zostały tylko nóżki. No i ciemieniucha z którą powoli daje sobie rade oliwka ( dziękuję za rady dziewczyny ;-))

reklama
Myangel mój Krzyś tez wsuwa 60 ml - 120 ml mógłby zjeść ale najpierw musiałby zwrócić parę razy;-) Kiedyś odciągnęłam 80 ml pokarmu żeby sprawdzić ile zje - zostawił 20 ml więc te nasze chłopaki tak juz mają ;-);-)

Mój Krzysiek podłapał przeziębienie :baffled: Nie bylo mnie na forum przez ostatnie dni bo Krzyś szaleje, nie spal nocami a nawet dniami:nerd: Do tego mróz ponad 16 stopni u nas (w nocy do -26) więc nie jechałam do pediatry z nim. Dzis już lepiej ale wybieram się po zakup Fridy bo cholerną gruszka nic nie zdziałam:no:

Odradzam Pampersy z siateczką - wystarczyły 3 dni a Krzychu już ma odparzenia na pupie:dry:

No zawsze coś go musi dopaść... zawsze coś...

no to pocieszyłas mnie tronkę ;-) ja mysle, ze te nasze chłopaki to po prostu cycusia wolą a butla to tak z braku laku ;-)

wspolczuje choroby, miejmy nadzieje, ze szybko przejdzie...

Adas słabo przybiera na wadze przez te ulewania...:-( Teraz daje mu ten Gaviscon wiec jest lepiej, mam nadzieje, ze przybrał trszoke na wadze od zeszłego poniedziałku bo jesli nie to nie wiem czy nie bede musiała go dokarmiac jakims mlekiem stay down :-/ zobaczymy co pediatra powie dzisiaj....

Wiecie co z Jula nie miałam takich problemow, jakos to wszysko lajtowo szło, karmiłam, młoda przez pierwsze 2 tygodnie przybrała 630 gramow, przez kolejne 4 tygodnie 1,5 kg :tak:, odzywiałam sie znacznie gorzej niz teraz... nigdy bym nie pomyslala, ze to przy drugim dziecku bede miała jakies problemy :dry:

QUOTE=ewa86;6408434]Ja się pochwalę, że Synek dziś przy porannych ćwiczeniach na brzuszku utrzymał się dość długo z głową w górze podpierając się na rękach! Byłam w szoku, bo myślałam, że to jeszcze za wcześnie na takie eksperymenty :) Ale on jest silny strasznie. No i już opanował technikę odwracania głowy (też na brzuchu) bez zarywania nosem w podłoże w połowie drogi ;)

Mam tylko problem, bo cały czas ma suchą skórę. Mąż twierdzi, że musi mu się trochę złuszczyć, ale ja nie jestem do tego przekonana. Na szczęście nic go nie uczula, więc mogę go oliwkować i kremować. Choć średnio to działa. Dłonie i stopy najbardziej ma suche. Ale może to się unormuje.[/QUOTE]

Brawo! :-) adasko tez miał sucha skorke najgorzej na nadgarstkach i kostkach u stóp, schodzila mu strasznie, zaczelam go smarowac tym kremem Johnsona i przeszło po 2 dniach :)

Ewa mi na suchą, łuszczącą się skórę pediatra kazała smarować parafiną i już przeszło, ale to normalne, że się łuszczy.
Ja jestem dumna z mojej córci dziś spała 6 godzin w nocy w sumie nie wiem czy nie za długo ale mocno się najadła przed snem. W ogóle z niej śpioch straszny, czasem jakbyśmy dziecka nie mieli, mogę spokojnie wyjść z domu na 3 godz.. Już raz byłam na zakupach i raz na zawodach z Julią i mała nic się nie obudziła. Jak by było super gdyby tak zostało:-)

joamar ZAZDROSZCZĘ! Moja perełka to tylko w nocy zapada w taki głęboki sen (i to też nie zawsze), a w dzień to taki tryb czuwania raczej...i marudna strasznie. Chociaż przez pierwsze dwa tygodnie też dziecko-anioł. Nachwalić się jej nie mogłam, że tak śpi i taka spokojna...:/
ewa sucha łuszcząca się skóra to całkowicie normalne u noworodków.

UWAGA dzisiaj byliśmy na ważeniu i Oliwka waży już...3750!!! waga urodzeniowa (22 listopada) 2980, przy wypisie (24 listopada) 2800. To chyba ładnie, prawie kilogram w cztery tygodnie?

Olcia- Zawsze nadziwić się nie mogę jak te dzieciaczki z niska wagą urodzeniową oraz wcześniaczki potrafią szybciutko nadganiać :) Brawa dla Oliwki :)

joamar- ehh zazdroszczę , naprawdę :) Nasz Mikołaj jest grzeczny- ale nie aż tak :( hehehe :D

Wiolcia- pierwsza lekcja- z dziećmi zawsze się "coś" dzieje- czy dobrze czy źle- ale zawsze :))) Szkoda że Krzyś tak szybciutko podłapał pierwsze przeziębienie :( A po nocach szaleje z kolki czy choróbska czy z obu powodów?

Oj mamolka maz całkowitą rację - z dziecmi ciągle cos się dzieje. Jak pokonam jedną rzecz to pojawia sie kolejna albo nawet dwie kolejne :baffled:
Kolki Krzysia łapią wieczorami natomiast nocami dokucza mu katar. Przez to wszystko jest niewyspany i okropny:sorry2:
No i mu sie własnie alarm kolkowy załączył:wściekła/y:

reklama
Do góry