reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

Pozazdrościć wagi Waszych bobasków. Moja Gabi zakończyła trzeci miesiąc z wagą 4800 - ciągle brakuje tego kilograma, kiedy przez bakterie nie przybierała na wadze przez miesiąc:-(. Mam nadzieję, że przyspieszy z wagą jak zaczniemy jej wprowadzać kaszki i zupki.

u nas waga na koniec trzeciego miesiaca to 4850g ;) tylko moja miala najnizsza 2800g. przybiera jak w zegarku 700g/mieziac i wiecej nie chce

joamar - a jak tam waga Madzi po dokarmianiu?

reklama
U mnie mija już prawie 3 tydzień od momentu kiedy Krzyś przestał ładnie spac w nocy. Zasypia ze smoczkiem i budzi się w nocy co 2 godziny chociaż potrafi co godzinę a nawet co 15 minut:/ Czasem leżę 5 minut i słucham jak płacze bo nie mam sił się podnieść :( Jestem wykończona! Padam na twarz! Nie wiem o co mu chodzi... Je dopiero o 6 rano a tak drze się o tego smoczka:/ Może to przez te ząbki, które wychodzą... może sobie je przygryza smoczkiem i jak go nie ma to go swędza dziąsła... nie wiem ale już padam!:/ Żeby chociaż mąz pomógł ale gdzie tam... on udaje że nie słyszy bo w końcu on biedny pracuje a ja nie... więc ja mogę nie sypiać:/
wiola a może mu pomoże coś takiego Tommee Tippee GRYZACZEK DZIĄSEŁKO 2sztuki 2kol /23 (1508026464) - Aukcje internetowe Allegro jeden jest na przednie a drugi na trzonki

u nas waga na koniec trzeciego miesiaca to 4850g ;) tylko moja miala najnizsza 2800g. przybiera jak w zegarku 700g/mieziac i wiecej nie chce
My miałyśmy wagę spadkową w szpitalu 3360g.

Gabi wczoraj przewróciła się pierwszy raz z brzuszka na plecki. Bardziej przypadek niż zamierzony ruch, bo była niesamowicie zaskoczona ;-)

Wiolcia ja bym mu na noc aplikowała Paracetamol w pupę, żeby sie bida nie męczył, zabki jak wychodza to własnie w nocy najbardziej bolą te dziąsełka więc co mu się dziwić....

U nas dziś 3 miesiaczek stuka:) ale waga nie wiem jaka, w czwartek idziemy do kontroli to sie okaże, ale będzie coś ok 5500 jak 3 tyg. temu było 5100, pampersów używamy "3", od jakiś 3 dni, pięknie sobie głużymy i popiszczymy przy smianiu się, ale na to hahaha prawdziwe jeszcze ciągle czekam, juz ją prowokuję jak moge hehe ale coś nie mogę z Niej tego gardłowego smiechu wydobyć:pp, ubranka to w większości 62 ale już wpasowuje się w 68, wyciaga juz rączki do zabawek, te ruchy jeszcze ma takie niesskoordynowane ale skupia sie i stara dopiec swego, fajnie to wyglada, miny przy tym strzela nieziemskie;p, niestety uznaje moje tylko rączki i w ogóle tylko mame, więc ciężko mi troche bo ostatnio usypianie to tylko na raczkach ale nie wolno mi usiąś hehe, muszę stać i się kiwać no ale w ogóle to jest przecudowna:-p

joamar - a jak tam waga Madzi po dokarmianiu?
Dzięki za pamięć, gdzieś tam pisałam, że Madziulek zaczęła przybierać pięknie:-) Nadal pewnie jest najmniejszym dzieciaczkiem na grudniu i nie mieści sie w siatach centylowych, ale już oscyluje koło 5 kg i przybiera około 270g tygodniowo. Mały pucuś się robi:-)

Sarka to tak jak mój Mikoś :-))) Tez konczy 3 miesiace :-) ale kolos z niego na maxa,ubranka kupujemy na 74 cm :-) ihihihi

Ja na siatki centylowe nie lukam,ale luknę z ciekawości heh

zwróciłyście uwagę na to która rączką dziecko chwyta zabawki.. wydaje mi się że Miki będzie leworęczny bo głównie ta rączkę wyciąga po zabawki ( w 80% przypadków)- a mąż leworeczny więc bardzo możliwe :) Olek praworęczny po mnie :)

Ostatnia edycja:
zwróciłyście uwagę na to która rączką dziecko chwyta zabawki.. wydaje mi się że Miki będzie leworęczny bo głównie ta rączkę wyciąga po zabawki ( w 80% przypadków)- a mąż leworeczny więc bardzo możliwe :) Olek praworęczny po mnie :)
Lolo bardzo dlugo wszystko łapał lewa łapką, jadł, bawił sie, rysował. Nigdy go nie ganiłam za to i w pewnym momencie sam się przestawił na prawa reke, choc czesto rysuje lewą. A nikt mu uwagi nie zwracał bo zabroniłam. Tez myślałam, ze bedzie leworeczny. A momentami oburęczny a teraz nie wiem ale bardziej na prawa reką.
Fifkowe stawy biodrowe sie polepszyły i nie musimy sie juz kontrolowac. Szerokie pieluchownie tylko na noc...Do 6 miesiaca.

reklama

Mamolka ale to mozna zmienic :) To nie jest w 100% genetyczne, wystarczą cwiczenia, kazdy nawyk da sie zmienic, szczegolnie i tak malego czlowieka :) wystarczy, ze za kazdym razem bedziesz przekladala zabawke z lewej raczki do prawej i kiedy bedziesz podawała mu cokolwiek to zawsze w prawa raczke, chocby chcial chwytac lewa, jednak praworecznym jest latwiej :)

Do góry