reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

CZesc mamy grudniowe.
dolaczyc sie moge?
mama Malgosi.
ur 25.12.2010
waga 4360
wzrost 58

na dzien dzisiejszy waga tylko 6 ;/
wzrost 68cm

reklama
CZesc mamy grudniowe.
dolaczyc sie moge?
mama Malgosi.
ur 25.12.2010
waga 4360
wzrost 58

na dzien dzisiejszy waga tylko 6 ;/
wzrost 68cm
witaj:-)
o rany, to Małgosia chyba szczuplutka jest??
u mnie młody urodził się z wagą 3180, a 11 marca osiągnął wagę ciężką 6400:baffled:

oj szczuplutka. bardzo. ale je normalnie. moze taka jej uroda. ja tez chudziutka bylam beda malutka.

musze przegladnac tutejsze watki :)

My dziś po 3. szczepieniu - młody chyba nawet nie poczuł, trochę stęknął, ale za to jak go ubierałam to darł się na całą przychodnię;/
Ma już 68cm więc urósł 6cm w ciągu 6 tyg i jest na 75 centylu ;-). Za to coś mało przybrał - tylko 900g :confused: , czyli waży 7400g ale to 50 centyl, więc ok. Tym razem pani dostrzegła jakieś drobne problemy motoryczne i mamy za miesiąc przyjść na kontrolę, jak będzie nie za dobrze to skieruje na rehab. A małego ciemiączka ani płaskiej główki się nie czepiała:confused:. Nie zauważyła też anemii...hmm.

my dzisiaj po 3 szczepieniu kolejne dopiero jak Wojtus skonczy roczek. waga 6520, wzrost 68 cm, główka 41 cm i klatka piersiowa 42 cm :-)
A wzwB w 7. mies.?

Witam..witam.. Ja coś długo się nie odzywałam, a mój mały z 22.12.2010 :)

Od ostatniej wizyty, czyli w przeciągu 6 tygodniu urósł 9cm i ma już 72cm. Rosną strasznie te nasze maleństwa.
Mój mały jest chyba na etapie ząbkowania. Pakuje cały czas palce do buzi. Jęczy i pociera o dziąsła... ale z boku, a nie z przodu!

A co się chciałam zapytać. Dr w przychodni podciągała małego jak do siedzenia, a ten mało chętnie podnosił głowę. W sumie to chyba miał gdzieś to wszystko i postanowił, ze jej w ogóle nie podniesie. Teraz moje pytanie: czy ma prawo jeszcze jej nie podnosić? Na brzuchu trzyma głowę nawet 10min podniesioną i rączkami łapie jakieś zabawki... a na plecach jak się go ciągnie to nic.

Odnośnie tego płaczu po jedzeniu - pani dr nie wie. Można mu z 10 ml więcej dawać (10 ml????? ja mu daję 30 ml więcej i nadal często płacze)
co do wyginania - mały rozwija się prawidłowo, więc nie ma czym się przejmować:no:

A byłaś u alergologa? Mój mały wyginał się dosyć często, a po jedzeniu płakał nieraz 1h. Po czym był znów głodny, jadł i znów płakał... Okazało się, że jest uczulony i "jedziemy" teraz tylko na Bebilon Pepti. Mały się uspokoił i przestał wyginać na prawo i lewo

Witam..witam.. Ja coś długo się nie odzywałam, a mój mały z 22.12.2010 :)

Od ostatniej wizyty, czyli w przeciągu 6 tygodniu urósł 9cm i ma już 72cm. Rosną strasznie te nasze maleństwa.
No, wzrost imponujący:szok:, duuuuuużo powyżej 97 centyla. Ba, to 97 centyl nawet dla półrocznego dziecka:szok:. Co na to lekarz?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry