reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

reklama
Sebastian w szpitalu :( antybiotyk nie pomógł i ma oskrzelowe zapalenie płuc :( strasznie go wczoraj męczyli, 1,5 h nie mogli załozyć wenflonu, teraz jest spokojny i nawet zjadł mleczko. Nagle go tak zaatakowało. Lekarze mówią że u takich małych dzieci to normalne że tak szybko zmiany postępują, w ciągu paru godzin. Ide spać, z małym jest mąż teraz.
oj trzymaj się dziewczyno! chyba każda z nas wie co to chore dziecko i jak to się przeżywa, dlatego mocno ściskamy za was kciuki i tulkamy

hehehe- U nas na roczek położyliśmy przed Olkiem Kieliszek, książkę ,różaniec i portfel- wziął 2 ostatnie :p
mamolka to chyba jasne - będzie księdzem, też nie znałam takiego zwyczaju

Kbetina Przykro nam :( tulkamy i życzymy szybkiego powrotu do zdrowia Sebusia :( Kciukasy zaciśnięte &&&

U nas od dwóch dni Krzyś nie spi w nocy, budzi się co godzinę z wrzaskiem jka tylko smoczek wypadnie mu z buzi, ciągle trzyma rączki w buzi i gryzie wszystko w koło (tetry,kocyki, maskotki itp.). W dzień to samo jak zaśnie to śpi 10-15 minut i wrzask. Wczoraj dzięki Mamolce kupiłam Dentinox na dziąsła gdyby top były ząbki i w nocy, w końcu spał. Nie tak jak zwykle od 23 do 6 ale budził się tylko 24,3 i 6. Wszystko wskazuje że to jednak ząbki tylko jak mu pomóc?? Oby mu już wyszedł ten ząb jak najszybciej!!

Mam pytanie w związku z ulewaniem. To, że Frankowi się czasem uleje tuż po jedzeniu, jest na pewno normalne - zazwyczaj przy odbiciu coś mu poleci, szczególnie jak dużo zjadł (czasem jest suchutko). Ale ulewa mu się taką czystą wodą (jakimś płynem w każdym razie) nawet 2-3 godziny po jedzeniu, jak się bawi na macie albo na leżaku. Zastanawiam się, czy może to być spowodowane tym, że strasznie szybko oddycha przy wierzganiu, pewnie wtedy łyka powietrze, no i to ulanie wychodzi razem z nim. Wasze dzieci mają też coś takiego?...
I w ogóle czy ten szybki oddech w czasie zabawy to jest normalna rzecz?

reklama
mój wybrał kielicha....:sorry2:

ewa nie mam pojęcia skąd woda??? ale wydaje mi się że jak Franek z tego co opisujesz jest żwawym wesołym dzieckiem do tego super przybiera na wadze to ja bym się nie martwiła - ulewanie jest normalne dla niektórych niemowląt (oczywiście nie przesadzone) i z tego wyrośnie niedługo. A czy po tym on czuje jakiś dyskomfort? czy mu to najwyrażniej gila że mu się ulało?

Do góry