reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

reklama
Sebastian w szpitalu :( antybiotyk nie pomógł i ma oskrzelowe zapalenie płuc :( strasznie go wczoraj męczyli, 1,5 h nie mogli załozyć wenflonu, teraz jest spokojny i nawet zjadł mleczko. Nagle go tak zaatakowało. Lekarze mówią że u takich małych dzieci to normalne że tak szybko zmiany postępują, w ciągu paru godzin. Ide spać, z małym jest mąż teraz.
oj trzymaj się dziewczyno! chyba każda z nas wie co to chore dziecko i jak to się przeżywa, dlatego mocno ściskamy za was kciuki i tulkamy

hehehe- U nas na roczek położyliśmy przed Olkiem Kieliszek, książkę ,różaniec i portfel- wziął 2 ostatnie :p
mamolka to chyba jasne - będzie księdzem, też nie znałam takiego zwyczaju

Kbetina Przykro nam :( tulkamy i życzymy szybkiego powrotu do zdrowia Sebusia :( Kciukasy zaciśnięte &&&

U nas od dwóch dni Krzyś nie spi w nocy, budzi się co godzinę z wrzaskiem jka tylko smoczek wypadnie mu z buzi, ciągle trzyma rączki w buzi i gryzie wszystko w koło (tetry,kocyki, maskotki itp.). W dzień to samo jak zaśnie to śpi 10-15 minut i wrzask. Wczoraj dzięki Mamolce kupiłam Dentinox na dziąsła gdyby top były ząbki i w nocy, w końcu spał. Nie tak jak zwykle od 23 do 6 ale budził się tylko 24,3 i 6. Wszystko wskazuje że to jednak ząbki tylko jak mu pomóc?? Oby mu już wyszedł ten ząb jak najszybciej!!

Mam pytanie w związku z ulewaniem. To, że Frankowi się czasem uleje tuż po jedzeniu, jest na pewno normalne - zazwyczaj przy odbiciu coś mu poleci, szczególnie jak dużo zjadł (czasem jest suchutko). Ale ulewa mu się taką czystą wodą (jakimś płynem w każdym razie) nawet 2-3 godziny po jedzeniu, jak się bawi na macie albo na leżaku. Zastanawiam się, czy może to być spowodowane tym, że strasznie szybko oddycha przy wierzganiu, pewnie wtedy łyka powietrze, no i to ulanie wychodzi razem z nim. Wasze dzieci mają też coś takiego?...
I w ogóle czy ten szybki oddech w czasie zabawy to jest normalna rzecz?

reklama
mój wybrał kielicha....:sorry2:

ewa nie mam pojęcia skąd woda??? ale wydaje mi się że jak Franek z tego co opisujesz jest żwawym wesołym dzieckiem do tego super przybiera na wadze to ja bym się nie martwiła - ulewanie jest normalne dla niektórych niemowląt (oczywiście nie przesadzone) i z tego wyrośnie niedługo. A czy po tym on czuje jakiś dyskomfort? czy mu to najwyrażniej gila że mu się ulało?

Do góry