reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

Moj Noel rowniez wklada lapki do buzi non stop, po jedzeniu przed...generalnie calymi dniami jak nie jest zajety lapaniem zabawek na macie edukacyjnej:p to niesamowite jak jeszcze kilka tygodnie temu tylko sie na nie patrzyl a teraz potrafi wyciagnac po nie raczki i je uderzac i dotykac:D aaaa no i znalazl swoje paluszki wiec jak nie jest piesc w buzi to chociaz paluszek wskazujacy:p a jest taki pultusny ze tata mowi na niego Rysiu Kalisz

reklama
to jestem spokojna
Oliwka ślini się już od jakich 3-4 tygodni jak szalona i tak zaciekle zajada swoję piąstki, że szok. Dosłownie prawie całą wsadza do buźki i ciamka:)

co do odgłosów to jest ich cała masa
najbardziej lubimy sobie pogadać i pośmiać się wspólnie, a jak jest sama to te odgłosy są takie baaardzo donośnie i wręcz nawołujące:))) a jak podejdę do niej, albo tylko pojawię się na horyzoncie to od razu banan na buźce (taki meeeega rozbrajający)

Krzyś od 4 dni złapany na obie rączki podnosi się do siadania:/ Ale to chyba za wcześnie u takiego maluszka prawda?? Glowa mu sie jeszcze lekko kołysze jak sie podnosi, wolę go nie podnosić ale on jak go nie złapie za ręce to sam próbuje...

Moja Madzia też tak ma ale również jej nie podnoszę. Dziś pediatra ją tak podnosiła jak Madzia się jej czepiła i powiedziała, że bardzo silna jest, no z jej wagą i wyglądem noworodka to rzeczywiście czasem może zaskoczyć:-)

My w ten czwartek idziemy na bioderka i usg jamy brzusznej,a za tydzień w czwartek pierwsze szczepienie,oby niuniu zniósł to dobrze :)

u nas po usg i niestety nie jest wszystko dobrze lewa strona jest przy dolnej granicy prawdopodobnie od noszenia ninu na rekach w kołyske a tak nie mozna tylko kazano pionowo z reka miedzy nozkami zeby byly szeroko a mi zawse sie wydawalo ze sie meczy kregosłup i kontrola za 6tyg. ale to dziedziczne bo ja tez tym mialam problem

reklama
Antylopka dzięki za link! świetna ta stronka :)

Dziś jetem ogromnie dumna z synka - spał od 23 do 6!! I obudził się tylko dlatego,że Przemkowi dzwonił budzik. Krzyś pojadł, poszedł spać o 7 i wstał o 10. Co prawda w dzień sypia max 1,5 godziny ale w sumie sam się sobą zajmuje - leży i gawędzi :)

Zmniejszył ilość posiłku i tu nie wiem co o tym myśleć - je 6 razy na 24 godziny, i je dość krótko.

Ponadto jak złapie go za ręce to siada a jak nie chcę mu pomóc to się drze - wczoraj przesadził bo jak go złapałam to siadł i zaczął dupkę dźwigać do góry:szok: Boję się takich jego wybryków bo przecież kręgosłupik jest jeszcze taki kruchy...
A to mój siedzący smyk:
IMG_2637.jpgIMG_2633.jpg

Do góry