reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

Yhm.. to mój wielkolud taki duży, że sobie sam ze stołu zabiera co chce. Z blatu kuchennego też kradnie co dorwie. A jak go wczoraj znajomi zobaczyli to na początku się zdziwili po czym powiedzieli, że ich syn też był duży i na roczek był większy od swojej 3-letniej siostry :). A wagę urodzeniową miał taką jak mój Antek i był o 2cm mniejszy.

reklama
Gratuluję postępów i kolejnych zębów. :-)
Mój dziś zrobił dwa kroki. Ciekawe kiedy zacznie chodzić.

Ja już przestałam wierzyć, że Franek przejdzie na dwie nogi ;) Za dobrze mu idzie raczkowanie ;) Stoi sobie sam ładnie, czasem podejdzie krok czy dwa, ale jak musi gdzieś dojść szybko, to bach na kolana. Jedyna nadzieja w tym, że bardzo lubi chodzić trzymany za rękę - w zasadzie to już nawet biega w ten sposób ;) Ale kiedy się puści - nie mam pojęcia...

Ewa - nawet się nie obejrzysz, a będzie chodzić. Franek Cię zaskoczy w najmniej oczekiwanym momencie.

To my chyba najlżejsi z chłopaków ;-) Dwa dni po skończeniu roku waga była równa 9,9 kg. Wzrost coś koło 86, ale sama go mierzyłam więc 2-3 cm poprawki trzeba brać ;-)
Ni kochana Pan Filip 9,190 :-p I chyba jest najmniejszy z chlocow grudniowych :-p
I ruszyła mowa i nasladowanie zwierzaków. Pięknie muszy i mówi koko :-) M.inn.

Mojemu małemu chyba idą kolejne żeby. Ma już 8. A od 2 dni ma taki ślinotok, że szok. Do tego katar go męczy.

I bym zapomniała. Wstaje już bez podciągania się przy czymś. Jak chce coś podnieść to kuca i prostuje nogi.
Zaczął tańczyć. Rusza bioderkami po czym kręci się wokół własnej osi - tak z 4 razy i upada :p.. I robi hip-hip-hura - klaszcze dwa razy i podnosi ręce. No i w końcu zaczął sensownie używać słowa "mama".

Ostatnia edycja:
byliśmy dzisiaj na bilansie i mlody waży zaledwie 8920g... na to ile je to strasznie mało. wzrost - 75cm. ogólnie oni twierdzą, że wsio jest ok, ale będą nas znowu wzywać na ważenie gdzieś w okolicach marca. no i dzisiaj była inna pielęgniarka niż zwykle i mówi, że jej się wydaje, że mu troszkę lewe oko ucieka jak sprawdzała oczka... my na to też już zwracaliśmy uwagę i wcześniej pytaliśmy, ale wszyscy uważali, że to normalne! ta dzisiaj powiedziala, że wpisze w karcie, że ma to skontrolować lekarz/okulista i będą w tej sprawie do nas dzwonić i poinformują kiedy mamy się zjawić.

poza tym pierwsze kroczki mamy za sobą, ale tylkko jak jesteśmy obok...

reklama
Gosiu z tym oczkiem to chyba do jakiegoś czasu jeszcze może lecieć, ale nie jestem pewna czy to nie do roczku...
a i zazdroszczę trochę tych już kroczków

u nas nadal brak chodzenia, choć nie powiem, ... przy meblach już coraz więcej śmiga...

Do góry