reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

Oli pd weekendu stawia sobie pierwsze kroczki. Baaardzo jeszcze nieśmiałe i sporadyczne, ale myślę, że niebawem odważy się na więcej!
Poza tym strasznie się rozgadała. Ostatnio doszło dada dydy pieknie mówi tata, cici, beeeee, brum brum, aba, baba, mama, i coś w rodzaju cześć (...sieś), amam. I bardzo dużo rozumie. Np jak mówię przynieś buty to przynosi swoje butki itd

reklama
Olcia, super :)
Ja wciąż czekam na pierwsze kroki - Frulik już pięknie chodzi za rękę, ale boi się puścić. Dziś zrobiłam go w balona ;) na spacerze i trzymał się kurczowo... rękawa swojej kurtki ;) Ja lekko dotykałam rękawa z drugiej strony - i szedł :)

Nie nie :) Wychodzimy z wózka tylko w parku, no i od auta, gdzie wózek trzymamy, do klatki idziemy zazwyczaj na piechotę od jakiegoś czasu. Za pierwszym razem zeszło nam prawie pół godziny, a to dystans na minutę albo dwie ślimaczym tempem ;) Ale jest coraz lepiej :)

No i jeszcze raz się potwierdza moja obserwacja Dzieci ida ruchowo albo rozumowo :-p czy tam w mowie najpierw potem sie wyrownuje ;-)
Mój rozumie, owszem ale po co ma cos robic;-) zrobi brat albo mama :-p
Brawa za postępy.

U nas wczoraj dwa kroczki, ale tylko dlatego, że Ida nie zauważyła, ze nikt jej nie trzyma :-D:-D:-D Na konkretne chodzenie jeszcze dłuugo chyba poczekamy. Za dwie ręce jest suuper, za jedną ok, ale sama jeszcze chodzić nie chce. W sumie to najlepsze jest raczkowanie, bo najszybciej się można dostać tam, gdzie dzidzior chce ;-)

Ja to bym się nawet chętnie "zdziwiła", bo dużo wygodniej będzie jak Frulo zacznie chodzić :) Nowymi zniszczeniami się nie przejmuję, bo już teraz robi taką demolkę w domu, że gorzej być nie może ;)

A u nas kolejny ząbek na świecie - dwójeczka :D Masowa produkcja :)

A ja to bym chciała żeby Antek znów wrócił do raczkowania ;-). Jak raczkował to słyszałam "klaskanie" o podłogę jak się przemieszczał...a teraz tak cichutko na nóżkach chodzi, że nieraz jestem w szoku gdzie on już zawędrował.

reklama
smile- co racja to racja :p

Byłam dziś z Mikołajem zaszczepić go - udało się na szczęście :)

Mikołaj ma 12,5 miesiąca -waga 11300g, mierzony już na stojąco bo chodzi 76cm, zębów 10 :-)

Do góry