reklama
mamolka
Fanka BB :)
Smile pięknie!!! Moja kluseczka chodzi dłuzej a jeszcze kiwaczek i łapki w góre ;-)
A dziewczyny jak chodzą wasze dzieci w butkach??? Bo Fifi się wywraca..
Bodzinka- Mikołaj przestał się przewracać jak...zmieniłam mu buciki na większy rozmiar- może to zbieg okoliczności, a może lepsza podeszwa. Chodzi w butach, ale czasami się przewraca. Do tego kurtka bluza czapka, więc chłopak traci równowagę
ależ te grudniaki ruszyły w świat i intensywnie się rozwijają !!!! gratulacje
Bodzinka Lusia świetnie radzi sobie w adidaskach. W kozakach już trochę gorzej, zwłaszcza jak dojdzie ciepła kurtka to toczy się jak mała kuleczka . My już od września spacerujemy w butach więc pewnie się przyzwyczaiła i dlatego teraz śmiga. Coraz częściej już próbuje wyrywać mi rączkę i iść sama - na co oczywiście nie ma przyzwolenia. Prawda też, że jedne buty drugim nierówne - mogą być bardziej wygodne lub mniej.
Franek co prawda chodzi tylko (a może aż ) za rękę - ale za to już za jedną! - ale w butach było mu faktycznie trudniej. W domu mu nie zakładam, bo po co. Żeby mu nie było zimno w stopy i żeby się nie ślizgał, ma skarpety z absem na rajtuzach. Ale czasem na polu czy w przychodni spacerujemy i wtedy ma butki. Początkowo miałam wrażenie, że ciężko mu unieść nogę Ale teraz chodzi coraz ładniej i już mu buty nie przeszkadzają.
No własnie....Ja buty do chodzenia zakładałam już w maju ;-) Ale tylko na plac :-)Ale teraz widze, że w przychodni czy na polu jak idzie za jedna ręke to idzie ładnie ale jak ma iśc sam to buty mu przeszkadzają ;-) No cóż póki była ładna pogoda to jednak 90% czasu nawet na polu smigał na bosaka Może to kwestia, że to jesienne półbuciki...
Salomii
dzien dobry u nas chodzenia nie ma, jak trzymam mala za 2 raczki to sobie idzie i kopie pilke np wlazi na kanape, nie zawsze jej sie udaje ale juz byly samodzielne wejscia, ciagle chodzi kolo mebli i wyciaga, wciska i wyciska niedozwolone rzeczy Gada jak najeta po swojemu a ostatnio zmienila dialekt na panne Spears czyli czesto w czasie mowienia jezyk na wierzch wychodzi ;-) poza tym moje dziecko jest muzykalne maksymalnie i wszelkie znane i nieznane piosenki jak tylko wpadna w ucho sa tanczone i spiewane od A-Z i z wielkim przejeciem, zabawki sa malo interesujace, kable sa fajniejsze..
salomii mi to się rozpisywać nigdy nie chce, a ty jak już coś napiszesz to tak jak bym czytala opis Mikolaja - poważnie. kable, sznurki, klamerki to najlepsze zabawki. zakazane rzeczy są uwielbione. gaduła, ale tylko w domu jak jest z nami sam lub na spacerze, ale też pod warunkiem, ze idziemy sami. przy innych to zapada cisza.
mały sukces - udało mu się stanąć na własnych nogach bez trzymania. oczywiście stał do czasu aż nie zajarzył, że się nie trzyma hehe wtedy szybko na dupsko spadł :-)
mały sukces - udało mu się stanąć na własnych nogach bez trzymania. oczywiście stał do czasu aż nie zajarzył, że się nie trzyma hehe wtedy szybko na dupsko spadł :-)
krolcia
Od tygodnia picie mamy już w niekapku. Butla tylko do mleka jeszcze została.
cristalrose
Gratulacje dla wszystkich grudniaczków:-)
U nas butów długo nie było, tylko paputki miękkie, więc też był problem na początku z chodzeniem w półbutach. Ale od niedawna jest ok. Wczoraj byliśmy razem w markecie i Misiako znudzony staniem w kolejce musiał pochodzić i pooglądać inne wózki z zakupami Chciałam go asekurować, ale sam świetnie sobie radził i uciekał ode mnie Tylko, że był bez kurtki (w kurtce jest jakoś gorzej, może środek ciężkości przesunięty, czy coś) poza tym był w bucikach bartkowych, niestety w śniegowcach jest gorzej.
A dwa dni temu byliśmy u okulisty i tez śmigał w bucikach (bez kurtki) bez problemu - zrobił furorę w poczekalni - wszystkim machał, klaskał i pokazywał jaki duży urośnie, gwiazdor normalnie
U nas butów długo nie było, tylko paputki miękkie, więc też był problem na początku z chodzeniem w półbutach. Ale od niedawna jest ok. Wczoraj byliśmy razem w markecie i Misiako znudzony staniem w kolejce musiał pochodzić i pooglądać inne wózki z zakupami Chciałam go asekurować, ale sam świetnie sobie radził i uciekał ode mnie Tylko, że był bez kurtki (w kurtce jest jakoś gorzej, może środek ciężkości przesunięty, czy coś) poza tym był w bucikach bartkowych, niestety w śniegowcach jest gorzej.
A dwa dni temu byliśmy u okulisty i tez śmigał w bucikach (bez kurtki) bez problemu - zrobił furorę w poczekalni - wszystkim machał, klaskał i pokazywał jaki duży urośnie, gwiazdor normalnie
Ostatnia edycja:
reklama
nam do chodzenia jeszcze daleko... ale moja wiotka lebiodka po prostu tak ma że jej się słabo chciało, ale od wczoraj-dziś przepada być prowadzona za rączki - kiedyś stała w miejscu, a teraz ładniutko zaczyna przebierać nóżkami, więc myślę że nic jeszcze nie stracone i może zacznie chodzić nawet szybciej niż starsza siostra - tamta poszła w rok i 3 mies
a i górna prawa jedynka jest o włos o wyjścia
a i górna prawa jedynka jest o włos o wyjścia
Podziel się: