U nas dziwnie, bo spodenki 74 są ok, 80 - trochę przydługawe. Ale bodziaki kupiłam 86 i to duże 86 (wg niektórych producentów byłoby to już 92). Są trochę dużawe przy zwykłej pieluszce, ale jak założę wielorazówkę, to są w sam raz. No i u nas bodziaki muszą być większe ze względu na brzuszek. Do H&M nie mam po co wchodzić, bo tam wąskie te ubranka mają
reklama
krolcia
Fanka BB :)
My większość 92 mamy, chociaż znajdą się niedobitki z 86 he he. Bodziaki jednak już 98. Butki...hm nie wiem, dopiero będziemy kupować. Stopa ma jakieś 13-14 cm w zależności jak się mały poruszy
mamolka
Ciuchy głównie 74 (9-12m), coraz częściej 80(12-18), ale i jedne bodziaki z coolclubu Smyk 68 (6-9) są w sam raz
Właśnie zmierzyłam stópkę Mikołaja 13,5 cm to chyba będzie 22, jezu miesiąc temu było 12,5 cm czyli 20 i takim oto sposobem moje dziecko ma za małe buty ;/
Właśnie zmierzyłam stópkę Mikołaja 13,5 cm to chyba będzie 22, jezu miesiąc temu było 12,5 cm czyli 20 i takim oto sposobem moje dziecko ma za małe buty ;/
Ostatnia edycja:
krolcia
O to super! Dzięki. To znaczy, że będę mogła kupić najlepsze według mnie śniegowce z bobbi shoes. He he, to w weekend jadę kupić dwie pary takich samych kozaczków tylko w różnych rozmiarach.
mamolka
O to super! Dzięki. To znaczy, że będę mogła kupić najlepsze według mnie śniegowce z bobbi shoes. He he, to w weekend jadę kupić dwie pary takich samych kozaczków tylko w różnych rozmiarach.
a dobrze rozumiem ta tabelkę?? http://www.nikki.pl/Tabela-rozmiarow-obuwie-cinfo-pol-6.html
ja pierdziele co tabelka to co innego ;/ http://www.butyraj.pl/Tabela-rozmiarow-chelp-pol-10.html
a nie to to samo - nie zauważyłam tych półrozmiarówek
dodajecie 0,5 cm czy 1 cm do długości stópki?? ??
bo ja już nie wiem czy mamy kupować 22 czy już 23
Ostatnia edycja:
krolcia
Chyba tak. Tutaj też jest jak kliknie się w "tabela rozmiarów", że to jest 22, 23 rozmiar. A te ulubione butki właśnie od 22 rozmiaru.
śniegowce dziecięce - Buty chłopięce - Chłopięce - DEICHMANN
śniegowce dziecięce - Buty chłopięce - Chłopięce - DEICHMANN
gufi
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
moja ostatnio wyrosla juz ze wszystkich 74. teraz idealne jest 80, chociaz niektore bodziaki mamy tez 86. tylko musi byc szczuple ;-)
Ha-NN-aH
BB fan
U nas też rozmiar butka 22 (szlag mnie trafiał jak przymierzałam buciki- za wysokie podbicie ma ta moja kluska).
Ubranka 12-18 m-cy, 86-92 cm.
Kupilam jednak kominezon Cocodrillo 86 cm i jest narazie dużo za duży. Jednak myślę że miesiąc i będzie idealny, akurat na śniegi.
Ubranka 12-18 m-cy, 86-92 cm.
Kupilam jednak kominezon Cocodrillo 86 cm i jest narazie dużo za duży. Jednak myślę że miesiąc i będzie idealny, akurat na śniegi.
reklama
Podziel się: