reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

Dziewczyny jak dziecko ma katar to szczepić? poprzednio przepadły nam szczepienia bo młody był chory a teraz znów mega katar:/ I chyba znowu przepadnie... shit:/

reklama
Wow jestem zaskoczona waga twojego maluszka :-) Mój przystopował z waga i przytył tylko 750g w ciągu 6 tyg. A bałam się że będzie już miał 9kg,ale mam mniej.No to masz troszkę więcej do dźwigania.Ważne ze zdrowy.A mówiła cos lekarka ze dużo przytył???

Ja też zaskoczona byłam:tak:. Spodziewałam się coś około 8,5 kg. Wcześniej na samej piersi przybierał po 1 kg a tu to, że 3 tygodnie sama pierś a 4 już tylko mm(przez cholerną rwę!:wściekła/y:) to myślałam- przytył 1,5 kg a tu 2kg:szok:!!! Do tego 12 cm urósł! Przez to, że tyle ma długości to lekarka stwierdziła, ze jest ok:tak:, że jest proporcjonalny.

No i furorę zrobił ten mój syn czupryną:-D! Wszyscy mówili, że wygląda jakby był farbowany, bo ma blond odrosty! He he he:-D. Jutro chcę sprawdzić jak mały zareaguje na maszynkę do włosów i podciąć mu te kłaki co nie co, bo do ładu z nimi nie można dojść po nocy:no:!

Wiolcia musisz iść do lekarza. Zbadają małego i stwierdzą czy może być szczepiony.

Dziewczyny jak dziecko ma katar to szczepić? poprzednio przepadły nam szczepienia bo młody był chory a teraz znów mega katar:/ I chyba znowu przepadnie... shit:/
Wiolcia Hubert też na ostatnim szczepieniu miał katar, ale lekarka powiedziała, że katar nie jest przeciwskazaniem do szczepienia. Ale ja tam jej za bardzo nie wierzę ;-)

Ja też zaskoczona byłam:tak:. Spodziewałam się coś około 8,5 kg. Wcześniej na samej piersi przybierał po 1 kg a tu to, że 3 tygodnie sama pierś a 4 już tylko mm(przez cholerną rwę!:wściekła/y:) to myślałam- przytył 1,5 kg a tu 2kg:szok:!!! Do tego 12 cm urósł! Przez to, że tyle ma długości to lekarka stwierdziła, ze jest ok:tak:, że jest proporcjonalny.

U mnie było na odwrót,najpierw bardzo dużo przybierał,a ostatnio mniej :-) Pierwsze 3 tyg. 1200g następne 3 tyg. tez 1200 g,później w ciągu 6 tyg. 1600 i teraz tylko 750 :-)
No to dobrze że wszystko dobrze,bo mi mówiła że za dużo i żeby nie dokarmiać,no i co ja na to? A JA NA TO JAK NA LATO HEHEHE Jak głodny był to dawałam mm :-)

wiocia pediatra zdecyduje. choć ja powiem szczerze, że przy katarze wolałabym nie szczepić. jednak organizm jest trochę osłabiony. no ale decyzja należy do lekarza :-)

Mamy pierwsze cięcie za sobą. Podcięłam tylko boki i tył. Bałam się eksperymentować drastyczniej przed chrzcinami:-D. Najbardziej mi zresztą zależało na tyle, bo się pocił w tych długich kłakach i strasznie się plątały. Szczególnie po nocy, rozczesać tego nie szło:no:, takie kołtuny:szok:!. Ja walczyłam z grzebieniem a mały darł się:confused2:.

reklama
Do góry