reklama
buzc13
Fanka BB :)
Hubertowi w końcu przypomniało się o przewrotach z pleców na brzuch ;-) Chyba tak mu się lepiej krzyczy
U
użytkowniczka r
Gość
A my jutro na szczepienie idziemy i w końcu dowiem się co to za egzema na twarzy mu się pojawiła i może dostanie coś do smarowania.Jak myślicie będzie ważył już 9? Jutro pierwszy raz idę bez mena do lekarza :/
Renczysia daj znać po wizycie
my znów mamy szczepienie odłożone na niewiadomo kiedy dobrze że chociaż jedno szczepienie odbyłyśmy
buzc13 gratki za przewroty moja woli leżeć lub siedzieć na rączkach i się śmiać niż ćwiczyć przewroty
Ewa nic tylko sie cieszyć ze Twój synio prawidłowo sie rozwija:-):-)
a centylami nie masz się co martwić bo 50 centyl to jest idealnie ;-)
my znów mamy szczepienie odłożone na niewiadomo kiedy dobrze że chociaż jedno szczepienie odbyłyśmy
buzc13 gratki za przewroty moja woli leżeć lub siedzieć na rączkach i się śmiać niż ćwiczyć przewroty
krolcia
To zupełnie jak mój, nie w głowie mu obroty, skoro leżenie jest takie fajne i nie wymaga wysiłku. Leń pospolity!Renczysia daj znać po wizycie
buzc13
Eeeee Hubert to też leniuch! Przewroty nauczył się robić w połowie marca i ciagle tylko się przekręcał jak lezał na kocyku. Od jakiegoś miesiąca stwierdził, że leżenie jest wygodniejsze i ani razu się nie przekręcił. Dopiero wczoraj mu się znowu przypomniało ;-) Ale i tak woli lezeć i machać rączkami i wykręcać głowę za każdym przechodzącym obok niego ;-)To zupełnie jak mój, nie w głowie mu obroty, skoro leżenie jest takie fajne i nie wymaga wysiłku. Leń pospolity!
U
użytkowniczka r
Gość
My już po szczepieniu.Opóźnienie 30 min więc weszłam dopiero o 12.30.Pierwszy płacz przy sprawdzaniu ciemiączka ale krótki,drugi płacz przy wbijaniu igły,ale tez krótki ufff :-) Waga 8450g czyli 750g w ciągu 6 tygodni :-) Więc jak na mojego koloska to w sam raz :-)
Antylopka
Potrojna mamuska
to jest chyba zart z kaszka i mięsem?? przeciez dobrze przybiera, co wiecej, spala bo wojuje!! karmisz jeszcze piersia, tak?Byliśmy dziś na szczepieniu, ważeniu i mierzeniu. Klata 41,5 cm, główka 43,5 cm, waga 7600 g. Waga odrobinę niepokojąca, bo w 2 miesiące przybrał Franek 900 g, a dotąd minimum tyle w miesiąc przybierał. Spadł z 75 do 50 centyla wagowego. Pediatra mówi, że jest ok, ale żeby już wprowadzić kaszkę na noc i mięso do obiadku.
Poza tym Pucek rozwija się prawidłowo, super siada, głowę trzyma, na brzuchu sobie doskonale radzi. Za miesiąc szczepimy jeszcze żółtaczką i mamy na tą wizytę zrobić morfologię.
A w domu obniżyliśmy łóżeczko o jeden poziom, bo Pucek siada jak tylko poczuje coś stabilnego w rękach. Zaczynało to być już niebezpieczne na wyższym poziomie materaca
ja bym na pewno nie dala dziecku kaszki karmiac piersia w takiej sytuacji.
kasiarem - bobath nie musi byc na pilce. jesli nie ma przytrzyman i uciskow w konkretnych punktach, to nie jest to Vojta
co do przewrotów - Adaś uwielbia!! potrafi sie kulać po całym pokoju - zwiewa z dywanu, hehe, a jak chce do przodu, to pełza jak dzdzownica - pupa w góre, odepchniecie nogami i buch doprzodu
reklama
Podziel się: