reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

Ewa no trudno, zeby przybieral tyle samo skoro rusza się jak szalony ;-) Wszystko spala :-) U nas to ostatnio jest ryk bo Filip chce stac a ja mu nie pozwalam.

reklama
A my jutro na szczepienie idziemy i w końcu dowiem się co to za egzema na twarzy mu się pojawiła i może dostanie coś do smarowania.Jak myślicie będzie ważył już 9? Jutro pierwszy raz idę bez mena do lekarza :/

Renczysia daj znać po wizycie:tak::tak:
my znów mamy szczepienie odłożone na niewiadomo kiedy:confused: dobrze że chociaż jedno szczepienie odbyłyśmy:dry:
buzc13 gratki za przewroty:tak::tak: moja woli leżeć lub siedzieć na rączkach i się śmiać niż ćwiczyć przewroty:dry:
Ewa nic tylko sie cieszyć ze Twój synio prawidłowo sie rozwija:-):-)
a centylami nie masz się co martwić:tak: bo 50 centyl to jest idealnie ;-)

Renczysia daj znać po wizycie:tak::tak:
my znów mamy szczepienie odłożone na niewiadomo kiedy:confused: dobrze że chociaż jedno szczepienie odbyłyśmy:dry:
buzc13 gratki za przewroty:tak::tak: moja woli leżeć lub siedzieć na rączkach i się śmiać niż ćwiczyć przewroty:dry:
Ewa nic tylko sie cieszyć ze Twój synio prawidłowo sie rozwija:-):-)
a centylami nie masz się co martwić:tak: bo 50 centyl to jest idealnie ;-)
To zupełnie jak mój, nie w głowie mu obroty, skoro leżenie jest takie fajne i nie wymaga wysiłku:tak:. Leń pospolity:dry:!

To zupełnie jak mój, nie w głowie mu obroty, skoro leżenie jest takie fajne i nie wymaga wysiłku:tak:. Leń pospolity:dry:!
Eeeee Hubert to też leniuch! Przewroty nauczył się robić w połowie marca i ciagle tylko się przekręcał jak lezał na kocyku. Od jakiegoś miesiąca stwierdził, że leżenie jest wygodniejsze i ani razu się nie przekręcił. Dopiero wczoraj mu się znowu przypomniało ;-) Ale i tak woli lezeć i machać rączkami i wykręcać głowę za każdym przechodzącym obok niego ;-)

To tak jak mój. Umie się przekręcać ale po co jak postęka i popłacze brat go przekręci:dry:

My już po szczepieniu.Opóźnienie 30 min więc weszłam dopiero o 12.30.Pierwszy płacz przy sprawdzaniu ciemiączka ale krótki,drugi płacz przy wbijaniu igły,ale tez krótki ufff :-) Waga 8450g czyli 750g w ciągu 6 tygodni :-) Więc jak na mojego koloska to w sam raz :-)

Byliśmy dziś na szczepieniu, ważeniu i mierzeniu. Klata 41,5 cm, główka 43,5 cm, waga 7600 g. Waga odrobinę niepokojąca, bo w 2 miesiące przybrał Franek 900 g, a dotąd minimum tyle w miesiąc przybierał. Spadł z 75 do 50 centyla wagowego. Pediatra mówi, że jest ok, ale żeby już wprowadzić kaszkę na noc i mięso do obiadku.
Poza tym Pucek rozwija się prawidłowo, super siada, głowę trzyma, na brzuchu sobie doskonale radzi. Za miesiąc szczepimy jeszcze żółtaczką i mamy na tą wizytę zrobić morfologię.

A w domu obniżyliśmy łóżeczko o jeden poziom, bo Pucek siada jak tylko poczuje coś stabilnego w rękach. Zaczynało to być już niebezpieczne na wyższym poziomie materaca ;)
to jest chyba zart z kaszka i mięsem?? przeciez dobrze przybiera, co wiecej, spala bo wojuje!! karmisz jeszcze piersia, tak?
ja bym na pewno nie dala dziecku kaszki karmiac piersia w takiej sytuacji.

kasiarem - bobath nie musi byc na pilce. jesli nie ma przytrzyman i uciskow w konkretnych punktach, to nie jest to Vojta

co do przewrotów - Adaś uwielbia!! potrafi sie kulać po całym pokoju - zwiewa z dywanu, hehe, a jak chce do przodu, to pełza jak dzdzownica - pupa w góre, odepchniecie nogami i buch doprzodu

reklama
Do góry