reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak się czujesz mamo?

Na pewno się sprawdzi!! Ja mieszkam tuż przy granicy z Czechami i tam kupuję, bo taka duża puszka kosztuje 80 koron, tam ona nazywa sie KOŃSKA M ASC, ale naprawde jest skuteczna. no i jest tez wersja rozgrzewajaca, to mojej tesciowej pomaga na bole krzyza, kolan itp. Ona nie ma srodków przeciwbolowych, wiec jest dla nas bezpieczna, ale wlasnie ten zapach no i ta na glowe tak chlodzi, ze bol znika od razu. zreszta jak nie bede w ciazy, to tez bede jej uzywa zamiast tabletek. jak ktos chce moge kupic i wyslac:)

reklama
Kurcze!! Wczoraj była taka ładna pogoda, zdecydowałam się iść do Kościoła piechotką- 2,5 km. Spacerek był miły, tylko mój mąż narzekał że tak wolno chodzę, no cóż inaczej łapałam zadyszkę, no i przestałam już się cieszyć, że mi nogi nie puchną... Moje stopy podwoiły swoją objętość:baffled: Ja nie wiem czemu tak się dzieje... Nie mam problemow z wagą, kondycję też zawsze ,miałam w porządku, a tu taki numer!! Wróciliśmy samochodem ku zachwytowi mojej drugiej połówki:-D

To puchnięcie, nie musi być związane z wagą. Ja w pierwszej ciąży też tak miałam, woda gromadzi się w naszych ciałkach i możemy puchnąć:-( . Jedz pietruszkę, dobra jest na te dolegliwości. i trzeba troszkę przystopować z piciem.

a ja sie dorobiłam przez weekend niezłego przeziębienia...
wszystko mnie boli, nos zatkany, uszy zatkane, zatoki zatkane... i wszystko boli... i co ?? apapik jeden na noc i herbatka z miodem i cytryną... bo nic wiecej mi doktor nie pozwala :sick: miejmy nadzieje ze szybko przejdzie.
do tego jeszczxe mi wydzielina zalega i dziś rano biegłam do przedszkola z Kubą... i pierwsze kroki skierowałam do lazienki :/ bo mnie wymioty złapały :(

Ostatnio z takiego ciężkiego przeziębienia wyleczyłam się jedząc chleb z cebulą (2-3 kromki chleba+masło+cebula+sól) i pijąc mleko z dużą ilością czosnku przed zaśnięciem :crazy: Wiem że dla niektórych to pakudztwo ale naprawdę skuteczne... mnie w 2 dni postawiło a nogi, polecam :cool2:

Mnie też ostatnio podobne paskudztwo postawiło na nogi. Z czystym sercem polecam tym z Was, które nie lubią jak od nich czuć czosnkiem ;-) A więc przygotowujemy miksturę: szkalnka herbaty, ząbek czosnku (wycisnąć i wrzucić całość - razem z "resztkami" czosnku do herbaty), wkroić do tego pół pomarańczy i dodać miodu - wedle uznania (ja lubię bardzo słodko :tak:). Niestety w smaku nie jest to jakiś rarytas, ale jest skuteczne i, co najlepsze, pomarańcza powoduje, że nie ma się "czosnkowego" oddechu :happy2:. Polecam dziewczyny ! I trzymajcie się ciepło na te jesienne dni, coby więcej żadne paskudztwo się nie przypętało :happy:.

jak się ochłodzi i będzie blee to na pewno wypróbuję... tak zapobiegawczo, ale mnie takie mikstury niestety w chorobie nie pomagają ,pisałam już o tym przy okazji homeopatii:no:

reklama
Musze powiedzieć, ze coraz lepiej a raczej najlepiej z moim samopoczuciem od poczatku ciazy .W40 tygodniu pewnie bedzie rewelacja a tu brzucha nie bedzie ........... i znów samopoczucie do d@#y po porodzie ;-)

Do góry