reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

jak się bawia nasze dzieci

tika ja wlasnie mialam to samo wczoraj!! przyszedl chlopiec tez taki kilkulatek i mowi "a kogo to zabawki" ja mowie tego chlopczyka(i pokazalam na Nikusia bo stal gdzies kolo barierek na placu) a ten maly podszedl do Nika i sie pyta "moge sie pobawic twoimi zabawkami?":szok::szok::szok:

zawsze te dzieci podbiegaja, biora sobie itd. (zreszta Nikus robi tak samo no ale on jeszcze pytac nie umie:rofl2:) a tu taki wychowany dzieciak - az milo popatrzec posluchac i tylko nasladowac:tak:;-)

reklama
Ja nie lubię z Hanią chodzić do piaskownicy jak jest taka jedna dziewczynka z osiedla, ma 6 lat. Ale jest tak wredna, że szok. Zawsze na początku chce się z Hanią bawić a później ją wyzywa:wściekła/y:. Kiedyś podeszła do Hani z lodem i przystawiła jej do twarzy żeby zobaczyła, Hania dotknęła palcem tego loda a tamta poleciała i wyrzuciła go do śmietnika:confused:. Kiedy indziej zatrzymała się koło nas z rowerem, miała taki klakson śmieszny, położyła rower na ziemi i pokazała Hani. A że Hania bawiła się w piasku miała ręce brudne, ledwo dotknęła a tamta zaczęła krzyczeć, że Hania to mądrala bo jej piasku nasypała:wściekła/y:. Wkurzyłam się i ja wyzwałam, bo już nie mam sił do niej, takie incydenty są dość często, dlatego jak ona jest zawsze idziemy na inny plac zabaw, choć ten jest koło bloku..

Ale te dzieciaki różne, jednak jak widać, można je rozpuścić, albo można je ładnie wychować.
też nie lubię takich jędz młodych, u nas na ulicy takie są, z daleka wołają Emilkę, jak jedzie na rowerku, a potem chowają się za domem.

Po prostu musimy dbać o dobre maniery naszych dzieci. I pomimo, że nasze maluchy nie umieją jeszcze pytać, to wydaje mi się, że my powinnyśmy to robić za nie. Będziemy dawać im dobry przykład, a inne dzieci nie będą się złościć, że maluch zabiera im zabawki bez pytania.

Dziewczyny, czy są jakieś zabawki, którymi Wasze dzieci chętnie się bawią? Antek otwiera swoje pudło i z politowaniem patrzy na swoje klamoty i odchodzi:-p. Robi się coraz zimniej i pewnie będzie deszczowo, jak co roku o tej porze. Wczoraj całe popołudnie padało i siedzieliśmy w domu a Antek stał przed tv żeby mu włączyć Teletubisie i tak na okrągło:sorry2:. Nie chcę żeby całymi dniami oglądał bajki:no:.

Jakie zabawki na ten wiek są najlepsze? Przeszukuję allegro i jakoś nic w oko mi nie wpada.
Kupiłam mu wczoraj kosiarkę, bo on lubi takie sprzęty a na dodatek ma manię prowadzania i pchania swoich zabawek:-D
POLSKA KOSIARKA MAŁEGO OGRODNIKA RUCH I DŹWIĘK (435630788) - Aukcje internetowe Allegro

jesli chodzi o zabawy u nas od dłuższego czasu numerem jeden jest rysowanie, Gracjanek uwielbia rysować, lubi też układanki, mamy takiego misia drewnianego do układania. Poniżej jest link z podobną układanką, bo identycznej nie znalazłam, my mamy jednego misia, ma rózne buzki i rozne ubranka, Gracjanek bez problemu potrafi go juz ulozyc a kiedy to zrobi bije sobie brawo i kaze wszystkim naokolo bic takze mu brawo za to ze ulozyl sam misia.
UKŁADANKA DREWNIANA 2 MISIE w skrzynce (434152784) - Aukcje internetowe Allegro
szałem też jest Mula, przy której potrafi zając sie ładne parenascie minut
ORYGINALNA MULA - KOLEJKA - UKŁADANKA (435473552) - Aukcje internetowe Allegro

Ja ostatnio wyciągnęłam z szafy te piankowe puzzle. I ułożyłyśmy z Zuzią wszystkie 9 misiów. Najlepiej jej szło wkładanie oczek, chociaz już z ustami miała problem, bo to za małe elementy. Ubaw był coniemiara :-)

Poza tym jakiś czas temu kupiliśmy małej fantastyczna zabawkę. W Smyku sprzedają zabawki marki SMIKI.
Tam kupiliśmy właśnie taki domek ZOO. Na domku jest 6 par dzrzwi w różnych kolorach, na dachu domku sa otworki (zabawka działa jak sorter), przez te otworki wrzuca się do środka odpowiednie zabawki (zwierzątka do zoo), a potem uwalnia sie je kluczami, ktore są na okragłym pęku dołączone do zabawki. Każdy kluczyk ma inny kształt końcówki i do odpowiedniego koloru drzwi pasuje kluczyk tego samego koloru. Rano Zuzka potrafi zając sie ta zabawką w łozeczku nawet 1,5 godziny.
Warto było wydac 49.90.
Zrobię foto jak wróce do domu.
Polecam.

Dzięki dziewczyny za podpowiedzi:tak:

Coyote, widziałam tego typu układanki i chyba się skuszę:-)
Abeja, ciekawa jestem tego domku, jak będziesz miała chwilę to wrzuć fotkę:sorry2:

Ja właśnie wyciągnęłam ze strychu kręgle, którymi Antek dawno sie już nie bawił no i zrobiły furorę, już drugą godzinę je ustawiam a Antek rozwala, ale ma frajdę:-D.
A puzzle piankowe chyba też wyciągnę, może na nowo się spodobają;-)

reklama
Do góry