reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

jak się bawia nasze dzieci

Dziewczyny, u nas z biciem i gryzieniem to samo:baffled:. Tyle, że Antek robi to świadomie, jak sie na mnie złości to klepie mnie ręką a czasem nawet uszczypnie. I też jakos tłumaczenia nie docierają:no:. Mam nadzieje, ze samo mu niedługo przejdzie:confused:. A gryzie zawsze podstępem, najpierw się przytula a potem chaps:-D i też mam krwiaka na ręce:crazy:.

U nas jest podobnie. Może nie tak bardzo bije rączką co klepie, ale czasem jest mocno. Ostatnio z perfidią ciągnął mnie Witek za wlosy i patrzył jaka będzie moja reakcja. Jak wrzasnęlam z bólu to trochę się zdziwił, ale wlosów nie puścil :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Za to kopanie na leżąco to u nas norma od urodzenia :crazy::wściekła/y: Dla niego to wielka frajda i zabawa a dla nas już nie, bo mamy z teściową cycki poobijane. Najgorsze jest czyszczenie malemu nosa, bo on jak leży to odpycha mnie nogami od siebie :baffled: Zawsze znajdzie jakiś sposób by wcisnąć swoje stopy na moją klatkę bądź szyję i całą swoją siłą mnie odpycha (a ma ją cholernie dużą) :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Antenka, świetny pomysl na zabawę :tak:

reklama
Monia, Antek też kopie, zwłaszcza jak kładę sie z nim na łóżku. Zawsze odwraca sie tak, żeby mógł zahaczyć mnie nogami i kopie gdzie popadnie i to taka jego zabawa, bo jak go odsunę to sie śmieje i szybko wraca do poprzedniej pozycji:wściekła/y:.
Antek w ogóle ma jakis dziwny okres buntu i robienia wszystkiego na przekór i na złość. Mówie, tłumaczę, czasem krzyknę, ale to nie pomaga, chyba zostaje mi uzbroić sie w cierpliwość:baffled:.

Do tego znalazł sobie świetną zabawą, jaką jest wyrzucanie wszystkiego przez balkon lub na schody. Ląduje dosłownie wszystko, co tylko ma siłę zatargać ze soba. Ostatnio ukradł mi szklankę i wyrzucił na schody, a że mamy lastryko to poszła w drobny mak:wściekła/y:. Wszystkie samochody ma połamane, wśród zabawek mało jest rzeczy, które nadają sie jeszcze do zabawy. A potem sie jeszcze złości, że samochody nie chcą jeździć, no nic dziwnego jak każdy jeden wybrakowany:angry:. Postanowiłam sobie, że nie kupię mu na razie żadnych nowych zabawek, niech wyniszczy to co ma, a jak zmądrzeje to zobaczymy:-p.

My byliśmy dziś w tesco, ja goniłam po sklepie, a tatuś za Emilką.
Jak dorwała się do ubranek, to chodziła od wieszaka do wieszaka i oglądała wszystko, metki sprawdzała, do tego cały czas sobie coś opowiadała i w ogóle był ubaw. Nawet iść nie chciala od tych ciuchów. Typowa kobietka.:tak:

I rozwala nas ostatnio śpiewaniem, jak widzi, że patrzymy, to uśmiecha się i do śpiewu dołącza taniec rąk. Komedia normalnie!

Całe szczęście, że Nikuś nie kopie :no:, tupie tylko ze złości ale w ziemię :crazy:.

Antosiowa i Antenka współczuję z tym balkonem :wściekła/y:, może dobrze, że ja nie mam :-p:-D.

I rozwala nas ostatnio śpiewaniem, jak widzi, że patrzymy, to uśmiecha się i do śpiewu dołącza taniec rąk. Komedia normalnie!

Czekam na filmik :tak::-)

u nas narazie moda na zespołowe tupanie: mała staje obok mnie, ja potupię trochę w miejscu, a potem ona powtarza i tak na zmainę. Ma z tego ubaw po pachy. poza tym uwielba jak pociągam nosem i też powtarza po mnie, rozbraja ją jak robię głupie miny, staje w łazience gdy myję zęby i czeka aż zacznę płukać, bo strasznie jej sie podoba jak wypluwam wodę, więc smieje się tak, że aż przysiada. A najlepiej jej sie tańczy, jak zaśpiewam "kólko graniaste" tańczy w tedy w kółeczko z "przykręcaniem żaróweczek". Wczoraj jak byłam na zajęciach kółka tanecznego Oli dzieci na przerwie sie w to bawiły i Ewela aż piszczała z radości! Oczywiście wtargnęła w środek zabawy, i odtańczyła solówkę w środeczku. Pękałam z dumy, bo dzieciom bardzo się podobało.

reklama
Xandii no widzę , że rośnie ci mała gwiazda:tak:;-)

Lorien spróbuj jej nawilżać nosek wodą morską:tak: może ma po prostu suchy nosek i ja tam drażni :tak:

Do góry