reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

dziękuję dziewczynki za szcegółowy i wyczerpujący opis czopu i jego możliwości wydostawania się na zewnątrz ;) :D :D

co do wysokości brzuszka - to mi się wydaje , że ja mam mój tuż pod samą szyją a z cycuszków korale ;D ;D ;D

a co do francowatych staruchów - to właśnie wracam z sądu, gdzie byłam na rozprawie wraz z teściem, oczywiście po wyjściu teść nawet nie zaproponował, że odwiezie mnie do domu mimo , że jechał gdzie?? ... właśnie do naszej kamienicy ... niech żyje kultura - dobrze, że nie łączą nas więzy krwi, bo by mi wstyd było! !!!!!!!

reklama
moja noc dzisiaj znowu kijowa coraz częściej śnią i się skurcze i poród a może mi się nie snią no nie paranoja

muszę iść na pocztę mam nadzieję że mi na szyjkę nie zaszkodzi

kurcze dziewczyny i ja mam juz te skurcze w sumie od poniedziałku non stop...w nocy nawet jak sie z boku na bok przewracam to czuje jak mi brzuch twardnieje...a co do tego czopu sluzowego to w pierwszej ciązy odszedł mi dosłownie w dniu porodu jakos o 12 wyszedł a o 18 urodziłam julke...nie martwcie sie na pewno poznacie ze to on...może sie nie obrazicie że tak napiszę ale on wygląda jak taki glucior zabarwiony krwią..lekko nie mocno...sorki za określenie...

Mnie zaczął czop odchodzić dwa dni przed, a wyglądał jakby mi się okres zaczynał (brunatne plamienia).
Dopiero przed samym porodem-intensywnie krwisty.

Ja mam brzuch na wysokości "trzy palce pod mostkiem", jak to mówi ginka ;D

Kaśka- kupowałam na allegro u Graniki stanik Alles, ale wtedy była jakaś promocja, bo teraz sa znacznie droższe.
A chciałam jeszcze jeden nabyć :(

Wiecie co, a mi sie wydaje, ze moj brzuch jest bardzo nisko. Nawet moja mama to zauwazyla. To niedobrze?

co do skurczy przyu poruszaniu się- każde przemieszcenie - przewrót na drugi bok, wstanie, itd może spowodować skurcz macicy - gdyż dziecko automatycznie sie porusza.
tak mi mówili ostatnio w szpitalu.

ja co wstanę albo pójdę ppo herbatę czy cokolwiek zrobię odrazu tawrda kulka z brzuszka buuu

w nocy mi się strasznie spina mam koszmary i wogóle może dlatego????

Właśnie wyprasowałam część ubranek zaczęłam je układać i .... w płacz. Mam już dość tego ścisku. Nie mam gdzie rzeczy Gajki dawać, nie mowiąc o swoich..... Jesteśmy umówieni na oglądanie mieszkania na niedzielę, ale nawet to nie napawa mnie optymizmem, bo zawsze coś jest nie tak i w końcu nie bierzemy mieszkania.... Rafał już chyba też nie wie co robić, bo ja leżę i ryczę. Nie pisałam tego wcześniej, ale w niedzielę Kaśka - jego siostra wyzwała mnie od Kur...... , Dzi..... itd. Dostała w pysk od Rafała i teraz się nie odzywa, ale sam fakt, że patzrąc mi w oczy powiedziała do Rafała, że" sobie Kur... srowadził do domu" i, że mam się wynosić........ Teraz siedzi cicho, ale ja się przez nią czuję jak intruz i mam D O Ś Ć .....

współczuję wam dziewczyny - tych ciotek ,teściów i sióstr - skąd się biorą tacy ludzie???

MamoBoo - a co wam się nie podoba w tych mieszkaniach? Pamiętam, że to, które wynajmujemy tez mi się nie podobało na początku, Piotrek się uparł - a ja w sumie teraz jestem zadowolona...

reklama
wracajac do kwesti czopu sluzowego, to tydzien temu moja kolezanka urodzila syna. tydzien wczesniej odszedl jej czop, ale w dniu kiedy zaczely sie skurcze to zaczela krwawic! az sie przestraszylam. pojechali do szpitala (bo to bylo jak okres) i tam uspokoili ja ze szyjka sie otwiera. wrocili do domu i nastepnej nocy dzidzio sie urodzil. ale bylam w szoku ze cos takiego tez moze byc!

Do góry