reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

reklama
sama mozesz od razu prepearaty zurawinowe, lekarz albo powie ci to samo, albo da urosept, albo stwierdzi że trezba juz antybiotyk, wiec weź już próbkę moczu, zrób szybko badanie (ok 7 zł) - i leć do lekarza, a oprofilaktycznie żurawinka (sok, tabletki) albo urospet.

fionka parcie na pęcherz mam cały czas bez przerwy chce mi się siku, azik ma rację najpierw żyrawina jak nie to urosept a jak nie to lekarz

ja też nieraz czuję dyskomfort przy siusianiu ale badania mi wychodzą ok

Najlepszym lakarstwem na pecherz jest maksymalnie duzo pic.urosept tez dobry, ale przede wszystkim pic tyle ile sie da.Powyzej 3 litrow na dobe.SPrawdzilam pare razy na sobie :)

osinka pisze:
ivka76 pisze:
A mnie dziś strasznie bolą żebra tuż pod biustem - jakby ktoś na nich siedział :( Też tak macie?
może maluch Cię w nocy obkopał? ;) mnie jeszcze tak nie boli, ale ostatnio glisda obkopała chyba moją wątrobę ;) poza tym bolą mnie mięśnie brzucha - ostatnie kilka dni moja mała strasznie się przeciąga i rzuca w moim brzuchu...
Osinka - nie dość, że mamy ten sam termin, to jeszcze nasze bąble mają podobne usposobienia :D
mój też raz mnie kopie po bokach, raz góra - dół - nie mam pojęcia jak on leży, chyba co chwilę inaczej!
teraz kopie pod żebrem, a godzinę temu po bokach - aż mi przez sweter widać jak brzuch skacze :D
tylko wypina się zawsze po lewej stronie a nie po prawej, a jak położę rękę to trochę się przytula ale zaraz zwiewa i kopie z całych sił :D

reklama
koga pisze:
osinka pisze:
ivka76 pisze:
A mnie dziś strasznie bolą żebra tuż pod biustem - jakby ktoś na nich siedział :( Też tak macie?
może maluch Cię w nocy obkopał? ;) mnie jeszcze tak nie boli, ale ostatnio glisda obkopała chyba moją wątrobę ;) poza tym bolą mnie mięśnie brzucha - ostatnie kilka dni moja mała strasznie się przeciąga i rzuca w moim brzuchu...
Osinka - nie dość, że mamy ten sam termin, to jeszcze nasze bąble mają podobne usposobienia :D
mój też raz mnie kopie po bokach, raz góra - dół - nie mam pojęcia jak on leży, chyba co chwilę inaczej!
teraz kopie pod żebrem, a godzinę temu po bokach - aż mi przez sweter widać jak brzuch skacze :D
tylko wypina się zawsze po lewej stronie a  nie po prawej, a jak położę rękę to trochę się przytula ale zaraz zwiewa i kopie z całych sił :D

Koga! ale fajnie! może to astralne bliźniaki?? :D

Do góry