reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

koga: w razie czego moge pomeczyc cie pytaniami??
bo ta nasza sprawa to nie przelewki, w ogole to chyba nie istnieje taki przepis ktory pozwalalby na zatrzymanie wynagrodzenia dla wewnetrzych potrzeb wyjasnienia czegos tam :dull:

reklama
Magdalena, pracodawca ma OBOWIĄZEK wypłacenia wynagrodzenia za pracę wykonaną, a ekwiwanent za niewykorzystany urlop musi wypłacić niezwłocznie po zwolnieniu. A to, że twierdzi, że czegoś mu tam brakuje w fakturach, to może sobie dochodzić w inny sposób, ale na pewno, nie w taki, że wstrzyma wypłatę wynagrodzenia.

no to skoro juz tak o finansach mowa....

mezowi nie przelali pensji z poprzedniej pracy (mialo byc za 10 dni przepracowanych + ekwiwalent za niewikorzystany urlop) wstrzymali ja sobie, bo jak powiedzial jego byly szef: sa jakies niezaplacone faktury, ktore pawel podpisal-wiec w domysle-oskarzyli go o zabranie tych pieniedzy- i zatrzymali sobie ta pensje "do wyjasnienia". :wściekła/y:
czy tak mozna??
stwierdzilismy ze podamy ich do sada za nadgodziny (pracowal po 9 godzin dziennie)i wszytskie soboty przepracowane, bo chyba juz nie czas na setymenty prawda??

ale nikt nie poinformowal nas o tym, ze jakies faktury sa niewyjasnione. cicho sza, czekali az sami sie odewiemy jak bedzi pusto na koncie :wściekła/y:
ale ze nie mamy za co zyc do konca miesiaca i na mleko nie mam, to juz nikogo nie obchodzi :no: :angry::angry::angry:

Kilka lat temu miałam "problem" po rozwiązaniu umowy o pracę z otrzymaniem ekwiwalentu za urlop (który wg byłej szefowej mi się nie należał :no:). Poszłam i złożyłam pisemną skargę do Inspekcji Pracy. Oni się resztą zajęli. W każdym oddziale pracuje prawnik, z którym można umówić się na bezpłatną poradę. Dostałam ekwiwalent + odsetki. Oczywiście za nic nie musiałam płacić. A w firmie przy okazji wyszło wiele innych brudów.

:-):-DMILLA Super się dogadałyście

W poniedziałek idziemy do pediatry po kuracji antybiotykowej. Mam nadzieję, że już OK. Jak tylko widzę kogoś kichającego albo kaszlącego, to aż mnie osłabia.

mój maż też sprawy z poprzednim zakładem pracy załatwia przez PIP - nie dość że wszystko robią za ciebie, to i cały czas są fachowcy którzy pomogą. stanowisko PIP jest po naszej stronie, teraz tylko czekać czy pracodawca zdecyduje sie na sąd czy dobrowolnie odda to co mu się należy. Paskudne jest to że jest tyle nieuczciwych ludzi !!

Moj P musi zostac dluzej w "Ciapatowie" wraca najprawdopodobneij poczatkiem grudnia, no jak dobrze pojdzie to koncem listopada:wściekła/y:
Nic tylko zalamac sie mozna, bo o ryczeniu juz nie mowie, czasem wydaje mi sie ze zeswiruje predzej niz P wroci:-(

reklama
Marlenka - my tez dopiero co zakończyliśmy antybiotyk (angina była niestety) wiec musimy iśc do lekarza...a ja mam problem ..bo mój dziadek lezy w szpitalu...i boje się isc żeby czegoś do domu nie przyniesc ...:-:)tak:

Izka - przesyłamy wirtualne uściski:-D:tak::tak:

Do góry