Osinka
Marcowa Mama Agatki 2006
Aqua
u nas była cała seria:
najpierw wysoka gorączka - diagnoza: zapalenie gardła, Agata brała ponad tydzień antybiotyk, lekarka kazała odstawić po tym czasie, za 2 dni wróciła gorączka
robiliśmy badanie moczu - wyszły śladowe ilości białka, lekarka olała
po kilku dniach wymioty + ostra biegunka
Agata brała leki p/biegunkowe, które ją uczuliły, lekarka je zmieniała
znowu wyszło białko w moczu, śladowe - lekarka olała
potem kłopoty z oczami - bardzo zaropiałe - rano musiałam je myć solą fizjologiczną by rozkleić rzęsy - Agata sama nie mogła oczu otworzyć!!!
doszły jeszcze potówki ropne na szyjce
któregoś dnia na pieluszce znalazłam krew, na pipci też, pognaliśmy do lekarza, okazało się, że Agata drapnęła się głęboko w pochwie
Agata 2dni z rzędu łapała się za pieluszkę mówiąc "ała"
znowu było badanie moczu - wyszła ogromna ilość białka no i w końcu leczenie!!!!
5dni co 8 godzin pół tabl. furaginy + witamina C
robiłam badanie moczu - jeszcze jest białko i pojedyncze leukocyty - teraz Agatka bierze furaginę 2x dziennie po pół tabletki + witaminę C - też 5 dni, w poniedziałek kontrolne badanie moczu
w sumie 5 tygodni kołujemy się z chorobami
- białko w moczu obecne było już przy zapaleniu gardła, ale jakoś nikt na to nie zwracał uwagi, bagatelizował to...
uffffff, dokładnie Ci to opisałam ;-)
u nas była cała seria:
najpierw wysoka gorączka - diagnoza: zapalenie gardła, Agata brała ponad tydzień antybiotyk, lekarka kazała odstawić po tym czasie, za 2 dni wróciła gorączka
robiliśmy badanie moczu - wyszły śladowe ilości białka, lekarka olała
po kilku dniach wymioty + ostra biegunka
Agata brała leki p/biegunkowe, które ją uczuliły, lekarka je zmieniała
znowu wyszło białko w moczu, śladowe - lekarka olała
potem kłopoty z oczami - bardzo zaropiałe - rano musiałam je myć solą fizjologiczną by rozkleić rzęsy - Agata sama nie mogła oczu otworzyć!!!
doszły jeszcze potówki ropne na szyjce
któregoś dnia na pieluszce znalazłam krew, na pipci też, pognaliśmy do lekarza, okazało się, że Agata drapnęła się głęboko w pochwie
Agata 2dni z rzędu łapała się za pieluszkę mówiąc "ała"
znowu było badanie moczu - wyszła ogromna ilość białka no i w końcu leczenie!!!!
5dni co 8 godzin pół tabl. furaginy + witamina C
robiłam badanie moczu - jeszcze jest białko i pojedyncze leukocyty - teraz Agatka bierze furaginę 2x dziennie po pół tabletki + witaminę C - też 5 dni, w poniedziałek kontrolne badanie moczu
w sumie 5 tygodni kołujemy się z chorobami
- białko w moczu obecne było już przy zapaleniu gardła, ale jakoś nikt na to nie zwracał uwagi, bagatelizował to...
uffffff, dokładnie Ci to opisałam ;-)