reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

a ja dzisiaj lepiej się czuję niż wczoraj,wczoraj bałam że mnie łapie przeziębienie napiłam się syropu cebulowo- czosnkowego na noc mleko z miodem i jest oki do tego rano actimell ;)

reklama
agao pisze:
kaśka 74 zbadaj sobie przeciwciała we krwi czy masz w IgG ja nie chorowałam też się nie szczepiłam a przeciwciała mam, bo jeśli się okaże że masz to jesteś bezpieczna :)

Własnie niestety, juz zrobilam badania i nie mam przeciwciał :(. Już nawet poprosiłam Pania w przedszkolu, zeby mnie uprzedziła o nadchodzącym zagrożeniu. :(. Pocieszające jest to, że im starsza ciąża tym zagrożenie dla dziecka mniejsze.
Sylwia - jak Ty wcześnie wstajesz!!! Podziwiam! Ja 6.40 nie mogę się ściągnąć.
Ostatnio nie mogę spać. Boli mnie prawe biodro od leżenia na boku :(. I tak mam z nim czasem problemy, kiedyś jeszcze w szkole średniej stwierdzono, że jest to brak jakiejś mazi czy czegos takiego. Tak mi kostki skaczą :), ale jak już teraz mnie boli, to co będzie potem. JA CHCĘ SPAC NA BRZUSZKU!!!

kaśa74 w mojej książce z mikrobiologii wyczytałam że okresy zachorowalności na różyczkę to okresy późnej zimy i wczesnej wiosny, kobietom kóre były narażone na kontakt z różyczką a dokładnie jej wirusem podaje się gamma-globulinę aby zapobiec zakażeniu, w póxniejszym okresie ciązy jak dojdzie do zakażenia to większość wad płodu jest przejściowa tzn.niska masa urodzeniowa albo powiększona śledzionaa czy wąttroba problemy ze słuchem u noworodka. niestety przenosi się drogą kropelkową, moja kumpela od jesieni chodziła w masce na twarzytakiej jak mają lekarze. najlepiej będzie jak poradzisz się lekarza jak wyglądaz tą gamma-globuliną najlepiej jak byś pytała w jakimś szpitalu zakaźnym nawet telefonicznie, ale narazie nie panikuj do późnej zimy jeszcze troszkę

Dzięki agao, uspokoiłaś mnie. Mam wizytę 15.10 to się dopytam.
Fajnie, że jesteś na tym forum i dajesz nam takie fachowe rady :).

nie wiem sama wczoraj mnie na zewnątrz coś popiekło a dzisiaj jakięś żóltae upławy ciemnożólte mamnadzieję że to nie przed jakimś plamieniem ???

Agao, to rzeczywiście wygląda na jakąś infekcję :(, ja miałam takie objawy przed ciążą, czyli pieczenie, zaczerwienienie, później ból przy oddawaniu moczu, ciemne upławy. Chyba powinnaś wybrać się do lekarza, zrób koniecznie analizę moczu. Ja zawsze leczyłam infekcje Nystatyną, ale nie wiem czy można ją stosować będąc w ciąży.

reklama
Do góry