reklama
agao pisze:kaśka 74 zbadaj sobie przeciwciała we krwi czy masz w IgG ja nie chorowałam też się nie szczepiłam a przeciwciała mam, bo jeśli się okaże że masz to jesteś bezpieczna
Własnie niestety, juz zrobilam badania i nie mam przeciwciał . Już nawet poprosiłam Pania w przedszkolu, zeby mnie uprzedziła o nadchodzącym zagrożeniu. . Pocieszające jest to, że im starsza ciąża tym zagrożenie dla dziecka mniejsze.
Sylwia - jak Ty wcześnie wstajesz!!! Podziwiam! Ja 6.40 nie mogę się ściągnąć.
Ostatnio nie mogę spać. Boli mnie prawe biodro od leżenia na boku . I tak mam z nim czasem problemy, kiedyś jeszcze w szkole średniej stwierdzono, że jest to brak jakiejś mazi czy czegos takiego. Tak mi kostki skaczą , ale jak już teraz mnie boli, to co będzie potem. JA CHCĘ SPAC NA BRZUSZKU!!!
kaśa74 w mojej książce z mikrobiologii wyczytałam że okresy zachorowalności na różyczkę to okresy późnej zimy i wczesnej wiosny, kobietom kóre były narażone na kontakt z różyczką a dokładnie jej wirusem podaje się gamma-globulinę aby zapobiec zakażeniu, w póxniejszym okresie ciązy jak dojdzie do zakażenia to większość wad płodu jest przejściowa tzn.niska masa urodzeniowa albo powiększona śledzionaa czy wąttroba problemy ze słuchem u noworodka. niestety przenosi się drogą kropelkową, moja kumpela od jesieni chodziła w masce na twarzytakiej jak mają lekarze. najlepiej będzie jak poradzisz się lekarza jak wyglądaz tą gamma-globuliną najlepiej jak byś pytała w jakimś szpitalu zakaźnym nawet telefonicznie, ale narazie nie panikuj do późnej zimy jeszcze troszkę
K
KingaP
Gość
a czym Ci się to objawia? Brzmi okrutnie: infekcja dróg rodnych
ANIK78
Marzec 2006 i Luty 2009
Agao, to rzeczywiście wygląda na jakąś infekcję , ja miałam takie objawy przed ciążą, czyli pieczenie, zaczerwienienie, później ból przy oddawaniu moczu, ciemne upławy. Chyba powinnaś wybrać się do lekarza, zrób koniecznie analizę moczu. Ja zawsze leczyłam infekcje Nystatyną, ale nie wiem czy można ją stosować będąc w ciąży.
reklama