a ja się czuję świetnie bo promotor zaakceptował moją pracę mgr teraz siędzę i drukuję ufff teraz jeszcze tylko musze nakłonic dziakan żeby pozwolił mi się bronić w październiku bo najbliższy termin obron jest w lutym ale to bym chyba wtedy urodziła na tej obronie i musieli by dać bejbikowi indeks ;D
reklama
a oto przepis na syropek czosnkowy:
12 zabkow czosnku rozgniesc (ponoc wazne zeby niczym metalowym - ale ja robilam zwykla metalowa wyciskarka do czosnku) i zalac 1/2 litra przegotowanje zimnej wody
dodac sok wycisniety z 2 cytryn
odstawic na 24 h do lodowki
przecedzic (znowu sitko nie powinno byc metalowe)
dodac 2-3 lyzki miodku
wymieszac ;D
ja trzymam w lodowce i wstrzasam przed podaniem bo robi sie osad; dziecku dawkuje ok 5 ml a w okresie zimowym nawet 10 niestety ja nie mam tyle samozaparcia zeby samej to lykac - ale wam dziwczyny zycze powodzenia ;D
12 zabkow czosnku rozgniesc (ponoc wazne zeby niczym metalowym - ale ja robilam zwykla metalowa wyciskarka do czosnku) i zalac 1/2 litra przegotowanje zimnej wody
dodac sok wycisniety z 2 cytryn
odstawic na 24 h do lodowki
przecedzic (znowu sitko nie powinno byc metalowe)
dodac 2-3 lyzki miodku
wymieszac ;D
ja trzymam w lodowce i wstrzasam przed podaniem bo robi sie osad; dziecku dawkuje ok 5 ml a w okresie zimowym nawet 10 niestety ja nie mam tyle samozaparcia zeby samej to lykac - ale wam dziwczyny zycze powodzenia ;D
Cześć dziewczynki
jeszcze rano cieszyłam się jak nie wiem co że ordynator mnie wypisuje, a teraz mam znowu schizy, że coś moze być nie tak. na oddziale to chociaż byłam spokojniejza, bo te dwa razy dnia słyszałam tętno naszej Fasolki.
jeszcze rano cieszyłam się jak nie wiem co że ordynator mnie wypisuje, a teraz mam znowu schizy, że coś moze być nie tak. na oddziale to chociaż byłam spokojniejza, bo te dwa razy dnia słyszałam tętno naszej Fasolki.
A
azik
Gość
ja pije syrop cebulkowy z mojad zidzią - jest super, przepis prawie identyczny jak na czosnkowy, a trochę mniej smierdzi... zamisat czosnku, cebula posiekana...
Kasia, spokojnie, sters teraz ci sie nie przyda.
Kasia, spokojnie, sters teraz ci sie nie przyda.
A
azik
Gość
kasia, byłaś z powodu skurczy? czy coś jeszcze?
Azik: zatrzymali mnie z powodu tych moich ni to ukłuć ni to bólów po lewej stronie brzucha, w sumie zrobiło się z tego 11 dni pobytu. moje szacowne łożysko dalej jest nisko, mam leżeć w domku. naszprycowali mnie kaprogestem i duphastonem.
reklama