reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

Byłam dziś u gina i nie jestem zadowolona, oj nie :( :( :(
Powiedział, że mam szyjkę pęknięta i nadżerkę.
Nie ukrywam, że mnie wystraszył.
Mam przyjść za dwa miesiące.
Chyba to jeszcze skonsultuje z innym ginem.
Tym bardziej, że ten mi do gustu nie przypadł.
Wizytę miałam na 15.00, a on miał jakis zabieg (podobno 20min) i przyszedł o 16.00. :mad:
W tym czasie Martyna zdążyła się juz obudzić i całe spotkanie odbywało się z akompaniamentem.
Jestem zła na siebie, że poszłam.
Mówił coś pod nosem, dziecko płakało- nic nie rozumiałam. :mad: :( :mad:

reklama
oooooooooooooo to u mnie jest gitara-idziesz do gina i przyjmuje tylko jedna wada limit 15-osobowy-ale wystarczy isc 30min przed otwarciem i gra.czasem przyjmuje o wiele wiecej

catherinka z usg bioderek u nas tak samo paranoje tylko ze u mnie terminy takie ze maly mialby pol roku ::)..................ide prywatnie
a kiedy sie powinno isc-u mnie mowia ze po 8tyg.zwatpilam

te ktore juz byly prosze o napiusanie w ktorym tyg

Jejku Mokkate :( Idź jak najszybciej do innego gina o konsultnację i zacznij jak najszycbiej się leczyć. A co się robi z pękniętą szyjką? Leczy się jakoś farmakologicznie czy zabiegowo?

Sylwia, mi pediatra powiedziała wczoraj, że najlepiej zrobić usg w okresie od 6 tygodnia do ukończenia 2 miesiąca, czyli to będzie 6-8 tygodni.

ja na usg bioderek byłam 26 kwietnia czyli Jagunia miała wtedy miesiąc...a z tymi terminami oni naprawdę oszaleli
do gina 12 maja..mam nadzieję,że nie będzzie żadnych przykrych niespodzianek..szyjka popękała mi z obu stron w czasie porodu,ale mam nadzieję,że wszystko dobrze się wygoiło...współczuję mokate, ja jednak na twoim miejscu skonsultowałabym to z innym specjalistą..

Dzięki dziewczyny za rady. Tak zrobię.
Już się umówiłam do innego gina za tydzień.
Jestem dobrej myśli. :)

A na USG bioderek kazali mi pójść jak dziecko skończy miesiąc.
Byłam, wszystko OK, a następne badanie po 6 tygodniach od pierwszego.
Zastanawiam się czy musi faktycznie być tak często, skoro jest dobrze?
Ale nie jestem lekarzem, więc nie wiem.
Moja starsza w ogóle nie miała tego robionego i biodra są w porządku.

Mokkate, Daria pewnie nie miała robionego, bo kierowane na nie są te dzieci, które przy badaniu jeszcze w szpitalu nieprawidłowo odwodzą bioderka albo jest tego podejrzenie.
A byłaś na usg prywatnie czy państwow? Ciekawi mnie ile to może kosztować.

ja byłam prywatnie i w W-wie kosztowało mnie to 72 zl - doktor robiący usg powiedział, że wszystko ok i aby drugi raz już nie robić - hm...

mokkate: ojoj! a to jakos czulas?? tzn. jkies objawy??

my nie bylismy jeszcze na usg, mamy szczepienie na 4 maja + wizyta u pediatry. myslicie ze nas skieruje na to usg, czy mam sama zalatwiac??

reklama
Ja dziś w dobrym humorze. Mały wyjątkowo grzeczny (odpukać w niemalowane). Od kilku dni śliczna pogoda, więc przesiaduję w ogródku i opaliłam się już, jakbym z wczasów wróciła ;D

Do góry