reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

na wizytę do ortopedy kieruje się wszytskie noworodki...

Kinga - ale mimo pieczatki chyba powinnaś mieć skierowanie od rodzinnego lub pediatry, przynajmniej ja musiałam, może zadzwoń i się dowiedz...

reklama
chciałam wam się pochwalić, że mam już dwie wycieczki autobusowe za sobą. Odbyłam je sama z Karolą. Nie było źle :)

A jutro przyjeżdża do nas teściowa ze swoją mamą i chyba Agnieszka też przyjedzie.

Znów ożyły we mnie złości z niedzieli, jestem ciekawa jak sobie jutro z nimi poradzę ???

Najbardziej śmiać mi się chciało, jak ostatnio wracaliśmy od znajomych - ja z Karoliną autobusem, a Rafał maluchem ::) ::) ::) Nie myślcie, że mój mąz taki bezlitosny - wpadł do nich po pracy,bo wiedział, że tam jesteśmy :)

A za nami dzień pełen wrażeń i muszę się z wami podzielić! Dzisiaj moi maturzyści kończyli szkołę, to była pierwsza klasa, w której miałam wychowawstwo, więc nie mogło mnie zabraknąć na rozdaniu świadectw. Macierzyński nie macierzyński, zapakowałam Jasia do fotelika i heja do szkoły. Byłam w szoku, bo przespał całą akademię, na której mnóstwo było oklasków, śmiechów, śpiewów i innych hałasów. Parę razy się przebudził, otworzył oczka, a potem grzecznie spał dalej. W klasie podczas rozdawania świadectw i pożegnań też był jak aniołek. A ja bałam się go zabrać, że narozrabia! Nie doceniałam własnego synka  ;D No i przyjechałam do domu cała w skowronkach, bo oczywiście wszyscy się nad Jasiem rozpływali, a moi uczniowie pożegnali się ze mną tak miło i ciepło, że się wzruszyłam. Na świetnych ludzi wyrośli :)

A w ktorej szkole uczysz Pytio?czyzby w naszym starym dobrym koperze?
Moj Jasiek przezywa okres buntu- teraz wszystko robi na przekor naszym starym, utartym zwyczajom- spi prawie caaaly dzien a buszuje cala noc , a co najgorsze jak kiedys spalismy do 11 to teraz juz tylko do 6.30 :(

catherinka pisze:
Mokkate, Daria pewnie nie miała robionego, bo kierowane na nie są te dzieci, które przy badaniu jeszcze w szpitalu nieprawidłowo odwodzą bioderka albo jest tego podejrzenie.
A byłaś na usg prywatnie czy państwow? Ciekawi mnie ile to może kosztować.

U nas kieruje się wszystkie dzieci na USG. Daria nie miała, bo kiedyś pediatra sprawdzał i jak były nieprawidłowości to kierował.
Byłam państwowo.

kinga jeśli cię to pocieszy to napiszę,że też mam...niecodziennie...przychodzą falami co kilka dni, tzn pokrwawię mija jakiś czas, jest spokój, a potem wszystko zaczyna się od nowa...od 4 dni mam spokój, jestem ciekawa na jak długo...

wydaje mi się, że normalne - ja miałam różową wydzielinę 6 tygodni po porodzie - lekarz powiedział mi, że u kobiet karmiących piersią tak może być nawet do 8 tygodni - między karmieniami macica się "rozluźnia" a potem w trakcie karmienia oksytocyna powoduje obkurczenie macicy - co może doprowadzić do pękania drobnych naczynek no i krwawienia;
jeżeli jest obfite to krwawienie to chyba należy się martwić

reklama
Do góry