reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

a tak się bałam, że nie donoszę!!! Mordunku!! Siedzę przy kompie, za oknem słońce i sama nie wiem co robić, może okna sobie pomyję?

2 DNI!!! Faktycznie qurcze blade!!!

reklama
odszedł w sporej części...już niewiele go zostało i był zabarwiony krwią, ale zdaniem mojej ginki odchodzący czop wcale nie musi zwiastować porodu, podobno jednym kobietom odchodzi dopiero na sali porodowej zaś drugim nawet na 3 tygodnie przed urodzeniem dzidziusia...

KingaP pisze:
Ostatnio teściowa powiedziała mi: JUŻ PEWNIE CZAS NA CIEBIE, BO ZMIENIASZ SIE NA TWARZY... Więc jej powiedziałam, że już bliżej niż dalej... 39 tygodni za mną...

Mnie też tak powiedziała sąsiadka (choć ja nie widziałam u siebie żadnej różnicy)
... i za parę dni Martynka była na świecie ;D

witam po krotkiej przerwie!!
wrocilam z obserwacji w szpitalu. lezalam tam od niedzieli rano (w nocy mialam skurcze co 6 min. i myslalam ze sie zaczelo), podlaczyli mnie pod ktg ale nagle wszystko zaczynalo sie uspokajac (chyba to byl syndrom bialego fartucha :) ), rozwarcie na 2 cm, szyjka skrocona ale nie miekka, wody przezroczyste, tetno dziecka oki. ale dalej nic sie nie dzialo.
postanowili mnie potrzymac bo moze cos sie z tego wykluje... i tak sobie lezalam do wczoraj rano. nic sie nie powiekszylo wiec stwierdzili ze moge na akcje porodowa poczekac w domku. ale jedno mnie jeszcze zaskoczylo: okazalo sie ze termin mam na 22 marca!! bo mialam cos zle liczone, wiec dzisiaj dopiero powinnam urodzic :o
wiem tez ze lozysko jest w 3 stponiu, ilosc wod prawidlowa a dzidzia wazy ok. 3,5 kg i jest bardzo nisko osadzona glowka. czop odchodzi mi masakryczna iloscia od wczoraj to juz tak bardzo ( w sobote mialam pierwsze gluty)- a ja myslalam ze na tych uplawach sie skonczy... hehe :)
no narazie chyba tyle.
:D

mokkate pisze:
KingaP pisze:
Ostatnio teściowa powiedziała mi: JUŻ PEWNIE CZAS NA CIEBIE, BO ZMIENIASZ SIE NA TWARZY... Więc jej powiedziałam, że już bliżej niż dalej... 39 tygodni za mną...

Mnie też tak powiedziała sąsiadka (choć ja nie widziałam u siebie żadnej różnicy)
... i za parę dni Martynka była na świecie ;D

dzięki Mokkate! Pocieszyłaś mnie, bo mam dosłownie parę (2) dni do terminu...
A może moja Karolina znajdzie się w tych 5%, które rodzą się w terminie???

magdalenaB a ja byłam pewna,że już tulisz swoje maleństwo...a z tym terminem porodu to niezłe zamieszanie u ciebie...mi tego czopu też odchodzą masakryczne ilości...jestem ciekawa jak długo on będzie odchodził, bo mi odchodzi od dwóch dni...

reklama
MagdalenaB, i u mnie dziś ginka w szpitalu zmieniła datę porodu :-) Ale nie tak "drastycznie" jak Twoją. Bo okazało się, że przy jej ustalaniu, tym pierwszym, nie uwzględniono, że miałam cykle nie 28-dniowe, a 30-dniowe, więc jestem jak na razie 3 dni po terminie :D

Do góry