reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rozwijaja sie nasze maluszki?

Dziewczyny, jestem po prostu w szoku :szok:.
Martynka super, Konradek jak mały motorek.
Rodzice czekają zniecierpliwieni aż dziecko zacznie raczkować ale jak w końcu to nastąpi to oczy na około głowy i dodatkowe ręce by się przydały.

reklama
A wiecie ze jest taka przepowiednia ze jak dziecko powie pierwsze slowo BABA to bedzie jedynakiem:-D jak powie MAMA to bedzie miec siostrzyczke a jak TATA to braciszka:-D:-D:-D Ciekawe ile w tym prawdy!

Aniusia, to bardzo ciekawe:-)
U nas nadal tylko niby "mama" gdy Nikol wrzeszczy :-p
To sie chyba nie liczy ;-)
Ale ja bym nie miała nic przeciwko drugiej córuni :blink:, ale jeszcze nie teraz....:happy:

PS. Ciągle nie nadrobiłam zaległości na majowych wątkach:zawstydzona/y:
Ale zupełnie nie małam czasu żeby spokojnie usiąść :dry:

Czytam, że u Was na "tapecie" raczkowanie, Gratuluję Maluchom, Ami od jakiś dwóch tygodni puszcza się stojąc i stoi kilka sekund bez trzymania, ostatnio naliczyłam prawie 10 sekund

U nas jest Mama, ale żadko i nie wiem czy świadomie, bo najczęściej to jak płacze, częściej jest Dada i daj, a ulubione słowo to NIE :-D

Iwonka, to się jeszcze okaże, może wcale tak nie być, chociaż może też pójść w ślady swojej Babci, czyli mojej Mamy i ruszyć szybciutko, moja Mama miała 8 m-cy jak poszła ja 10 :tak:

No to i tak obie wczesnie zaczelyscie,u nas raczej jest tendencja poznego chodzenia,ja ze bylam taka gruba to nawet nie arczkowalam bo jak mozna podniesc tlusty tylek ;-) chodzic zaczelam sporo po roku a Vanesska jak miala 14 miesiecy.Ciekawe jak u Klaudii bedzie.....

Moja Mama też nie raczkowała, jeździła podobno na pupie :-D:-D:-D i któregoś dnia wstała i jak mój dziadek wrócił z pracy Mama do niego poszła

reklama
Gdzieś wczoraj wyczytałam na forum, że jakaś tam pani psycholog czy jakiś inny lekarz dziecięcy twierdzi, że dziecko w dziewiątym miesiącu powinno już umieć wskazywać zwierzątka w książeczce. Spróbowałam więc wczoraj czytania książeczki o zwierzątkach, ale Iga była nią zainteresowana jedynie pod kątem "kulinarnym" :-D:-D:-D

Do góry