reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rosniemy... :)

Moja córeczka była wczoraj przy okazji szczepienia badana i ważona- 6500 kg:szok: :szok: -a ma dopiero 7 tygodni!:tak: Nosi ubranka 74 rzadko kiedy 68 ale o mniejszych zapomniałysmy juz dawno-szkoda bo były takie słodkie:-) . Także chyba to ja mam największego wielkoluda-przybiera na wadze 2kg na miesiąc a karmie ją tylko piersią.Całe szczescie ze mamy wózek z największa na rynku gondolą-emmaljunga bo w mnieszym juz by jej było ciasno. Z przewijaka tez juz jej stópki wystają-gdybym wiedziała ze bedzie taka duza kupiłabym łóżeczko 140/70 a nie to mniejsze.Chciałabym zeby mniej jadła i troszke wolniej rosła ale niestety moja niunia ma nieprawdopodobny apetyt a ja nieziemsko duzo pokarmu-leci mi cały czas a czesto jak tylko zdejme biustonosz z wkładkami laktacyjnymi to tryska jak fontanna -zachlapalam juz sciany i meble.:-D :baffled: Takze juz sama nie wiem co lepsze-miec za malo tego mleka i stale je pobudzac czy zachlapywac nim wszystko dookoła...

reklama
Moj ma 8 tygodni i wazy 5800 .Uwazam,ze jest spory,ale twoja corcia to super pulpecik!:-D

A nasz Pulpecik waży 6300g. i przybiera ponad kilo na miesiąc.Też jest na samej piersi.A je przeciętnie co 3 godziny,w nocy co 2,5 i dość szybko się najada.Ssie jakieś 15-20 minut.

Dziś mierzyłam moją małą i ma około ;-) 60 cm :-) a wagę mam nadzieje że sie dowiem 10 maja bo idziemy do szczepienia:-) Ostatnio miała 5300g a był to 2 miesiąc i 10 dni jej życia :-) już jestem ciekawa:-p

wczoraj (3 misiace i 4 dni) makrelka wazyla 5800 mierzyla 68 cm, obwod glowki 39, obwod brzuszka 43:tak:

chyba troche sie uspokoila z tym rosnieciem:tak:

Dzisiaj na szczepieniach Fili był ważony i mierzony.I tak w 12tż,1dz.:
- waży -> 6600g,
- ob.głowy -> 40cm
- ob.klatki piersiowej -> 41cm
- długość -> 63cm

Może nie jest największy, ale rośnie w sam raz...:tak::tak:

Tycia, Twój Konrad też na pewno jest duży, z resztą to widać na zdjęciach:tak::tak: A tak poza tym to mam słabość do imienia Konrad..Ale niestety nie mogłam dać tak na imię mojemu synkowi, bo sprawiłabym tym przykrość mężowi i rodzince:dry::zawstydzona/y:
Irtasia Jenni to duża panienka, bardzo ładnie nadrabia straty, jeżeli można w ogóle tak powiedzieć...po tym co przeszła jest super dziewuszką :tak:;-)

reklama
mysia23 twoj maly tez ma ladne imie mi sie bardzo podoba Filip,Filus,Filipek itp. chcialam tak syna nazwac kiedys tylko ta obcja odpadla bo moj kot tak sie nazywa:-)

Do góry