reklama
WolfiA
Lutowa MaMa ''07 i ''09
Ja nie narzekam na wagę swojego, czyli 9600g, bo i tak już mam co ponosić I nie spieszy mi się z tym jego przybieraniem teraz;-)
No i nadeszła chwila prawdy. Zważyłam dzisiaj Maję. Niestety waży jedynie 8300. To chyba najmniej ze znanych mi dzieci. Ja nie wiem czy ona kiedykolwiek nadgoni tę swoją wagę. A je jak smok. Faktem jest, ze jest ciągle w ruchu. Lekarka nie była zmartwiona. Powiedziała tylko, że dobrze, ze przekroczyła 8 kg. Ale ja bym chciała więcej.
Czyli nasze male sa prawie identyczne Laila wazy z 200 gram mniej a Jenni ma 1 cm mniej
`wczoraj bylismy u pediatry. Waga Laili 7700g wzrost 71cm obwod glowki 44.5cm
Moja mala kruszynka....
No i nadeszła chwila prawdy. Zważyłam dzisiaj Maję. Niestety waży jedynie 8300. To chyba najmniej ze znanych mi dzieci. Ja nie wiem czy ona kiedykolwiek nadgoni tę swoją wagę. A je jak smok. Faktem jest, ze jest ciągle w ruchu. Lekarka nie była zmartwiona. Powiedziała tylko, że dobrze, ze przekroczyła 8 kg. Ale ja bym chciała więcej.
jak widzisz są mniejsze ;-) 8300g to jak dla mnie akurat ma wagę patrząc na wagę urodzeniową
A na roczek dziecko powinno potroić wagę urodzeniową tak więc Emilce brakuje 2400g więc raczej nie realne
Gosiu, to fakt,że Maja ma już wagę urodzeniową x4, ale jakoś to do mnie n ie przemawia. Maja na całe szczęście ładnie sie rozwija, nie choruje, więc się bardzo nie martwię, ale zastanawiam się, że w przyszłości też może by maleńka.jak widzisz są mniejsze ;-) 8300g to jak dla mnie akurat ma wagę patrząc na wagę urodzeniową
A na roczek dziecko powinno potroić wagę urodzeniową tak więc Emilce brakuje 2400g więc raczej nie realne
Joasiek
Mamy lutowe'07 Fan(ka)
matylda_m jaki tam klopsik... normalnie waży, w sam raz. Milenka waży 10kg i jest 3cm krótsza i wcale nie wydaje mi się, zeby była klopsikiem, myśle ze jest w sam raz
Klopsikiem to byłam ja w wieku 10 miesięcy bo ważyłam 13kg ;-)
Jak patrzę na swoje zdjęcia z dzieciństwa, to myślę że ważyłam niewiele mniej;-)
Szkoda, że wyrosłam z tego bycia klopsem dopiero w wieku 30 lat
reklama
Podziel się: