reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rosniemy... :)

reklama
No i nadeszła chwila prawdy. Zważyłam dzisiaj Maję. Niestety waży jedynie 8300. To chyba najmniej ze znanych mi dzieci. Ja nie wiem czy ona kiedykolwiek nadgoni tę swoją wagę. A je jak smok. Faktem jest, ze jest ciągle w ruchu. Lekarka nie była zmartwiona. Powiedziała tylko, że dobrze, ze przekroczyła 8 kg. Ale ja bym chciała więcej.

Czyli nasze male sa prawie identyczne Laila wazy z 200 gram mniej a Jenni ma 1 cm mniej:tak:

`wczoraj bylismy u pediatry. Waga Laili 7700g wzrost 71cm obwod glowki 44.5cm
Moja mala kruszynka....

No i nadeszła chwila prawdy. Zważyłam dzisiaj Maję. Niestety waży jedynie 8300. To chyba najmniej ze znanych mi dzieci. Ja nie wiem czy ona kiedykolwiek nadgoni tę swoją wagę. A je jak smok. Faktem jest, ze jest ciągle w ruchu. Lekarka nie była zmartwiona. Powiedziała tylko, że dobrze, ze przekroczyła 8 kg. Ale ja bym chciała więcej.

jak widzisz są mniejsze ;-) 8300g to jak dla mnie akurat ma wagę patrząc na wagę urodzeniową :tak:

A na roczek dziecko powinno potroić wagę urodzeniową tak :confused: więc Emilce brakuje 2400g więc raczej nie realne :baffled:

jak widzisz są mniejsze ;-) 8300g to jak dla mnie akurat ma wagę patrząc na wagę urodzeniową :tak:

A na roczek dziecko powinno potroić wagę urodzeniową tak :confused: więc Emilce brakuje 2400g więc raczej nie realne :baffled:
Gosiu, to fakt,że Maja ma już wagę urodzeniową x4, ale jakoś to do mnie n ie przemawia. Maja na całe szczęście ładnie sie rozwija, nie choruje, więc się bardzo nie martwię, ale zastanawiam się, że w przyszłości też może by maleńka.

matylda_m jaki tam klopsik... normalnie waży, w sam raz. Milenka waży 10kg i jest 3cm krótsza i wcale nie wydaje mi się, zeby była klopsikiem, myśle ze jest w sam raz :tak:
Klopsikiem to byłam ja w wieku 10 miesięcy bo ważyłam 13kg ;-)

reklama
My dzisiaj u pediatry byłyśmy bo Amelcię nadal kaszel męczy :baffled: i przy okazji się zważyłyśmy - 9800g :-D wzrost chyba 76cm :confused: uciekała mi przy mierzeniu więc nie jestem pewna :-D:-D
bilans 4.02 więc dokładnie dowiemy sie dopiero wtedy ;-)

Do góry