reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rosniemy... :)

agusia, mi lekarka powiedziała, że na ten wzrost, to waga jest idealna, poza tym i Stach i Sara mieli dużą wagę urodzeniową... Nie wiem jak u Sary, ale Stach po prostu cały jest duży, nie ma oponek ani dużego brzuszka (wręcz jak leży, to brzuszek Mu się zapada), więc wszystko jest w porządku;-)

reklama
Dzisiejsze wyniki (chyba jesteśmy na podium :-):-D)
Lenka - 6 miesięcy i 5 dni
waga - 9960 g :szok::-)
nic innego nie mierzylismy bo to taka szybka kontrolna wizyta :tak:
Pani doktor nie skrzyczała (tak jak ostatnio 4,5 miesiąca 8800g) tylko powiedziała, ze chyba mam więcej mleka w piersiach niż mi się wydaje (a każda waga przy karmieniu piersia jest akceptowana).
Cyt. panią doktor: "Cieszyć się że jest zdrową, uśmiechnietą, dużą dziewczynką" więc się cieszymy :-D:-):-D:-):happy2::-D

Sara 6 miesiecy i 23 dni
waga:
równe 9000g:tak:i wzrost:73
głowa 42 ,klatka piersiowa 44
ciemiaczko1,5 x2cm
wiec waga ostania 9200 była duzo za duza;-)
no i nas nie zaszczepili:crazy:, infekcja katarkowa noska no a brat ma zapalenie gardła i nie chciała dr. ryzykować
szczepimy sie 18 wrzesnia:-)

Marysia 6 miesięcy 3 tygodnie i 2 dni - 9450.
Już zaczynamy coraz mniej przybiera na wadze. Ale te nasze pulpeciki są śliczne i jest przynajmniej co poprzytula i popieści ;-):-D:-):tak:

Moja Milenka ma 6 miesięcy i 22 dni. Wczoraj byłyśmy na szczepieniu i aktualne wymiary Milki wynoszą:
długość - 69 cm
waga - 9100 g:-)
obwód głowki - 43,5 cm

Pieknie rosna Wasze dzieci:-):tak:.
Moja chudzina 6 miesiecy i 4 dni-8 kg i 72 cm:tak:.
Obwod glowki 42,5 cm,a klatki piersiowej 42 cm.

ooo, to mój Hubcio daleko w tyle:
1 wrzesnia skończył 7 miesięcy, waży 7700g, obwód główki 43,5 cm
ale mieliśmy trochę problemów z jego przybieraniem na wadze, bo przez miesiąc nie przybrał ani grama, ale treraz juz nadrabia, bo ostatnio przez tydzień przybrał aż 460g :szok:. kolejna kontrola wagi w czwartek i zobaczymy czy wychodzimy na prostą...
Hubek cierpi na AZs (atopowe zapalenie skóry) i nie toleruje wielu pokarmów, więc moze stą ten zastój w przybieraniu na wadze. teraz jest spowrotem tylko na moim pokarmie i dodatkowo go dopajam Nutramigenem, bo mojego pokarmu niesteyt mi nie wystarcza. a całą resztę musieliśmy wycofać narazie....

Rosmerta, Oliwka też bardzo mało przybiera, nie ważyłam jej dawno, ale widzę po niej, że wałeczki jej się zmniejszają z dnia na dzień. To moze taki etap.
Na jak długo kazali Ci wycofać inne pokarmy?

no narazie czekamy z nowymi pokarmami, aż nie zacznie w normie przybierać juz na wadze, czyli jakiś miesiąc pewnie jeszcze. teraz kontrolujemy wagę co tydzień. no i dodatkowo czekamy na polepszenie się skóry bo ostatnio razem z zastojem w wadze pojawiło sie pogorszenie skóry
a wałeczki.... hmmm... :confused: nie znamy wałeczków u Hubcia zbytnio, on raczej chudzinka, no może na udach troszkę tłuszczyku się znajdzie...:cool2:

reklama
A my się wczoraj ważyłyśmy i ważymy "już" 7200. Wiem, że przy Waszych dzieciach to okruszek, ale przy wadze urodzeniowej 2070 to jest całkiem nieźle. I mamy długości 67 cm. Pomyślec, ze Magdalenka miała w wieku Majki 75 cm i 9500... Ale i tak się cieszymy:-).

Do góry