reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rosniemy... :)

ewamat ślicznie Maja przybiera... urodziła sie kruszynką a i tak ładnie nadrabia

Bardzo mi się podoba, ze do starszej córci mówisz Magdalenka...zawsze tak jest? To Imię jest super ładne, ale jak faktycznie mówi się Magdalena....mojej przyjaciółki kuzynka, mieszka w Niemczech i tak do niej wszyscy mówią...ślicznie...choć Magda też mi sie podoba...

reklama
ewamat ślicznie Maja przybiera... urodziła sie kruszynką a i tak ładnie nadrabia

Bardzo mi się podoba, ze do starszej córci mówisz Magdalenka...zawsze tak jest? To Imię jest super ładne, ale jak faktycznie mówi się Magdalena....mojej przyjaciółki kuzynka, mieszka w Niemczech i tak do niej wszyscy mówią...ślicznie...choć Magda też mi sie podoba...
Imię Magdalena jest rzeczywiście śliczne i można je odmieniac na 1000 sposobów. Mówię do niej różnie. Często zdrabniam jej imię jako Dusia, Dulka, Duleczka. Madzia się śmieje, ze mam wyłącznośc na taki zwrot. Magdaleno! zracam się do niej, gdy jestem zmuszona przeprowadzic rozmowę wychowawcza. Ona sama teraz podpisuje się Magda M. (pierwowzór filmowy). Ale jest to rzeczywiście piękne imię. Jestem do niego tak bardzo przywiązana, ze najchętniej bym tę drugą córcie też nazwała Magdalenką.:-D

Alunia 6 miesięcy i 19 dni:
waga: 7960g,
wzrost: 76cm :szok::-D:-D,
obwód główki: 43cm,
obwód kl.piersiowej: 44cm

co jak co,ale wzrost mnie zadziwił:-)

Dzisiaj się zważyłyśmy i okazało się, że waży 7500. PO odjęciu 100 na pieluchę (suchą) to i tak ładnie, bo tydzień temu było 7200. :-)

to bardzo ladnie przytyla mi ostatnio na wizycie pediatra powiedziala ze teraz powinny przybierac na wadze nasze maluchy po 300 gram na miesiac

a my dowiemy się w piątek ile waży nasz grubasek :szok: czuje że robi się coraz cięższa bo powoli nie daję rady ją z wanienki lub łóżeczka wyciągać :tak:

reklama
to bardzo ladnie przytyla mi ostatnio na wizycie pediatra powiedziala ze teraz powinny przybierac na wadze nasze maluchy po 300 gram na miesiac
Wiem, że teraz już tak nie powinny przybierac, ale my wciaż nadganiamy to czego nie udało nam się narzucic przed urodzeniem. I chyba całkiem nieźle sobie radzi.

Do góry