reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rosniemy... :)

Ale Lil kate, oglądnęłam właśnie po raz drugi zdjęcia z Martynką z galerii i nie jest wcale chuda. Ma nawet wałeczki na brzuszku. Moze ma po prostu lekkie kości :confused:

reklama
ja sie juz zaczynam zastanawiac czy to nie jakas choroba:szok:

lil kate nie sadze, LAila przed 2 tygodniami przy wzroscie 64cm wazyla 6400g, to stosunkowo tak jakby MArtynka przy wzroscie 73cm wazyla 7300g, a ze wazy troszke mniej...i na jakas chuszinke nie wyglada!!! ja bym sie nie martwila na Twoim miejscu, jak widzisz kazde dziecko jest inne!!!!

No wlasnie, ona nie wyglada na chudzine. Nawet dzisiaj z mama ja ogladalysmy pod tym katem:tak: taki juz chyba jej urok:tak:

dzieki za wsparcie, jestescie nieocenione!! ale jak czyam o tych 9 kilowych dzieciach to zaczynam sobie cos wkrecac:sorry:

No faktycznie ładnie wyglada:tak:.Konrad jest chudszy,a wiecej wazy.Widac to przez miesnie:-)
Moja pani doktor jak jej narzekam na jego chudosc,mowi mi,ze powinnam sie cieszyc i nie wolno na siłe dziecka tuczyc:tak:.

No faktycznie ładnie wyglada:tak:.Konrad jest chudszy,a wiecej wazy.Widac to przez miesnie:-)
Moja pani doktor jak jej narzekam na jego chudosc,mowi mi,ze powinnam sie cieszyc i nie wolno na siłe dziecka tuczyc:tak:.
Otóż to dziewczyny !!! Jeżeli pediatra zauważy, że coś z dzidziem nie tak to sam na pewno zaleci jakąś bogatszą dietkę ;-). Więc nie ma co się martwić na zapas :tak:

Obawiam się, że w tym wątku możemy przodować ;-)
Lenka w trzecim miesiącu zbyt mało przybrała na wadze i zgodnie z zaleceniami pediatry zaczęłam ja dokarmiać mlekiem i tak sobie pofolgowalismy że jesteśmy teraz ponad siatkami centylowymi :tak:

Mając 4 i pół miesiąca ważyliśmy 8800 g :-D przy wzroście ok. 71 cm, ale narazie się nie martwimy jak zaczniemy biegać to wszystkie te niepotrzebne kalorie spalimy.

Sare dzis zwazyli w ciuchach
pampku, body krótki rekaw i ogrodniczki,skarpetki
waga:zawstydzona/y:9240g:zawstydzona/y:
nie wiem ile minus ale i tak duzo
ostanio 03.07.07 miała 7700:zawstydzona/y:
z ciuchami 1500 g przybrała w 4 tygodnie a bez nie wiem;-)

Agusia,ja bym jej troszke jednak jedzonko ograniczyla.Moze troche wody jak glodna,bo strsznie mocno przytyla:szok::no:

:-)Marysia dzisiaj była na szczepieniu i waga 9150 i 70 cm. Już spowolniłyśmy tempo przybierania na wadze. W przeciągu miesiąca na pkusie 350 g.:-)

reklama
No to widzę, że Oli już dawno przestała być w tej najcięższej czołówce.
Agusia, to chyba przejście na mleko modyfikowane spowodowało taki przyrost :confused:

Do góry