reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rosniemy... :)

ja muszę w poniedziałek Szymcia na badania profilu 4-latka zapisać. waży 17,1kg na naszej wadze a mierzy hmmm po remoncie nie mamy miarki jeszcze.

reklama
No my już po bilansie. Oli waży równe 20kg i mierzy 108,5 cm. Wzrost na trochę ponad 90[tym centylu, waga na 97-mym. Trochę się zdziwiłam tą wagą, bo Oli wcale nie wygląda na grubaska, szczupła też nie jest, ale wg mnie wygląda zupełnie w normie.

a ja nawet nie zapisałam Szymka na bilans bo teraz tyle chorych poczekam aż minie zaraza by nas nie dopadła.
No Oliwka duża laska :)

u nas też jest osobno zdrowe od chorych ale mi się na razie nie chce jechać na bilans :sorry2: może jak w końcu zdecyduję się jechać znowu na szczepienie z Dominikiem
niby do 3M po urodzinach można ze spokojem u nas przyjść ;-)

Kasiad Oliwka nie wygląda na te 20kg choć Emilka też tak waży może nawet więcej ale waga u nas oszukuje bo raz pokazuje kg mniej raz więcej i zważę ją na bilansie

choć ostatnio Emilka i tak tylko rośnie i wyszczuplała bo wcześniej była przecież niższa a wagę też miała taką samą co mnie martwiło i martwi bo nie chce doprowadzić do tego zeby miała problemy z wagą :sorry2:no ale wcześniej to obiad u mnie i potem szła do babci no i u mojej mamy słodyczy tez nie mało i efekty są :baffled:a teraz obiad robię sporadycznie ;-)

o a u nas to nie wiem jak to z bilansem 4latka...jak Filip miał 2 lata to pani doktor zdziwiona, ze my na bilans...czy to trzeba jakoś zgłaszać, czy co?dawniej to sami przysyłali informacje, ze trzeba z dzieckiem iść...a teraz to nic..

no proszę, my bylismy chyba tylko na bilansie po skończonym roczku:zawstydzona/y:
a jak się nie zgłoszę to co?
czasem nam tylko przysyłają prosbe o zwolnienie od lekarza ze szczepień, bo ich sanepid sciga co jakis czas;-)

reklama
ładnie powyrastały bąble
moja nadal około 18-19 wazy wzrost nie wiem.. zresztą oni w przychodni jakaś inna wagę i miarę maja:cool2::rofl2: bo zawsze inaczej im wychodzi....nie mam czasu na ważenie i mierzenie najwyzej mnie wezwą

Do góry