reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rosną :-)

reklama
tak . a łukasz nawet jak z butli pije to mu kącikami ust mleczko płynie, tak że po jednym karmieniu pieluszka do prania się nadaje, nie wspominając o kolorowych kleksach marchewkowych lub soczkach z ciemnymi owocami

a na jutro mam puree ziemniaczane ze szpinakiem.... dopiero bedzie kolorowo

chyba mi sie bejbik budzi na jedzenie ::)
musze szybko poscielic lozko, to sie Kluska nie wybudzi przy karmieniu ;)

a "zapach" kupy tez sie od razu zmienia?

ale nas atrakcje czekaja
nie bede nic fatherkowi mowic, zeby sie nie przestraszyl ;)

ja właśnie wczoraj pierwszy raz przeżyłam plucie marchewką. do tej pory Rozi jadła wszyściutko i co najważniejsze czyściutko. ale wczoraj postanowiła coś zmienić i mamusia miała piegi i dość niebanalne wzory na bluzce :) a jaką miała przy tym frajdę !

panna R. robi normalne kupki takie papki, ale tak przy nich stęka jakby miała zatwardzenie :) aż się boję co będzie jak jej się zmienią kupki.

mam pytanie jak się pobiera krew maluchowi, na morfologię?

dzieki. zrobię Rozi, bo ona cos bardzo blada. mówiłam o tym lekarzowi, a on popatrzył na mnie i mówi, że ja też bardzo blada, więc możliwe, że po prostu ma karnacje po mamusi, ale dla pewności mogę zrobić morf. więc zrobię.

reklama
napewno nie zaszkodzi
dziecki około 3, 4 miesiąca przechodzą fizjologiczną anemie
ale czasem potrzebne jest żelazo, bo mały organizm nie może sobie z nią poradzic

Do góry