reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rosną :-)

reklama
hihihi Wy wprowadzacie marcheweczki i jabłuszka a ja jutro mam zamiar wprowadzić..... mleko modyfikowane ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Marchewka przyjeta i nawet mu smakowala, a najlepsze ze nawet sie nie umorusal ;D
No i dzisiaj poraz pierwszy dostal mleko 2. Narazie tnie komara ;D ;D
Juz pora na dwojeczke bo glodny byl co 2 godziny
Anulka jaki jest powod zmiany mleczka? Czy to teraz bedzie glowne danie czy tylko przekaska?

Na razie przekąska bo na moim mleku kiepsko wytrzymuje.Chcę zobaxczyć jak będzie po modyfikowanym. No i przez 6 tygodni przybrał niecały kilogram. jak dla mnie trochę mało... porównywałam z wagą starszego jak miał 3 miesiące. Wafgę urodzeniową mieli prawie taką samą Kuba 4,380 a Łukasz 4,460 i Kuba w wieku 3 miesięcy ważył 7,400 a Łukasz 6730 ...

ja nadal na cycku
Marcel waży na mojej eletronicznej wadze 7 200
po swiętach mamy kontrol w szpitalu
zobaczymy ile waży
Aniulka nie martw się wagą Łukasza od urodzenia przybył bardzo dużo
jest ruchliwy , moze dlatego taki przyrost masy przez ostatnie 6 tygodni
kazde rosnie w swoim tempie
podobno z wiekiem skład mleka kobiecego się zmienia
i wystarcza potrzebom dziecka
ale po butelce może lepiej spać?
dłu.żej będzie nasycony

Aniulka pisze:
Na razie przekąska bo na moim mleku kiepsko wytrzymuje.Chcę zobaxczyć jak będzie po modyfikowanym. No i przez 6 tygodni przybrał niecały kilogram. jak dla mnie trochę mało... porównywałam z wagą starszego jak miał 3 miesiące. Wafgę urodzeniową mieli prawie taką samą Kuba 4,380 a Łukasz 4,460 i Kuba w wieku 3 miesięcy ważył 7,400 a Łukasz 6730 ...

Aniulka przez pierwsze 2 miesiące dziecko musi przybrać średnio 750 g miesięcznie. Potem wytarczy pół kilograma miesięcznie.Tak mi ostatnio powiedziała nasza pani pediatra. Myslę, że Łukaszek waży prawidłowo i o nic się nie martw.

Witam
Antek wczoraj dostal na noc poraz pierwszy mleko dwojeczke i przespal cala noc (od 21 do 6.30) Raz wstalam do niego kolo drugiej,ale tylko dalam mu smoka i dalej spal.
Mam nadzieje ze to te mleko ma na niego taki wplyw i ze coraz czesciej bedzie tak spal.
Za to teraz wogole nie chce mi usnac ;D ;D

reklama
Krzysiek przystopowałz galopującym tyciem i ważył w czwartek ubiegły 6900, tzn przybrał przez 3 tygodnie 450 g.
Lekarka powiedziałą że dziecko z jego masą urodzeniową nie może przybierać kilogram regularnie bo bidulek w wieku 12 miesięcy mógłby już sumo uprawiać.

A teraz z innej beczki, potwierdziły się podejrzenia ze szpitala, krzysio ma zdwojenie układu kielichowo-miedniczkowego w nerce lewej. Nie wiem co to znaczy ale cholernie boli jak o tym myślę. Poza tym znów ma infekcję układu moczowego, z powodu jw. Antybiotyk będzie nieunikniony,
Jutro idziemy na kontrolę do onkologa i biegunkę mam na samą myś o tym.No i tyle. reszta jest ok.

Do góry