reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rosną :-)

Melanie, no co Ty :) przecież 9 miesiąc zaczęłyśmy 5 dni temu. 9 miesiąc zaczyna się od 36 tygodnia.
ja w każdym razie świętowałam już we wtorek w ubiegłym tygodniu ;)

reklama
ale od rozpoczęcia 36tyg.? Wtedy 9 miesiąc trwałby 5tyg?
Czy od snończenia 36tyg. i trwałby 4tyg. ???

Ja się już dzisiaj nie zmierzę bo mam miarę u teściowej w pokoju a ona już spi. Nie będę jej włazić...

Zresztą jutro będę miała i wagę i rozmiary małego więc wszystko za jednym zamachem uzupełnię ;)

reklama
No to mogę dzisiaj podać wszystkie wymiary Obwód brzucha w pępku 107cm ::) ::) ::)
Waga 75 kg czyli kolejny kilogram do przodu :p ::) :p ::)

A Mały już nie jest taki mały według usg waży 3kg ale pan doktor powiedział że może być nawet więcej bo tu może być tolerancja błędu nawet do 0,5 kg

A rozwój maluszka wypośrodkowany na 37 tyd 4 dni. Piszę ze wypośrodkowany bo główka rozwinięta na 36,5 dni, kośc udowa 37,5 dni a brzuszek na 39,3 dni.

I kiedy ja urodzę?????????? Bądź tu człowieku mądry... oznak porodu nie widać ale może mały rodzić się w każdej chwili. Jest gotowy. Ach, no i odwrócił się jednak głową w dół. I znowu nie wiem czu będzie ta cesarka czy nie?? Wizyta za 2 tygodnie

Do góry