reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rosną :-)

reklama
Ja też już się nie dowiem wagi maleństwa przed porodem a na ostatnim USG termin mi się niby przesunął z 12 na 28.08

Blanus to już całkiem spora Twoja Arisia. Ja dowiem się we wtorek ile waży moje "maleństwo" ;D

Winia to czasem możesz urodzić w moją rocznicę ślubu. Fajna data nie??? Tylko w tym roku przypada w niedzielę a ponoć ludzie urodzeni w niedzielę to leniuszki. ;)

Ciekawe która faktycznie teraz pierwsza się rozdwoi po Kangurkach i Anibani.???

Aniulka - nie miałabym nic przeciwko temu aby urodzić w tym terminie 28.08 nawet jeśli to wypada w niedzielę. Ja już się nie mogę doczekać mojej dzidzi.
Gdzieś tam wyczytałam, że dzieci ze znaku Panny to takie czyste, pracowite, spokojne i chętnie się uczące :D :D :D :D :D :D :D
Ale znam taką małą Zuzię, która się urodziła 05.09.2003 i spokojnego to nic w niej nie ma ;D ;D ;D ;D ;D ;D te maleństwo to istny szatan - wszędzie jej pełno, straszna rozrabiara ale za to bardzo urocza. ;) ;) ;)

mi tez sie wydaje, ze juz calkiem spora nasza Kluska :)

Winia lepsza panna niz lwica, mam tyyyyle dowodow i przykladow, nie chce oczywiscie nikomu robic krzywdy i zle oceniac, w koncu zdarzaja sie wyjatki :p ;) ;D

Aniulka moj maz jest z niedzieli - len maksymalny!

a co z teoria, ze dzidzia urodzi sie w taki dzien tygodnia, w ktorym poczulyscie ruchy? juz kilka razy to slyszalam...
czyli u mnie wypadalby czwartek...

Tak ja też uważam że panna lepsza niż lwica ;)
A nie słyszałam o tym że mozna urodzić w taki dzień w którym się poczuło pirwsze ruchy,ciekawostka,ja poczułam w poniedziałek wielkanocny zobaczymy...

Izis ja tez czekam czy sie sprawdzi :)
ach, no i powiem Ci, ze fatalnie sie czulam, jak zmniejszylam dawke fenoterolu... ale z kazdym dniem lepiej, nawet do skurczy mozna sie przyzwyczaic ;)

Ja niewiem jak sie rozpoznaje czy to skurcze jak dali Fenoterol w szpitalu to też ich nie czułam bzuch bolal mnie non stop.Dali mi nieduża dawkę ale pomogło mi.Teraz od dwóch dni boli mnie dół brzucha i pachwiny.A jak ty odczuwasz te skurcze?

Ja słyszałam , że poród może nastąpić pięć miesięcy od daty pierwszych ruchów, ale że w ten sam dzień tygodnia to pierwszy raz słyszę...

reklama
Do góry