reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rosną :-)

Ola jak mogłas nas pokonać!!! ;) ;) Tak po cichu, po cichu i proszę pierwsza na mecie! hihihi :laugh: 115 niezły wynik, gratulacje! Poczułam się od razu taka wiotka i szczuplutka ;D ;D ;D ;D

J a wogóle mojego stylu nie będę nawet starała się nazywać... wstawanie to po prostu KATASTROFA!!!!!!!!!!

Ostatnio jakiś tydzień temu spotkałam znajomą A ona do mnie noooooooooo teraz to już nie chodzisz tylko się kulasz.... :p :p ::) JĘDZA!

Grooha no to wymiarowa jesteś :laugh:

reklama
Kochane jesteście, ale sama nie wiem, czy takie zwycięstwo mnie cieszy ;) Ciągle wpadam tym brzuszyskiem na stół, drzwi od samochodu itd. A mój mąż, widząc jak chodzę, mówi do mnie "ty moja kaczuszko" ;)

po dzisiejszej wizycie wiem tylko tyle, że mam na +11kilo ::) ::) ::) i spodziewamy się dużego dzidziusia. Usg za 2 tygodnie. Moja miara w pępku dzisiaj to 101cm. Pytałam doktora czy to możliwe bo wczoraj miałam 104 a 2 tygodnie temu 105. Powiedział mi, że nie mam się denerwować bo na wadze przybieram to znaczy że mały rośnie. a obwód w pępku dużo zależy od ułożenia dziecka. Moje miało ułożenie pośladkowe, a teraz jeszcze lepiej się na mamę wypięło i leży poprzecznie. głowa pod jednymi żebrami, pupcia z drugiej strony pod żebrami ::) ::)

Ja mam wrażenie, że moja dzidzia tez czasami robi takie numery, bo np wczoraj
czułam jak ma czkawkę ale w innym miejscu niż wcześniej ;D

Melanie, znalazłam coś na osłodę naszych 74 kilogramów ;D ;D ;)

Dostałam tki zestaw przy którejś wizycie u gina i był w tym poradnik "Od poczęcia do narodzin" a w nim dział " fizjologiczny przyrost wagi". Piszą tam takie mądre rzeczy:... Przybieranie na wadze to naturalne zjawisko, które ma swoje przyczyny:

- waga donoszonego noworodka 2,5-4 kilo
- powiększanie się ciężarnej macicy-normalna waga 50g, a przed porodemśrednio ok 1 kg,
-płyn owodniowy- na końcu ciąży1-1,5litra.
- łożysko w ciąży donoszonej ok 0,5kg,
-powiększone piersi- w zależności od aspektu fizjologicznego kobiety ok 1kg,
- nagromadzone płyny fizjologiczne i woda, które kilka dni po porodzie zostają wydalone

Jak sobie policzyłam to przy moich dodatkowych 11 kilo powinnam zgubić od razu jakieś8. Pozostaną do zwalczenia 3 kg. A to już dzidzia wyssie z mlekiem.

Pocieszyłam sie trochę i juz mi tak bardzo nie ciążą te słodkie 74 kilogramy ;D ;D

nooo pewnie Aniulka !

ja się wcale nie martwie
nie chce tu nikogo obgadywać ale widziałam juz na tym forum fotki lasek, którym nie zazdroszę
one przytyły około 30 kg i to jest dopiero ciężar - załamka :p
ja sie ciesze, że mamy TYLKO 74 kg

reklama
Masz rację a jak dobrze pamiętam to jedna nawet pisała że ma + 40, chyba że coś pomyliłam

Ja przy pierwszym porodzie też od razu 8 zjechałam a potem to byłam chudsza niż przed ciążą. Trzeba tylko uważać jak już się nie karmi, żeby się nie objadać bo podwójnie waga może skoczyć.

Do góry