reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak rosną styczniowe dzieciaczki ....

reklama
mój maluch waży już 6 kg :), waga urodzeniowa 4200 i taż zakładamy ciuszki 3-6 M

Moja mała też tak urosła:szok: Niestety w rozmiar 68 muszę ją upychać:-D i zaczynam kupować 74:szok: Całe komody ciuszków nawet raz nie założonych. Chociaż śpiochy chyba zacznę odcinać i się na dłużej przydadzą bo problem mamy głównie z nogami ( bardzo długie):-)

U nas też 68 na styk, a 74 za duże, szkoda że nie ma pośredniego rozmiaru, bo właśnie z nogami jest problem, a rękawni w niektórych ciuszkach trzeba podwijać.

Julka
masa urodzeniowa: 4300g
najniższa waga po spadku: 4090g
6tyg.: 5350g
8 tyg: 6000g

Tez już nakładamy ciuszki na 68 i są w sam raz a z angielskiej rozmiarówki 3-6 m.

Asiax
u Nas tak samo rękawki trzeba podwijać a na nogi miejsca za mało.

Bartosz:
waga urodzeniowa 4,1 kg
najniższa waga 3,8 kg
8 tygodni 6 kg

Ciuszki u nas w rozm. 68 bądź na 3-6 miesięcy!

Mia

Waga urodzeniowa 3200
Najnizsza waga 3080
Waga wyjscia ze szpitala 3180
6 tyg 4180
Wzrost ur. 48
6 tyg 56
Obwod glowki 34
6 tyg 37.5

u nas dziś waga 6700g na samym cycu (1 miesiąc i 22 dni ) czyli ciut źle zważyłam w domu;-)

Ostatnia edycja:
Filip Szymon:
masa urodzeniowa:3400
spadek w 3 dobie:3100
w dniu wypisu:3130
waga 15dniowego Filipcia:3640
waga waga Filipka 4 tygodniowego:4300
waga Filipa w 7 tygodniu 5100
waga Filipa w 10 tygodniu 5900
Tylko cycuś na każde zawołanie

reklama
Jessi to kurdupel przy wszystkich styczniakach ;-)
waga urodzeniowa: 3320g
wzrost: 53cm
6 tygodni: waga 4240g, wzrost 56cm
Ale nie martwię się, bo health visitor powiedziała, że wszystko jest w jak najlepszym porządku :tak:
Oczywiście tylko i wyłącznie cycuś:-)

Do góry