reklama
A
Asiowo
Gość
Nasza Agata tez szybko tyje... i tez usłyszałam, ze ja przekarmiam..., Jak przekarmic dziecko na cycu?! a po 2 jak przekarmic dziecko karmiac co 3-4h, po 5-10minut?Głupich lekarzy mamy i juz
Maksymilian
waga urodzeniowa 3700
spadek w 4 dobie - 3400
waga w dniu wypisu (5 doba) - 3440
3 tygodnie - 3.920
7 tygodni i 5 dni - 5 kg
Karmiony piersią, dokarmiany butelką z mleczkiem mamusi (2x dziennie).
Dopuszczam również dokarmanie modyfikowanym, ale nie jest to częste, bo nie zużyliśmy nawet 1 opakowania Bebilonu. (Nie wiem co z tym mlekiem zrobię, bo otwarte może stać jedynie 4 tygodnie).
waga urodzeniowa 3700
spadek w 4 dobie - 3400
waga w dniu wypisu (5 doba) - 3440
3 tygodnie - 3.920
7 tygodni i 5 dni - 5 kg
Karmiony piersią, dokarmiany butelką z mleczkiem mamusi (2x dziennie).
Dopuszczam również dokarmanie modyfikowanym, ale nie jest to częste, bo nie zużyliśmy nawet 1 opakowania Bebilonu. (Nie wiem co z tym mlekiem zrobię, bo otwarte może stać jedynie 4 tygodnie).
BlackWizard
Fanka BB :)
3 miesiące - 5885g
Waga urodzeniowa 3170, przy wypisie 3000
Ciuszki na 68 mamy na styk, tak więc Ania długa i chuda jest
Waga urodzeniowa 3170, przy wypisie 3000
Ciuszki na 68 mamy na styk, tak więc Ania długa i chuda jest
LauLau
Asiowo, ciekawe, co ja usłyszę Do pediatry idziemy w przyszłym tyg ... a Zuzu za 2 dni kończy 2 miesiące i na domowej wadze wychodzi bite 6 kg też tylko na cycu ale w cale nie mam wrażenia, że ją przekarmiam ...
Rośnie tak, że garderoby nie nadążamy wymieniać ... na płaskiej miarce ma 64 cm, a jak ją zmierzyłam 'po szpitalnemu', to mi wyszło 68 cm ... tzn, że 13 cm urosła
Black, my też na rozmiarze 68 lecimy ... tyle, że Zuzu jest miesiąc od Ani młodsza, więc chyba rzeczywiście mi się prawdziwy wielkoludek chowa ;-)ale najważniejsze, że zdrowy wielkoludek :-)
Rośnie tak, że garderoby nie nadążamy wymieniać ... na płaskiej miarce ma 64 cm, a jak ją zmierzyłam 'po szpitalnemu', to mi wyszło 68 cm ... tzn, że 13 cm urosła
Black, my też na rozmiarze 68 lecimy ... tyle, że Zuzu jest miesiąc od Ani młodsza, więc chyba rzeczywiście mi się prawdziwy wielkoludek chowa ;-)ale najważniejsze, że zdrowy wielkoludek :-)
BlackWizard
Jol moja starsza córa na tym etapie też leciała na 68, a urodziła się z wagą 4400 i mierzyła 62 cm. Więc to nie ma reguły.
Moja Ania jest wcześniakiem, więc też inaczej na to patrzę.
Moja Ania jest wcześniakiem, więc też inaczej na to patrzę.
Mojemu wychodzi 6800g na wadze w domu (urodz.4500g) ale zobaczymy dokładniej w przyszłym tygodniu w przychodni jak go zważą bo wiadomo że zwykła waga to nie to samo co w przychodni ;-)
i też sam cyc daję i z 1 piersi się najada ciuszki 3-6M są idealne
reklama
sylwkasz
Mojemu wychodzi 6800g na wadze w domu (urodz.4500g) ale zobaczymy dokładniej w przyszłym tygodniu w przychodni jak go zważą bo wiadomo że zwykła waga to nie to samo co w przychodni ;-)
To Twoj Dominik rekordzista - duzy facet