reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak rosną styczniowe dzieciaczki ....

A moja Ninka mimo, ze staram sie ja rzadziej przystawiac do piersi zgodnie z zaleceniem lekarza wazy juz 5 kg (w dniu wyjscia ze szpitala wazyla 3 kg). U nas 2 kg w 5 tygodni, tylko na cycu.

reklama
Sylwkasz, nie wiem, czego ten lekarz sie czepia. Moja mala w wieku 8 tygodni miala 5,5 i polozna tylko chwalila, ze na cycu chowana.

Nasza Agata tez szybko tyje... i tez usłyszałam, ze ja przekarmiam...,:baffled::confused: Jak przekarmic dziecko na cycu?! a po 2 jak przekarmic dziecko karmiac co 3-4h, po 5-10minut?:-DGłupich lekarzy mamy i juz:-p

Maksymilian

waga urodzeniowa 3700
spadek w 4 dobie - 3400
waga w dniu wypisu (5 doba) - 3440
3 tygodnie - 3.920
7 tygodni i 5 dni - 5 kg

Karmiony piersią, dokarmiany butelką z mleczkiem mamusi (2x dziennie).
Dopuszczam również dokarmanie modyfikowanym, ale nie jest to częste, bo nie zużyliśmy nawet 1 opakowania Bebilonu. (Nie wiem co z tym mlekiem zrobię, bo otwarte może stać jedynie 4 tygodnie).

Asiowo, ciekawe, co ja usłyszę :confused: Do pediatry idziemy w przyszłym tyg ... a Zuzu za 2 dni kończy 2 miesiące i na domowej wadze wychodzi bite 6 kg :szok: też tylko na cycu ale w cale nie mam wrażenia, że ją przekarmiam ...
Rośnie tak, że garderoby nie nadążamy wymieniać ... na płaskiej miarce ma 64 cm, a jak ją zmierzyłam 'po szpitalnemu', to mi wyszło 68 cm ... tzn, że 13 cm urosła :szok:
Black, my też na rozmiarze 68 lecimy ... tyle, że Zuzu jest miesiąc od Ani młodsza, więc chyba rzeczywiście mi się prawdziwy wielkoludek chowa ;-)ale najważniejsze, że zdrowy wielkoludek :-)

Jol moja starsza córa na tym etapie też leciała na 68, a urodziła się z wagą 4400 i mierzyła 62 cm. Więc to nie ma reguły.
Moja Ania jest wcześniakiem, więc też inaczej na to patrzę.

Mojemu wychodzi 6800g na wadze w domu (urodz.4500g) ale zobaczymy dokładniej w przyszłym tygodniu w przychodni jak go zważą bo wiadomo że zwykła waga to nie to samo co w przychodni ;-)

i też sam cyc daję i z 1 piersi się najada :tak:ciuszki 3-6M są idealne :tak:

reklama
Mojemu wychodzi 6800g na wadze w domu (urodz.4500g) ale zobaczymy dokładniej w przyszłym tygodniu w przychodni jak go zważą bo wiadomo że zwykła waga to nie to samo co w przychodni ;-)

i też sam cyc daję i z 1 piersi się najada :tak:ciuszki 3-6M są idealne :tak:

To Twoj Dominik rekordzista - duzy facet :)

Do góry