reklama
maron ja to mam w opisie usg. Ja na wydruku z usg nie mogę znaleźć nic takiego. Gin powinien przy badaniu to sprawdzić. Jak czytałam w necie, tak zrozumialam, to ma związek z odzywianiem dziecka, no bo wiadomo przez łozysko, kwestia skłądników odzywczych, tlen, itd.
Mitra
Polimama i Tytusa :)
Nie jest oznaczane - jest opisywane (położenie) i oceniany stopień dojrzałości I II lub IIIDzieki :-)
Mi ginka nic nie mowila na temat lozyska a na USG jak to jest oznaczone??
tynka27
Fanka BB :)
mama2006 na to wyglada ze moj maluszek też nie jest za duży ostatnie usg może troche niedokladne z 32tg4dn pokazało wage ok.1700g i lekarka powiedziala ze zapowiada sie na40tg dziecko powyżej 3kg ale ja to nie wiem czy wszystkie dzieciaki przybierają tak samo na wadze no i czy wytrwam do 40tg ;-)
lady87
Edyta
Wy to chociaż wiecie ile orientacyjnie waży dziecko, a ja to kurdę wrrr. Myślę, że w poniedziałek będzie mi lekarz robił te wszystkie pomiary.. bo moje małe rozmiary brzucha(wg lekarza macica prawidłowych rozmiarów) troszku mnie przerażają że dziecko jest maleńkie...
galwaygirl
Mamusia Piotrusia
Tynka a Ty masz USG normalnie w szpitalu, czy prywatnie robisz i jeśli tak to u kogo? Nie wiesz czy oni tu robią pomiar, czy wielkość dziecka i gabaryty mamy nadają się na sn bo wiem, że w PL lekarze są w stanie to zbadać.mama2006 na to wyglada ze moj maluszek też nie jest za duży ostatnie usg może troche niedokladne z 32tg4dn pokazało wage ok.1700g i lekarka powiedziala ze zapowiada sie na40tg dziecko powyżej 3kg ale ja to nie wiem czy wszystkie dzieciaki przybierają tak samo na wadze no i czy wytrwam do 40tg ;-)
Ja już za 2 dni do szpitala, nie mogę się doczekać, by zobaczyć mego Syneczka
tynka27
galway girl pytałam czy małe gabaryty mamy a duże dziecko są wskazaniem do cesarki odpowiedź brzmi: nie, jeżeli zacznie sie poród a dziecko bedzie zle obrócone ze względu na wielkość to wtedy zrobią Ci cesarke. Wiec jeżeli wszystko jest ok bedziesz rodzić sn jeżeli powiedzmy po paru godzinach stwierdzą że nic się nie posuwa ze względu na wielkość dziecka mogą zadecydować o cesarce ale warto żebyś dokładnie dopytała swojego lekarza bo wydaje mi się że to zależy na kogo trafisz. A co do usg to ja ostatnie prywatne zrobiłam 4d w 26 tygodniu czyli we wrzesniu jakoś chyba.Potem miałam w sumie przez przypadek takie szybkie u lekarza w gabinecie w szpitalu ale trwało dosłownie 50sek. Stąd jak już wczesniej pisałam nie wiem czy wielkość dziecka o której pisze jest prawidłowa gdyż pani zmierzyła tylko obwód głowy zajrzała w tabelke i podała mi orientacyjną wage dziecka z jednej danej...?dzis mam wizyte u GP i pewnie dowiem się ile przytyłam i jak obrócone jest dziecko... wizyte u prywatnej ginki planuje na ok.37tg chodze do Polmedu do lek.Sempki (klinika niezafajna wizualnie,ale w miare tania i ta lekarka odkad do niej chodze wydaje sie rzeczowa,jak dla mnie zna się na rzeczy) pozdrawiam
galwaygirl
Mamusia Piotrusia
Tynka No ja też do Sempki chodziłam 2x, no i jutro mam wizytę w szpitalu, a myślę że do niej pójdę za 2-3tygodnie, zależy kiedy tu będzie przyjmowała. Ona to chyba całą IE obskakuje. Oni dotykowo określają położenie dziecka, ale jak gdzieś już pisałam, u mojej koleżanki pomylili główkę z pupą, dobrze że była tydzień wcześniej u Sempki to spytała czy na pewno, bo USG prywatnie robione wykazało, że dziecko pośladkowo się ułożyło no i dopiero wtedy ją skierowali na skan, no i była podstawa do CC.
Mówisz, że mam się spytać, ale ja w ciągu minuty na wizycie u "prowadzącej" nie zdążę otworzyć ust, ostatnio nie zauważyła na opisie USG że mam za dużo płynów, no i zapomniała zmierzyć mi brzucha, Jutro postaram się wypytać ją i jak coś to się przykuję do krzesła i nie wyjdę jak mi nie odpowie na pytania
Mówisz, że mam się spytać, ale ja w ciągu minuty na wizycie u "prowadzącej" nie zdążę otworzyć ust, ostatnio nie zauważyła na opisie USG że mam za dużo płynów, no i zapomniała zmierzyć mi brzucha, Jutro postaram się wypytać ją i jak coś to się przykuję do krzesła i nie wyjdę jak mi nie odpowie na pytania
tynka27
galwaygirl hihi dokładnie tak zrób ja siadam na krześle i mowie że mam kilka pytań tylko wyciagne sobie karteczke bo mi sie zapomina i odczytuje z kartki ;-)
reklama
galway girl pytałam czy małe gabaryty mamy a duże dziecko są wskazaniem do cesarki odpowiedź brzmi: nie, jeżeli zacznie sie poród a dziecko bedzie zle obrócone ze względu na wielkość to wtedy zrobią Ci cesarke. Wiec jeżeli wszystko jest ok bedziesz rodzić sn jeżeli powiedzmy po paru godzinach stwierdzą że nic się nie posuwa ze względu na wielkość dziecka mogą zadecydować o cesarce ale warto żebyś dokładnie dopytała swojego lekarza bo wydaje mi się że to zależy na kogo trafisz. A co do usg to ja ostatnie prywatne zrobiłam 4d w 26 tygodniu czyli we wrzesniu jakoś chyba.Potem miałam w sumie przez przypadek takie szybkie u lekarza w gabinecie w szpitalu ale trwało dosłownie 50sek. Stąd jak już wczesniej pisałam nie wiem czy wielkość dziecka o której pisze jest prawidłowa gdyż pani zmierzyła tylko obwód głowy zajrzała w tabelke i podała mi orientacyjną wage dziecka z jednej danej...?dzis mam wizyte u GP i pewnie dowiem się ile przytyłam i jak obrócone jest dziecko... wizyte u prywatnej ginki planuje na ok.37tg chodze do Polmedu do lek.Sempki (klinika niezafajna wizualnie,ale w miare tania i ta lekarka odkad do niej chodze wydaje sie rzeczowa,jak dla mnie zna się na rzeczy) pozdrawiam
a mi z kolei moja ginka powiedziala, ze jesli moja coreczka bedzie wazyc te 4kg czy wiecej to bardzo mozliwa jest cesarka, jednak zeby sie zbytnio nie nastawiac bo zalezy to bardziej od mojej budowy niz wielkosci dziecka
Podziel się: