A JA WIEM JAK ! ! !
Pewnie sie zastanawiacie i denerwujecie jak to zrobić????
Moja bratowa jak i moja siostra odzwyczaiły swoje dzieci od piersi bez placzu dziecka
Teraz ja probuje tego samego z 9-miesiecznym synkiem.. Niestety muszę to zrobic gdyż jestem młodą mamą i musze skonczyć szkole i wstawanie w nocy przez tyle miesiecy juz mnie wymęczyło.
A więc naprawdę sposób jest skuteczny.
Wystarczy wieczorem gdy dziecko juz zasnie po kąpieli i po jedzeniu odczekac mniej wiecej 2/3 godziny ZANIM się obudzi do piersi i podac butelkę z mlekiem. Oczywiste jest to, że dziecko odrazu jej nie wypije.. DO tego potrzeba około tygodnia. To nie dużo jesli chodzi o tak ważną rzecz.
Dziecko zapewne odwroci sie na drugi bok zacznie sie krecić i marudzić i nie bedzie chcial nawet wziac tej butelki do buzi, a jak wezmie to zaraz wypluje. Wtedy trzeba dac mu smoczka, ale nie silikonowego, gdyż on jest podobny do cycka mamy ! najlepszy bedzie smoczek podobny do butelki czyli przezroczysty! dziecko Gdy sie przebudzi przy pierwszej próbie to podajemy smoczek i czekamy ok 10-15 minut az zaśnie znowu głeboko... i próbujemy dalej ! Oczywiscie w dzien robimy tak samo
Mój Synek wczoraj za pierwszym razem wziął kilka łyków ale potem juz sie przebudził więc dałam smoczka i zasnął. odczekalam 15 minut zrobilam mleko i przy drugiej próbie wypił 150ml. Podaje mu mleko Gerbera 2
smoczek avent, a butelka Lovi
I mi sie udaje !
Ale to bez różnicy, Wasze pociechy mogą pić z butelki Tommy tippe itd.. ale moj gdy wypił niej bebiko to wymiotowal całą noc i sie zraził do tej butelki calkowicie.
W czasie tych prób nie mozna przerwac ani jednego dnia. Całe przestawianie moze potrwac tydzien albo 10dni, ale jeśli sie chce to sie da ! Trochę wytrwałosci i Radość gwarantowana
Niestety przy tych próbach ze 2 opakowania mleka pojdą w zlew ale za kazdym razem bedzie lepiej.
:-)ZYCZE POWODZENIA I WYTRWAŁOSCI ! :-)