reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak pomóc Naszym milusińskim czyli dolegliwości maluszków

my na usg bioderek idziemy po jutrze

kurcze pofolgowalam sobie w święta ze slodkim, mam nadzieje ze mlody nie bedzie przez to cierpial brzuszkowo...

reklama
Onesmile mi położna strasznie Delicol polecała jak coś!! w krk w aptece 25zł.

USG bioderek robię, skierowanie wezme od pediatry na wizycie kontrolnej, po termin moja mama na dzwonić jutro, jeśli nie będzie to na pewno prywatnie zrobię!!

Ones dziękuję za rady! :tak: U nas na szczęście to nie kolki tylko zaparcia, jak mała sobie popierdzi albo zrobi kupkę to wszystko mija, na razie pomaga u nas pojenie rumiankiem i masaż brzuszka ciepłym termoforem z pestek wiśni, albo masaż brzuszka w kąpieli (już 3 razy była kupa w wanience) :p Ale w razie czego tata mi kupił jak był w Niemczech sab simplex i mam 3 buteleczki w apteczce, jak to mówią przezorny zawsze ubezpieczony.
Lilikasia my tak jak Kinajaka dostałyśmy skierowanie na USG bioderek przy wypisie ze szpitala, idziemy 16 kwietnia.

kiniusia mówisz o rumianku, a można zaparzyć normalną saszetkę herbaty takiemu maluszkowi? czy trzeba kupić jakąś specjalną w aptece?

Kobietki pytań milion pięćset się nasuwa ..muszę w ogóle poczytać co już tu pisałyście

a teraz na szybko bo mała się budzi...Wielki Głód nadchodzi hehe

Kiedy pierwszą wizytę u pediatry się zalicza? po te skierowania na usg itd..

i jeszcze, mała wczoraj i dziś zrobiła po jednej baardzo luźnej kupce..nie wiem po czym, co ewentualnie mogę zjeść żeby jej pomóc??
Macie jakieś pomysły/rady?

truskaffka my na pierwszej wizycie bylismy 2 tyg po wyjsciu ze szpitala

dzisiaj po wizycie u pediatry (nowej i docelowej juz - super babka)
młody przybiera w piorunującym tempie. juz wazy 4300 :-) W związku z czym lek powiedziala zeby spokojnie sobie spal w nocy nawet te 7h bo jak widac mimo dluzszych przerw w karmieniu rośnie jak na drożdżach
Za 2 tyg idziemy sie szczepic

aha a na brzuszek od dzis stosujemy espumisan, zobaczymy jaki bedzie efekt..

Dziewczyny, a kiedy po raz pierwszy na spacer? Na jak długo wyjść z maluchem w te śnieżne dni? I jak go ubrać? Kombinezon i koc wystarcza?

USG bioder u nas robia na wizycie u lekarza dzieciecego. Ponadto w szpitalu przed wypisem robia dziecku usg bioder, serca, i narzadow wewnetrznych. Do tego badaja sluch.
Betina moja sipstra stosowala euspunisan i niestety nie pomogl mam nadzieje ze u was delikatna wersja brzuszkowa i Wam pomoze:tak:
Mikowata ja bym stosowala krotkie wietrzenie na poczatek. Ubierz malenstwo i na balkon na jakies 15 minut. Ja dopiero dzis odwazylam sie na godzinny spacerek. Mamy piekne slonce chociaz jedynie 6st i nieprzyjemny wiatr:baffled:
Sab Simplex jest rewelacyjny sporo ludzi z niego korzysta:tak:

reklama
Do góry